Inwoners storen zich aan vroegtijdig afsteken van vuurwerk

SLIEDRECHT – Vuurwerk dat vroegtijdig wordt afgestoken, stoort menige inwoner. Dat blijkt uit de verschillende reacties op sociale media. Inwoners van Sliedrecht vinden dat de politie er meer aan moet doen. Ook wordt de gemeente Sliedrecht met enige regelmaat aangesproken, wat zij eraan doen.

Dinsdag 15 oktober 2019 laat op de avond klonken er weer luide knallen rond het het Burgemeester Winklerplein. Ook in woonwijken wordt er op los geknald. Vuurwerk afsteken mag uitsluitend op oudjaarsdag 31 december vanaf 18.00 uur tot op nieuwjaarsdag 1 januari 02.00 uur. Binnenkort gaat het vuurwerkdetectiesysteem aan in Sliedrecht, maar een datum daarvoor is nog niet bekendgemaakt.

Boete legaal vuurwerk
Wie een bekeuring krijgt, betaalt soms honderden euro’s. Bij het vroegtijdig afsteken van consumentenvuurwerk krijg je een prent van € 100,–. Ben je onder de 18 jaar, dan mag je ook door naar Bureau Halt, een leer-werkstraf van bijvoorbeeld zes uur in plaats van een gevangenisstraf.

Boete illegaal vuurwerk
Steek je verboden illegaal vuurwerk af en je wordt aangehouden, dan krijg je een boete van € 400,– of als je onder de 18 jaar bent een werkstraf van twintig uur. Let op dit is de strafeis per artikel dat je hebt afgestoken. 

7 gedachten over “Inwoners storen zich aan vroegtijdig afsteken van vuurwerk”

 1. Dag Bert Visser, het klonk als bommen in Sliedrecht Centrum.
  Veel te zwaar vuurwerk
  Dat is niet alleen mijn bevinding.
  Maar niet iedereen laat het horen.

 2. Helemaal mee eens dat je niks merkt van enige handhaving.
  Maar het schijnt er wel te zijn. Dus vandaar de vraagteken.
  Ook helemaal mee eens dat ouders op hun verantwoording gewezen moeten worden.
  Maar als ze er zelf niet opkomen, dan hoeft de maatschappij dit toch niet te nemen. Daar hebben we toch ook een politie voor. Het is hier toch geen wild west zonder beschaving?

 3. Diegenen die vuurwerk afsteken hebben ouder(s)/verzorger(s), laat die eens in actie komen richting hun kroost i.p.v. steeds naar politie/boa te wijzen. Wanneer je na de box en zijwieltjesperiode denkt dat je opvoeding is afgerond heb je het dus mis.

 4. Er zijn knallen genoeg te horen!
  Vooral afgelopen zaterdag op zondagnacht. Het leek wel bommen. Het is nog maar oktober, zelfs de klok staat nog ook zomertijd. Het was trouwens in de zomer ook al te horen. Als Sliedrecht 5 wijkagenten heeft en handhaving moet er toch meer aan te doen zijn?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld