Inschrijving geopend voor werk snelweg A15

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Wegenbedrijven kunnen inschrijven voor het realiseren van enkele rijstroken / reconstructie op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht. Dat bericht TenderNed, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken.

Tot dinsdag 29 november 2016 kunnen bedrijven inschrijven voor het werk aan de A15. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24) 

Doordat de doorstroming van de A15 op het traject Papendrecht-Sliedrecht tijdens de spitsperioden stagneert, stroopt op bepaalde momenten van de dag al enige jaren het verkeer hier op. De regio Drechtsteden en de provincie Zuid-Holland hebben een verkenning uitgevoerd naar de problemen op dit traject, waarna het Rijk, de provincie Zuid-Holland en de regio Drechtsteden overeengekomen zijn om maatregelen te nemen.

Capaciteitsverruiming
Op de Noordbaan van de A15 tussen de aansluitingen Sliedrecht-West en Papendrecht wordt een weefvak met vluchtstrook aangelegd. Op de Zuidbaan van de A15 tussen de aansluitingen Papendrecht en Sliedrecht-Oost komt een permanente derde strook. De bestaande spitsstrook tussen Papendrecht en Sliedrecht-West gaat vervallen. Voor de realisatie van het project is een door de minister van Infrastructuur en Milieu vastgesteld Tracébesluit noodzakelijk.

1 gedachte over “Inschrijving geopend voor werk snelweg A15”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld