INGEZONDEN BRIEF: Woonvisie

Beste inwoners van Sliedrecht, 

Hoe zorgen we ervoor dat er in Sliedrecht genoeg huizen zijn voor iedereen en voor elke portemonnee? Maandagavond buigt de gemeenteraad zich over die vraag. En als wethouder nodig ik u uit om mee te praten! We doen dat in een beeldvormende vergadering. Daarin mogen alle aanwezigen vragen stellen en opmerkingen maken

Sliedrecht vanuit de lucht. (Archieffoto Vincent Prins)

Het onderwerp leeft in Sliedrecht. Dat blijkt onder meer uit de ingezonden brieven die de laatste tijd op Sliedrecht24 zijn gepubliceerd. Die brieven heb ik als wethouder met wonen in mijn portefeuille uiteraard zorgvuldig gelezen. 

Zo schreef Jeyantha dat ze boos, verbaasd en verdrietig is omdat er zo weinig woningen zijn voor jongeren die starten op de woningmarkt. Jeyantha, ik heb je brief gelezen. En ik nodig jou en iedereen die tegen hetzelfde probleem aanloopt uit om maandagavond naar de beeldvormende raadsvergadering te komen. Stel je vragen en deel daar je zorgen met de gemeenteraad en met mij. 

In een andere brief stelt Wout de Groot dat er al sinds 2015 te weinig gebouwd wordt in Sliedrecht. Hij vraagt wanneer het roer definitief om gaat. Hij maakt zich zorgen over het feit dat jongeren en mensen met hoge wooneisen Sliedrecht verlaten.

Ook op 1 februari schreef je nog een noodkreet op Sliedrecht24, waarin je de politiek vraagt deze kwestie proactief en in het belang van de inwoners van Sliedrecht op te pakken. Beste Wout, ik hoop dat ook jij er maandagavond bij bent om hierover met de Sliedrechtse politiek in gesprek te gaan.

Deze vergadering is de aanzet voor nieuw beleid over wonen in Sliedrecht, ook wel het lokale uitvoeringsprogramma wonen genoemd. Daarover gaan we nu in gesprek. Op 8 juli neemt de gemeenteraad er een besluit over. Dus dit is het moment om je stem te laten horen. De vergadering begint maandag 18 februari om 21.30 uur. Iedereen is van harte welkom. 

Met vriendelijke groet, 

Ton Spek 

Wethouder Wonen 

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

3 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Woonvisie”

 1. Beste Ton,
  Helaas kan ik niet aanwezig zijn maandagavond, want er moet gewerkt worden.
  Wel wil ik vragen goed te letten op bouw of verbouw voor jongeren en starters met de kleinere beurs. Ik weet dat de WOZ waarde vaak leidraad is om te bouwen maar huizen met startprijzen van 3 ton zijn absoluut voor een select gezelschap.
  De 55 plus factor voor flats moet verdwijnen. Daar heeft toch niemand wat aan?
  Succes met verzinnen en idd met de man hiervoor mij. U moet het met elkaar allang wel weten denk ik ook. Ga aan de slag en sta voor uw inwoners

 2. Geachte wethouder Spek, beste Ton,

  Goed dat er met betrekking tot het woningbeleid een aanzet wordt genomen voor nieuw beleid die hopelijk ook de jonge starters in Sliedrecht en omgeving op korte termijn perspectief gaat bieden.
  Ik zal aankomende maandagavond mij als Drechtstedeling c.q. buurman van uw gemeente melden om mee te denken.

  M.vr.gr.
  Wout de Groot.

 3. Word een beetje moe van dat de burger iedere keer maar moet gaan vertellen wat de politiek moet doen. Onder het moto van participatie worden wij gevraagd om het werk te doen waarvoor de wethouders en ambtenaren worden betaald (door ons). Ga gewoon aan het werk. Maar goed als je het nog een keer wilt horen:
  1. verplaatsen van de A15 achter de Betuwelijn. Dit lost meerdere problemen op (geluid, luchtkwaliteit, geen ruimte voor echte uitbreiding van de capaciteit) en geeft ruimte voor woningbouw.
  2. verplaatsen van Nijverwaard naar locatie over het spoor / de driehoek – in elk geval de woningboulevard – starten vanaf de westzijde stapsgewijs over een termijn van 20 jaar.
  3. ga gewoon eens aan de slag met locaties als het Watertorenterrein, Burg. Winklerplein, ed.
  4. verplaats voetbalvelden over het spoor (voorwaarde veilige fietsverbindingen) en maak hier een experimenteel gebied: tiny house, echte hoogbouw, ecologisch wonen ed.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld