Oishi Fusion
VeiligGoed

Jeugdkoor Op Weg treedt op bij aangepaste kerkdienst 

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de Maranathakerk aan de Lijsterweg is zondagmiddag 15 december 2019 weer een aangepaste kerkdienst gehouden voor mensen met een beperking. Muzikale medewerking verleende jeugdkoor Op Weg. De voorganger was ds. Alexander Veerman van de Gereformeerde kerk (Middeldiepstraat/hoek Oranjestraat). 

Jeugdkoor Op Weg onder leiding van Bastiaan van der Pijl, die het koor ook op keyboard begeleidde. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De dienst werd zoals gebruikelijk weer georganiseerd door de interkerkelijke commissie aangepaste kerkdiensten. Met de onmisbare en meelevende hulp van veel vrijwilligers van onder andere diverse kerken, ASVZ (locatie Merwebolder), het Rode Kruis en de EHBO worden deze diensten gemiddeld zesmaal per jaar georganiseerd.

Thema ‘blij’
Het thema van de dienst was ‘Ik ben zó ontzettend blij!’ Veerman vertelde het kerstverhaal op een manier, die voor alle aanwezigen aansprekend en begrijpelijk was. Hij las daarbij voor uit het evangelie van Lucas. Jeugdkoor Op Weg zong onder andere ‘Kom, vier het feest met mij!’, ‘What a glorious night’ en ‘Meesterwerk van Liefde’.

Februari 2020
De volgende dienst voor anders begaafden zal worden gehouden op zondag 16 februari 2020, eveneens in de Maranathakerk. Voorganger tijdens deze dienst is ds. H. Peet van de Christelijk Gereformeerde Kerk Eben Haëzer aan de Middeldiepstraat. Muzikale medewerking verleent kinderkoor Jonge Klanken uit Molenaarsgraaf (gem. Molenlanden).

Plaats een reactie

*=Verplicht veld