Jaarlijkse Dodenherdenking bij oorlogsmonument

SLIEDRECHT – Woensdag 4 mei 2016 vindt bij het herdenkingsmonument aan de Stationsweg zoals elk jaar de Dodenherdenking plaats. Deze dag herdenken we volgens traditie de oorlogsslachtoffers. Om 18.00 uur gaat de vlag halfstok, als teken van rouw.

Dodenherdenking bij oorlogsmonument. (Archieffoto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Vanaf 19.20 uur kunnen mensen zich die avond verzamelen bij het Raadhuis voor een stille tocht naar het herdenkingsmonument aan de Stationsweg. Iedereen is welkom om aan te sluiten in de rij. Om 19.43 uur vertrekt het gezelschap. Na de stille tocht is er om 20.00 uur twee minuten stilte, ingeluid door de Last Post, het trompetsignaal. Na dit moment worden twee coupletten van het Wilhelmus gezongen. Burgemeester Bram van Hemmen houdt tijdens de herdenkingsceremonie een toespraak. Ook zijn er enkele voordrachten door scholieren en door een lid van de Stichting Dijksynagoge. Aanwezigen krijgen tijdens de herdenking de gelegenheid om kransen en bloemen neer te leggen bij het oorlogsmonument. Muziekvereniging Crescendo verzorgt de muziek.

Kopje koffie
Na afloop van de plechtigheid is er voor de deelnemers een kopje koffie in de recreatiezaal van Zorgcentrum Waardeburgh, locatie Overslydrecht of in de Grote Kerk voorafgaand aan het herdenkingsconcert.

Aanmelden
Mensen die willen deelnemen aan de kransleggingen moeten zich voor zondag 1 mei melden bij Marjolein Visscher van de gemeente Sliedrecht. E-mail: [email protected] De organisatie van de Dodenherdenking is in handen van de Stichting Comité 4 en 5 mei.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld