Ingezonden brief: waarden en normen

De afgelopen dagen overviel mij steeds vaker het gevoel van….het zal toch niet waar zijn. Er spookten een aantal zaken door mijn hoofd die in de wereld en in dit dorp een rol spelen. Onrecht, onmacht, discriminatie, racisme, haat, humaniteit, menselijkheid. 

Het protest tegen chemiebedrijf DuPont / Chemours begin oktober 2016. (Archieffoto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Ik liep mee op zaterdag 5 oktober de brug over met een groep van plus minus 150 boze, bezorgde burgers, naar de chemiereus Dupont/Chemours in Dordrecht. Toen ik arriveerde bij het station Baanhoek was mijn eerste gedachte, is dit alles wat er is? Ik schrok oprecht van de geringe opkomst. Zo’n 300 inwoners hadden zich, als ik dit goed zeg, opgegeven voor een bloedtest voor PFOA sowieso bij de PvdA Sliedrecht. Dan heb ik het niet eens over al die boze berichten  t.o.v. Chemours op de multi media. Waar waren deze burgers? 

Iets doen is toch altijd nog beter dan helemaal niets doen, denk ik dan. Okee, ook ik was ff boos op de beide heren van de organisatie, omdat zij de politiek even niet fair behandelde. Maar zelfs de gemeente politiek was er. Tenminste 3 van de 5 die nu een rol spelen in de gemeente politiek Sliedrecht. 

Kom op burgers/ inwoners van Sliedrecht en Dordrecht. Echt, u mag u  boosheid / bezorgdheid uiten, u mag boos worden dat u ziek kan/word van stoffen die uitgestoten worden. En niet alleen thuis. U onderschat u eigen kracht. Samen de schouders eronder. Of ben ik een van de weinige van de protest generatie die zo denkt. Laat ik het hopen van niet. Het is u misschien ontgaan, maar de politiek is weer een stapje verder. Je bloed laten testen kan nu, echt, de motie is aangenomen! En laat ik u zeggen, uit eigen ervaring, het heeft een hoop rust.

Gemeentepolitiek, Tja, die andere zaak in mijn hoofd. Althans, niet alleen op gemeenteniveau moet ik bekennen. Ik zag bij Dupont / Chemours de 2 heren van de nieuwe partij Slydregt.nu, Mark Jongeneel en Cees Westerhout. Een positieve actie van deze twee heren, moet ik toegeven. In het algemeen word ik namelijk niet vrolijk van deze heren en hun uitspraken. Het stimuleert niet mijn waarden en normen van humaniteit, menselijkheid en wat al niet meer. Ondanks ons verschil in denkwijze, wil de heer westerhout , bij een bakkie, praten met mij, discussiëren. Heeft geen nut , zullen vele van u zeggen. Maar toch doe ik dit. Beter iets doen dan niets. Wie weet komt de heer Jongeneel ook mee. Al betwijfelt mijn zoon of zoveel cafeïne wel goed voor zijn moeder is. 

Overzees heeft zich al menig drama afgespeeld, zowel met het gif van Dupont als deze week in de politiek. 

Ik kan weer alle waarden en normen die mij zeer waardevol in het leven zijn weer opdreunen , maar ik denk /hoop dat u deze waarden ook belangrijk vind in het leven!

We zullen het merken in de toekomst, want………het zal toch niet waar zijn?

Marja bouwmans 

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

Plaats een reactie

*=Verplicht veld