Inwoners gezocht die als buurtbemiddelaar willen optreden

SLIEDRECHT – Wil jij als buurtbemiddelaar aan de slag? Die vraag stelt de gemeente Sliedrecht woensdag 28 februari 2018. Een buurtbemiddelaar is in de eerste plaats een uitstekende luisteraar. Als de ruziënde partijen eenmaal weer met elkaar in gesprek zijn, kan het probleem veel eenvoudiger worden opgelost. Je krijgt een tweedaagse opeleiding in april en begeleiding. 

In Sliedrecht is dit jaar het project buurtbemiddeling gestart. Dit is een aanpak om mensen te helpen hun burenconflicten zelf op te lossen door met elkaar in gesprek te gaan. Dit gebeurt onder leiding van vrijwilligers, de buurtbemiddelaars, die speciaal hiervoor worden getraind.

Wat heb je nodig om een goede buurtbemiddelaar te zijn?  Voor het project Buurtbemiddeling zoeken ze mensen die beschikken over goede sociale vaardigheden, die onbevooroordeeld naar anderen kunnen luisteren en in een conflict onpartijdig kunnen blijven. Het is wordt omschreven als ‘boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk’.

Trainingsdagen
Het kost je gemiddeld enkele, door jezelf te plannen, uren per maand. Je krijgt een tweedaagse training in het voeren van bemiddelingsgesprekken. Deze training vindt plaats zaterdag 14 april en vrijdag 20 april 2018. Naast de training ontvang je begeleiding van een coördinator, bijscholing en er is geregeld uitwisseling van ervaringen met de collega-bemiddelaars.

Aanmelden
Wie interesse heeft, moet zich opgeven. Aanmelden kan bij Floor van Haasteren, tel. 078-7508969 of per e-mail: floor.vanhaasteren@meeplus.nl

1 gedachte over “Inwoners gezocht die als buurtbemiddelaar willen optreden”

  1. wil mij graag aanmelden voor buurtbemiddeling. ik heb enkele jaren bemiddeld in rotterdam,ben in bezet van certificaat buurtbemiddelaar,cursus gevolgd.graag hoor ik wat van u.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld