INGEZONDEN BRIEF: Uitgesloten voor PFOA-bloedtest

Even een reactie op dit artikel rond de voorgenomen nieuwe PFOA-bloedproef.

Voordat wij (bewoners)  de officiële brief of advertentie van onze gemeente konden lezen,  is de inhoud al bekend. De inwoners van Dordrecht die zorgen hebben over hun welzijn worden op een schandalige wijze genegeerd.

Het blauwe gebied volgens een kaart van het RIVM. 

Uit de vrijwillige testen uitgevoerd in Sliedrecht werd duidelijk dat er wel degelijk iets aan de hand is in ons leefmilieu. In plaats van alles in het werk te stellen om ons leefklimaat door onafhankelijke instanties te laten onderzoeken, en een goed epidemisch onderzoek te laten uitvoeren, dit  inclusief een deugdelijk bloed onderzoek, houd onze gemeente (Dordrecht) zich aan het RIVM gebied.

Deze blauwe zone is al lang achterhaald.

Het gaat inmiddels om veel meer dan alleen de aanwezigheid van niet gewenste stoffen. In ons lichaam. Ook onze bodem, oppervlakte en drinkwater en tal van gewassen geven aan dat er werkelijk iets goed mis is. Ook is bekend dat het gebied waarin bewoners risico lopen heel veel groter is dan het blauwe RIVM gebied.

In andere regio’s gaat men ruimhartig om met deze test. Ondanks de gemaakte afspraken in de Tweede Kamer gaat ons gemeentebestuur een geheel eigen koers varen. Welke rol speelt onze gemeente die de zorgplicht tegen over hun bewoners niet wenst uit te voeren !!!!!

Onze zorgen nemen hand over hand toe. Zaken moeten in de openheid behandeld gaan worden, er is al genoeg onder kleedjes geschoven.

Hans van der Slot
Merwedepolder, Dordrecht

4 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Uitgesloten voor PFOA-bloedtest

 1. Het gemeentebestuur is nauwelijks serieus te nemen gezien het ontbreken van voldoende betrokkenheid en het niet ondernemen van adequate actie. Veel te druk met eigen belang. Niemand wil zijn of haar vingers aan economische belangen branden.
  Het zogeheten blauwe gebied is een lachtertje, wanneer je de verspreiding door de wisselende wind/weersomstandigheden meeneemt. De bevolking wordt door bestuurders collectief voor de gek gehouden. Het probleem is echt veel groter om te vervatten in en te beperkt in tot een “blauw gebied”.

 2. Sterkte! De meeste ambtenaren komen hier niet vandaan dus niet betrokken.
  Probeer ze dan maar eens actief te maken, zeker als het gemeentebestuur bang is voor aansprakelijkheidstelling in verband met bestuurlijke onachtzaamheid met betrekking tot de zakelijke lunches met Chemours.
  Gemeentebestuur is ingepakt en (X) procent mag sneuvelen.
  Theorie van Pilatus.

 3. Ik kan de zorgen uit Dordrecht begrijpen. Wij in Sliedrecht vinden ook dat de blauwe zone veel groter moet worden. Maar ja dat gaat veel meer geld kosten.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld