Integrale bestrijding criminaliteit samen met Meld Misdaad Anoniem

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht werkt vanaf heden samen met Meld Misdaad Anoniem (MMA). “Met deze samenwerking versterken we de integrale bestrijding van criminaliteit”, schrijft de gemeente. Via MMA kunnen oplettende burgers misdrijven anoniem melden of tips anoniem doorgeven. Door de samenwerking met MMA 0800 – 7000 krijgt de gemeente relevante signalen over criminaliteit en fraude.

De anonimiteit van de melder staat bij Meld Misdaad Anoniem op de eerste plaats.

“Ook krijgen we eerder en betere informatie over ondermijnende criminaliteit. Met de anonieme tips van oplettende burgers worden aanhoudingen gedaan en zaken opgelost. Stel: je wilt iets over een ernstig misdrijf melden zonder dat je naam bekend wordt. Bijvoorbeeld omdat je de dader goed kent of bang bent voor mogelijke gevolgen. Je kunt dan terecht bij MMA. Je kunt anoniem tips doorgeven over onder andere hennepteelt, drugslabs, geweld, illegale prostitutie of onverklaarbaar vermogen. Zo lever je een bijdrage aan de veiligheid in je eigen omgeving”, bericht de gemeente Sliedrecht woensdag 26 augustus 2020.

Extra vangnet
MMA is een onafhankelijk meldpunt waar je volledig anoniem informatie kunt geven over een misdrijf. In een vertrouwelijk gesprek nemen zij de details vande melding met zorg door. Ook kan volledig anoniem digitaal worden gemeld via de website van MMA. Gemeente Sliedrecht: “Met een klein team van goed opgeleide mensen hebben zij maar één doel voor ogen: de anonimiteit van de melder beschermen. Ze bieden een extra vangnet: jouw anonimiteit staat daarbij altijd centraal. MMA is geen onderdeel van de politie. Zij zorgen dat belangrijke informatie bij de politie terecht komt, maar dat de melder buiten beeld blijft. Als je informatie hebt over criminele activiteiten is het natuurlijk altijd mogelijk om gelijk om naar de politie te stappen.” Volgens MMA zijn er veel redenen waarom mensen niet naar de politie stappen of een misdrijf niet melden. 

Bereikbaar
MMA is zeven dagen per week bereikbaar via tel. 0800-7000. Maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 22.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 09.00 – 17.00 uur. Daarnaast kan je 24/7 hier online een melding doen. 

1 gedachte over “Integrale bestrijding criminaliteit samen met Meld Misdaad Anoniem”

  1. Goede ontwikkeling. Maar er moeten wel ambtenaren van de gemeente Sliedrecht de kunde, kennis en vaardigheden hebben om dit aan te pakken. Mijn ervaring is dat er “Klunzen” zitten bij de gemeente. Ze proberen je met een kluitje het riet in de sturen. Ze moeten doorpakken en bestuurlijk beter gaan handhaven.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld