INGEZONDEN BRIEF: Voorkeursbehandeling

Wij hebben een fantastisch dorp met een goede leef- en werkomgeving. Het bedrijfsleven zorgt voor onze inkomsten en moet worden gekoesterd.

Mark Jongeneel. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

De gemeente moet alleen aanbesteden als het niet anders kan. Als niet behoeft te worden aanbesteed en / of niet in Sliedrecht vertegenwoordigde specialismen nodig zijn moet naar de mening van Slydregt.NU de voorkeur uitgaan naar Sliedrechtse ondernemingen.

Het is onbegrijpelijk dat de laatste jaren de gemeente Sliedrecht steeds bedrijven en vele overbodige externe adviseurs inhuurt van buiten de gemeentegrenzen. Vandaag zien we weer dat de gemeente het groenbeheer uitbesteed aan een bedrijf uit Benthuizen.

Volgens Slydregt.NU zijn er in Sliedrecht of in de nabije regio (Alblasserwaard/Drechtsteden) vele ondernemers die dit werk ook kunnen verrichten. Slydregt.NU vindt het vreemd dat de gemeente Sliedrecht zelf geen oog heeft voor de kwaliteit van haar eigen ondernemers in de gemeente.

De gemeente behoort trots te zijn op haar eigen ondernemers en haar eigen ondernemers te steunen. Hoe creëer je anders een aantrekkelijk vestigingsklimaat binnen de eigen omgeving als je zelf niet in je ondernemers lijkt te geloven.

Als het aan Slydregt.NU ligt gaat dit na 21 maart 2018 veranderen. Werk wat lokaal kan worden gedaan moet door lokale ondernemers worden uitgevoerd.

Mark Jongeneel
Lijsttrekker Slydregt.NU

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

7 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Voorkeursbehandeling

 1. Om nu gelijk alles met de SGP te linken is wat makkelijk gezocht.
  Iets beter je huiswerk doen.
  Wethouder Aldrik woont in Hilversum en niet in Benthuizen.
  Hij is de opvolger in Sliedrecht van Theo den Braanker (ChristenUnie).
  De lijst is hier gecombineerd tot SGP/ChristenUnie
  Tevens is in Alpen aan de Rijn (waar Benthuizen onder valt) de SGP met een zetel van de 29 vertegenwoordigd.
  Dus eerlijk gezegd begrijp ik je reactie niet helemaal?

  Noot van de redactie:
  Ernstige waarschuwing aan iedereen die reageert.
  Reageren op het artikel wordt goedgekeurd.
  Ga dan niet reageren op elkaar, want we willen geen forums hier.

 2. Het ligt er hier wat te dik bovenop lijkt mij, SGP in Sliedrecht en SGP in Benthuizen. Een bijzondere gunfactor van Aldrik Dijkstra (SGP)? Zachtgezegd: heel bijzonder. En wie houdt zijn hand daarboven? SGP?

 3. Niet mee eens!
  De Gemeente moet kijken naar een gezonde kwaliteits-/prijsverhouding.
  Als sommige Sliedrechtse ondernemers van mening dat ze voorkeursbehandeling verdienen, moeten ze dit waar maken in hun offerte. Dus niet schermen met contacten binnen de gemeente.

 4. Mijn vraag is: hoe kijkt de schrijver van de ingezonden brief aan tegen gezonde marktwerking?
  Die kan dan moeilijk woonplaatsgebonden zijn, gegeven het aanbod.
  En als het gaat om (een vorm van) “eigen volk eerst”(lees: koop eerst bij de lokale bedrijven) moet ik dan aannemen, dat niet-Sliedrechtse webwinkels voor Slydregt.NU ook taboe zijn?
  Ik ben het met de eerste inzenders trouwens grotendeels eens.
  Hoe sympatiek de inzender het ook bedoelt: het is niet realistisch meer in deze tijd.
  Blijft de vraag: welke toegevoegde waarde hebben Sliedrechtse bedrijven voor de inkomsten van de gemeente en daardoor voor de burgers?

 5. Niet mee eens. Bij (vrijwel) gelijke offertes kun je de voorkeur geven aan lokale bedrijven, maar als er een significant verschil is moet je gewoon kiezen voor de goedkoopste. Dit is gezond voor onze financiële huishouding en jaagt ons burgers minder op kosten. Ook wordt de onderhandelingspositie anders als bedrijven al weten dat ze voorkeur krijgen.

 6. Ik woon bijna veertig jaar in Sliedrecht.
  Mijn ervaring met Sliedrechtse ondernemers is (schilder,aannemer,hovenier,glaszetter,loodgieter etc)dat zij een veel hogere prijs hanteren, dan zij buiten Sliedrecht.
  Bovendien hebben de lokale ondernemers nogal wat noten op hun zang en last van broodnijd.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld