INGEZONDEN BRIEF: Verschrikkelijke puinhoop

Hoe serieus neemt de gemeente Sliedrecht haar burgers?

Sliedrecht Buiten zou ten noorden van de spoorlijnen moeten komen. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Heel veel keren is te lezen geweest dat Sliedrecht Buiten (voorheen genoemd het Recreatief Knooppunt Sliedrecht) doorgaat en dat de voetbal wordt verplaatst. Dat kan helemaal niet!

Dat is pas te zeggen als je de bestemmingsplanprocedure doorlopen hebt en indien je de gronden verworven heb.

Dus zeggen dat het Sliedrecht Buiten er komt, houdt in dat je de inspraakprocedure die bij het maken van een nieuw bestemmingsplan hoort al niet serieus gaat doen en dat je eigendomsrechten van eigenaren van gronden niet serieus neemt.

De gemeente Sliedrecht heeft er een verschrikkelijke puinhoop van gemaakt door in 2015 niet te beginnen met de bestemmingsplanprocedure!

Had men dat wel gedaan, dan was dan was uiterlijk 2018 duidelijk geweest of het verplaatsen van de voetbal door kon gaan. Nu, in 2019 kan je hooguit zeggen dat dat in 2022 duidelijk is of de voetbal verplaatst kan worden. Dat voor niemand duidelijk is of de voetbal verplaatst kan worden, is te wijten aan het vorige college, ofwel het bestuur van de gemeente Sliedrecht.

Indien in 2022 uiterlijk de bestemmingsplan procedure rond is dan kan je pas aan onteigenen van gronden gaan denken. En indien dan een gebruiker van gronden zegt dat hij zijn gronden niet kan missen voor zijn agrarische bedrijfsvoering dan kan je in dit geval niet eens gaan onteigenen!

Zo is het en niet anders!

Het raadslid dat denkt dat het anders is, moet maar contact met mij opnemen. Ik kan dan exact laten zien hoe het in elkaar zit. Het zal heel goed zijn als raadsleden een optelsom maken van gemaakte kosten indien duidelijk wordt dat het verplaatsen van de voetbal in 2022 niet doorgaat. Het is ook goed dat de voetbal duidelijkheid wil na vier verloren jaren.

Ook moet inzichtelijk zijn voor een ieder welke geldstromen er lopen tussen de gemeente Sliedrecht en v.v. Sliedrecht.

Wat betreft de kosten (van o.a. grondverwerving) ten behoeve van een eventueel verplaatsen van de voetbal slaat de gemeente ook nog eens volledig de plank mis.

Hopende u een beetje te hebben geïnformeerd.

Piet Smits
agrarisch ondernemer

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.
 
Redactie Sliedrecht24

Plaats een reactie

*=Verplicht veld