INGEZONDEN BRIEF: Te verwachten CDA-motie over het zwembad

(Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Dinsdag 23 april 2024 is er een raadsvergadering over de voorgenomen bouw van het viaduct en de sloop van het zwembad.

Het college stelt voor om € 4,25 miljoen beschikbaar te stellen voor de verdere uitwerking van de plannen en nog eens € 4,5 miljoen voor de vervroegde afschrijving van het zwembad. Tijd voor een voorspelling over het verloop van komende dinsdag.

PRO Sliedrecht en Slydregt.nu  zullen forse kritiek leveren en proberen de sneltreinvaart van de plannenmakerij te verminderen. De PvdA zal “kritisch maar welwillend en alles overwegend”  gewoon met de coalitie meegaan. Dus de voorstellen zullen door een forse meerderheid de meerderheid van de raad worden overgenomen met een paar kanttekeningen :

 • Men zal dankbaarheid tonen voor de kritiek die door veel inwoners is geleverd omdat daaruit blijkt dat “het gemeentelijke participatietraject  geslaagd is”.
 • De 3000 handtekeningen tegen de plannen zal men beschouwen als een bewijs dat “onze democratische samenleving springlevend is”.
 • Gevraagd wordt te onderzoeken of het viaduct breder kan worden en de extra miljoenen daarvoor “kritisch tegen het licht te houden”.
 • Er zal bij het college worden aangedrongen om naar andere subsidiebronnen te zoeken om het tekort van € 33,5 miljoen op te vangen, omdat men daar toch wel “enige zorgen over heeft“.
 • Er zal worden aangedrongen om “nóg flexibeler en transparanter“ te zijn in het overleg met verenigingen en instellingen als de moestuin.
 • Er zal worden gevraagd naar “intensief en diepgaand” overleg met Hardinxveld-Giessendam en Molenlanden over een nieuw, groter zwembad tussen de gemeenten in als dit “de voortgang maar niet belemmert”.
 • De Werkgroep Nieuw Zalencentrum wordt “veel wijsheid gewenst”.

En als klap op de vuurpijl krijgt Door Water Fit in plaats van vijf de gewenste zesde baan, waarbij het CDA trots zal melden dat men altijd al sterk voor het verenigingsleven is geweest omdat dat als bindmiddel werkt in ons mooie fijne dorp .

Vincent Prins mag namens het CDA een motie indienen. Al eerder had hij veel succes met zijn spitsvondige motie “Duik weer fijn, energiezuinig moeten we zijn”.

Dat wordt nu : “Door Water Fit een zesde baan en het zalencentrum kan naar de maan”.

Johan Lavooi

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

15 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Te verwachten CDA-motie over het zwembad”

 1. Vele gemeenten om ons heen moeten op de uitgaven letten en projecten uitstellen. Hoe is het mogelijk dat gemeente Sliedrecht maar blijft uitgeven?

 2. Ik lees het woord cynisch een aantal malen. Deze opsomming van Johan Lavooi is volgens mij juist een optelsom van alles wat we tot op heden hebben kunnen lezen en horen. Gewoon een uitstekende vooruitziende blik op basis van getoond gedrag van onze politieke partijen en het college.

  Misschien zou het cynisch worden als hij bijvoorbeeld ook had aangegeven dat eindelijk, na decennia van hartstochtelijk uitkijken door alle inwoners van Sliedrecht naar een verbinding tussen de rivier en de polder, dat deze wordt gerealiseerd. Eindelijk……en dan nog wel via een groene long….een extra bonus.

  Of als hij had gezegd dat vanavond eens goed gekeken wordt naar de financiën vanaf 2026. Anders gezegd, hoe slepen we wat extra geld binnen van de inwoners om alle plannen te realiseren zonder echt in de problemen te komen in het jaar dat de overheid de broekriem aanhaalt voor de gemeenten en alles stilgelegd moet worden waardoor ook Noord gaat lijken op het Winklerplein en dergelijke.

  Of als hij had aangegeven dat het CDA de ASVZ bedankt voor de indringende boodschap aan de politiek om te komen tot een ‘in de kern’ fysiek goed bereikbare en financieel goed betaalbare woningen voor hun huidige en toekomstige medewerkers. Ook hier mag Vincent Prins trots het laatste nieuws van ASVZ bekend maken: ‘omdat de woningen in Noord waarschijnlijk iets duurder worden dan gepland heeft ASVZ besloten om met onmiddellijke ingang het salaris van alle medewerkers jaarlijks met 10% te verhogen om ze in de gelegenheid te stellen een huis in Noord te kopen’.

  Als hij zoiets had gezegd zou het cynisch overgekomen kunnen zijn maar dat heeft hij niet gezegd.

 3. Dankjewel Bart, het is inderdaad heel verdrietig.
  Zoals ik eerder schreef ben ik erg teleurgesteld in het college en een groot deel van de Raad.
  Zulke grote stappen zonder degelijke onderbouwing. Dat had ik in mijn werkzaam leven voor de overheid niet mogen doen….. en terecht !

 4. Mooi verwoord Bart Willemse,

  “Spreek voor hen die weerloos zijn, bescherm het recht van de vertrapten. Spreek, oordeel rechtvaardig, geef de armen en behoeftigen hun recht.”

 5. Johan, Volgens mij de eerlijke analyse en 90% correct! Ja, zo zal het waarschijnlijk gaan. Als gelovige heb ik er toch wel verdriet van dat “het college” tegen alle belangen in van de gewone mensen die mijn Heiland lief heeft gewoon zijn plannetjes doorzet, zijn kanaaltjes gebruikt, met zogenaamde inspraaksessies een achterban suggereert en pretendeert het algemeen belang te dienen. Maar ja dat deed de hogepriester ook toen Jezus werd veroordeeld: het is beter . . . . (wel een uitnodiging tot lezen!). Aan de andere kant ook treurig toch dat bijna niemand is overtuigd waarvoor dit goed zou zijn. Dan krijg je dit soort zaken: geen deugdelijke financiële onderbouwing – voorbeeld verbouwing 2e kamer ? – allerlei niet zekere aannames – Sliedrecht Noord ??? – en financiële dromen. Gewoon doorgaan, blijven lachen en … ja de inwoners voor de gek houden.
  Jammer toch dat sommigen gewoon doordrammen en (naar mijn overtuiging graag over hun graf (?) zaken doordrukken. Waarom geen referendum. wachten tot gemeenteraadsverkiezingen ?) Dat zal hun missie zijn? Is dat democratie? Ik begrijp gewoon niet waarom mensen dit doen

 6. Richard; goeie vraag.
  Het blijft verdacht stil.
  Ik ben heel benieuwd waar de verantwoording blijft voor de 85.000 euro.
  En wanneer ze zich is gaan voorstellen aan de inwoners

 7. Waar in de vele discussies is MAG de maatschappelijk advies groep onder leiding van dhr Kurvers?

  Is er enige vorm van participatie of kritische nood van de MAG tov het zwembad, viaduct, verbindingsweg en verplaatsing verenigingen?

  (Uit artikel Sliedrecht24 , 24-10-2022)

  De MAG moet een informatiebron en klankbord worden voor de ontwikkeling, inrichting en evaluatie van beleid rond het Programma Ruimtelijke Vernieuwing gemeente Sliedrecht. “Op deze wijze wil de gemeente actief bevorderen dat er participatie op langere termijn gewaarborgd is vanuit een brede laag van de bevolking van Sliedrecht”,

 8. Johan zo zal het gaan en geen buitenbad. Ze geven je voorkeursmodel 2 zwembad en besluiten dan voor nummer 3.

  Alleen verwacht ik van pvda dat ze zich aansluiten bij Pro en Slydrecht.nu. Ben van de Plas zal hier nooit akkoord mee gaan, toch?

  Over 2 jaar gelukkig naar de stembus.

 9. @Kees Visser in dat laatstgenoemde scenario is het geplande uitvoeringskrediet van (minimaal) €2.323.000,– voor de herinrichting van het gemeentekantoor ook weggegooid geld. Eveneens geen prettig scenario.

 10. @Johan Lavooi; geweldige brief, ondanks dat deze druipt van het cynisme 🤣 Hoop van harte dat je voorspellingen uit gaan komen. Sliedrecht verdient het om meer te zijn dan een gedateerde foto😉 En wat betreft je zorg over zalencentrum; hier gaat vast een plekkie voor gevonden worden, al dan niet op één van de Stationsparken (zou zelfs nu al ruimte voor zijn). En wie weet fuseren we nog wel eens met één of meerdere Drechtsteden en komt er een hele mooie locatie beschikbaar aan de haven 😀

 11. Zo zal het absoluut gaan Johan . Je hebt niet alleen lef om tegen de verdrukking in je mening te geven en je duikt niet weg, samen met Joop Keesmaat een schitterend plan durft uitwerken voor kleine betaalbare woningen op locatie Groen van Prinsterer maar je hebt ook nog eens een goede vooruitziende blik. Jammer dat de gemeente dit niet op waarde weet te schatten. Het ontbreekt ze ten ene male aan al deze kwaliteiten

 12. Haarfijn Johan. Dankjewel. En nog zoveel open vragen. Financiële consequenties niet verder uitgewerkt cq geen duidelijkheid over gegeven etc. etc.
  Je houdt toch je hart vast richting toekomst.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld