Innovatie en vernieuwing Joh. de Heer leidt tot orgel type Martin Mans

SLIEDRECHT – Muziekwinkel Joh. de Heer aan Leeghwaterstraat 46-47 komt met een nieuw ontwikkeld orgel type Martin Mans, al afgekort als de MM-editie. Het bedrijf spreekt van ‘een wereldwijde primeur’. De presentatie was donderdagavond 9 december 2021 voor geïnteresseerden via Youtube

Het Sliedrechtse bedrijf is continu op zoek naar innovatie en vernieuwing om Nederlandse woonkamers te voorzien van de mooiste orgel. Vanuit dit idee ontstond het idee om met een professionele organist te gaan samenwerken. Ze zijn blij dat Martin Mans met zijn muzikale verdiensten en ervaring zijn input wil geven. (Foto Joh. de Heer)

Een nieuw orgel met twee klavieren dat volgens Joh. de Heer is geïntoneerd naar de warme speelstijl van Mans. Een nieuw krachtig audiosysteem met geïntegreerde 3D surround zorgt voor een prachtige klankweergave. De uitgekiende dispositie bestaat uit 34 stemmen die zijn te bespelen in vier klankstijlen. Uniek zijn de 112 extra orkeststemmen waaronder panfluit en trompet. Leuk detail zijn de negen verschillende demosongs in verschillende klankstijlen. Uiteraard is het orgel leverbaar in verschillende kleuren.

Complete dispositie
Musicus Martin Mans over de Joh. de Heer MM-Editie en de jarenlange samenwerking met Joh. de Heer: “Samen zijn we altijd op zoek naar een nog betere kwaliteit; zowel muzikaal als klank-technisch. Daardoor ontstond het idee om een  nieuw orgel te bouwen. Uniek qua klank en dispositie. Maar ook bijzonder qua vormgeving. Zo ontstond het Joh. de Heer-orgel, type ‘Martin Mans’. Een orgel met een complete dispositie, waar zowel de literatuur als mijn improvisaties prachtig op klinken. Een intonatie met een romantische inslag. Zwevende strijkers, warme fluiten, stevige prestanten en een karaktervolle aanvulling in vulstemmen en tongwerken.” Mans als Joh. de Heer zijn trots op het nieuwe paradepaard op orgelgebied.

2 gedachten over “Innovatie en vernieuwing Joh. de Heer leidt tot orgel type Martin Mans”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld