Inschrijven voor 22e editie toertocht Spa-Sliedrecht vanaf morgen mogelijk

SLIEDRECHT – Na een jaar van afwezigheid kan de organisatie, de Stichting Toertocht Spa-Sliedrecht, de 22e editie aankondigen. Die komt er volgend jaar, vrijdag 16 en zaterdag 17 september 2022. De overnachting is in een hotel in Sittard. Deelname kost € 139,– p.p. Inschrijven voor het wielerevenement kan vanaf vrijdag 1 oktober 2021, hier online

Op deze foto uit 2019 komen de renners via de Rivierdijk weer terug in Sliedrecht. In het najaar van 2022 staat de nieuwe editie van toertocht Spa-Sliedrecht op het programma. De inschrijving daarvoor wordt geopend. Maximaal 90 mensen kunnen deelnemen. Zij worden opgesplitst in vier groepen met voor- en achterrijders. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Komend voorjaar wordt de route verkend en daarna bekendgemaakt, maar de verwachting is dat deze niet veel zal verschillen met vorige keren. “De vrijdagrit staat bekend om de Ardennen- en Limburgse heuvels. De afstand is tussen de 100 en 130 km. De zaterdagrit bevat nog een enkele klim, maar staat verder bekend om zijn lange afstand en familieontvangst in Sliedrecht. Afhankelijk van de route is dat tussen de 195 en 250 km”, zegt organisator Frank Kramer van Spa-Sliedrecht.  De vertrouwde sponsors stellen weer een volgbusje beschikbaar te weten Profile Kramer ‘de fietsspecialist, Pellikaan Verpakkingen, Werken met Passie en Den Dikken Verhuizingen. 

Geschiedenis
In 1988 werd de eerste toertocht Spa-Sliedrecht verreden en werd georganiseerd door fietsenwinkel Profile Kramer, de toenmalige regionale krant De Vonk en de Snelle Vliet Touringcars. Er werd destijds vrijdag in de avond kwartiergemaakt in Spa. Op zaterdag fietsten de deelnemers in één dag terug naar Sliedrecht. Dat waren toen 256 km. In 1988 deden 39 deelnemers mee. Kramer: “Toen ontstond de traditie om in het centrum van Spa een groepsfoto te maken als bewijs voor het thuisfront dat we echt in Spa gestart waren.”

Samen op de foto in Spa en daarna richting Sliedrecht. (Archieffoto organisatie Spa-Sliedrecht)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld