Internationale Vrouwendag; middagvullend programma in bibliotheek AanZet

SLIEDRECHT – Het is vrijdag 8 maart 2024 Internationale Vrouwendag met als thema ‘Een Wereld, Duizend Vrouwen”. Bibliotheek AanZet aan Scheldelaan 1 organiseert na het middaguur samen met stichting Kunst uit geweld een programma, waar onder meer wethouder Cees Paas (SGP-ChistenUnie) van Cultuur en Sociaal Domein spreekt en een kunstwerk onthult. De middag kent een actieve start en wordt afgesloten met een assertiviteitstraining voor vrouwen. 

Journalist-programmamaker Peter Donk maakte met Esther Veerman (foto) en haar man Alexander Veerman) een podcast over ongewenste grensoverschrijdingen en huiselijk geweld. Ze spreken over de impact en de rol van de samenleving. (Foto Alexander Veerman)

Esther Veerman geeft voorlichting vanuit haar eigen ervaringsdeskundigheid en zal iets vertellen over hoe het haar lukte om sterker te worden door te leren praten over wat haar is overkomen.

Tekst gaat verder onder podcast.

Het gesprek met Alexander en Esther Veerman over ongewenste grensoverschrijdingen en huiselijk geweld. 

Programma
Voor de middag is er een programma:

  • Dat begint met een Bewegathon. Het maakt niet uit hoe je in beweging komt. Lopend, op de fiets of met een rolstoel. Doel is samen in beweging komen voor de rechten van vrouwen en meisjes vanaf de muziektent aan het Dr. Langeveldplein naar bibliotheek AanZet aan de Scheldelaan. Aanwezig om 13.15 uur, vertrek 13.30 uur.
  • Vanaf 14.00 uur ben je welkom in de Bibliotheek om verder te praten en deel te nemen aan het middagprogramma dat duurt tot 16.30 uur. Wethouder Cees Paas onthult om 14.00 uur het schilderij  ‘Verbinding’ van Esther Veerman dat een plaats krijgt in de bibliotheek.
  • Meilani de Bruijn geeft een assertiviteitstraining voor vrouwen. In deze training gaat het over het ontdekken van de eigen kracht en het leren kennen van eigen grenzen. De training begint rond 14.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Je kunt je aanmelden via de website van de bibliotheek of door een e-mail te sturen naar: teamsliedrecht@bibliotheekaanzet.nl

Een sneakpreview van het kunstwerk, het schilderij ‘Verbinding’, dat officieel wordt onthuld en komt te hangen in de bibliotheek. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld