Inwoners kunnen kijkje nemen bij papierrecyclingbedrijf

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht organiseert vrijdagmiddag 26 januari 2018 een excursie over papier- en kartonrecycling voor geïnteresseerde inwoners. Er kunnen 30 deelnemers mee naar Peute Papier Recycling aan de Baanhoekweg in Dordrecht en het vertrek is om 12.30 uur vanaf het gemeentekantooor. Aan deze excursie zijn geen kosten verbonden.

Bij Peute wordt uitgelegd hoe het papier wordt ingezameld en weer klaargemaakt voor hergebruik. (Foto Peute Recycling)

Wat gebeurt er met het oud papier en karton? Wilt u meer weten over papierrecycling en hergebruik van materialen? Helaas zijn er nog bewoners die denken te weten dat het goed gescheiden herbruikbaar afval toch wordt verbrand. Voor een juiste voorlichting organiseert de gemeente excursies”, zegt woordvoerder Hans Scholten van de gemeente Sliedrecht.

Eerdere bezoeken
De excursie is niet de eerste. In februari 2014 en oktober 2015 is een bezoek gebracht aan de installatie waar de lege verpakkingen van plastic, blik en drankenkartons worden verwerkt en in oktober 2015 is ook een bezoek gebracht aan de verwerker van glas. Dit keer gaan we naar de verwerker van oud papier en karton.

Aanmelden
Wie mee wilt, kan zich opgeven. Aanmelden kan bij Jeroen Sakko, e-mail: j.sakko@sliedrecht.nl of via tel. 0184-495927. 

Een reactie plaatsen