Jansen nieuwe trainer eerste team SKC Merwede/Multiplaat

SLIEDRECHT – Het eerste team van de Sliedrechtse Korfbal Club (SKC) Merwede/Multiplaat krijgt komend seizoen Edwin Jansen (47) tenministe voor een jaar als nieuwe trainer. Dat maakte de vereniging zaterdag 11 februari 2023 bekend. Jansen verdiende zijn sporen als trainer/coach bij o.a. Oranje Nassau, ADO, Dijkvogels, Twist en zijn huidige club RWA uit Rhoon. Hij volgt de halverwege 2022 om privéredenen vertrokken coach Raymond Mollet op.

Edwin Jansen (midden) tekent hier het contract voor een jaar met links van hem bestuurslid korfbalzaken Marcella Roskam en rechts van hem voorzitter Adri Lugthart van SKC Merwede/Multiplaat. (Foto SKC Merwede/Multiplaat)

Nadat Mollet was weggegaan, namen Arthyn Muller en later ook Theo Struijk samen het coachen en trainen op interim basis over. Echter, zoals het woord interim al zegt, was dit een tijdelijke oplossing.

Zeer positief
Jansen is erg blij dat het tot een akkoord is gekomen met SKC Merwede/Multiplaat. “De gesprekken die ik met de TC had voelde direct goed. Ze gaven een goed beeld van de club weer en ik denk dat deze vereniging goed bij mij past. Ook het gesprek met een aantal spelers was zeer positief en we waren er, door het positieve gevoel van alle drie de kanten, snel uit”, zegt Jansen. Hij maakt het seizoen af bij RWA en hij kijkt erg uit naar deze nieuwe uitdaging.

Ambitie en werkwijze
Het bestuur van SKC Merwede/Multiplaat is blij dat Jansen, die ook door andere verenigingen is benaderd, voor Merwede/Multiplaat heeft gekozen. De vereniging aan de Thorbeckelaan denkt een trainer/coach te hebben gevonden, die past bij hun ambitie. “Zijn werkwijze en hoe interactief hij wil samenwerken met de spelersgroep spreekt ons erg aan en wij denken dan ook met hem de volgende stappen te kunnen zetten op het gebied van speelwijze, teamontwikkeling en de ontwikkeling van spelers individueel”, laat het bestuur weten, dat met vertrouwen uitkijkt naar de komende samenwerking. Ze wensen Edwin Jansen veel succes het komend seizoen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld