INGEZONDEN BRIEF: SOJS en poppodium Elektra

(Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Een aantal weken geleden schreef ik hier een stuk over Elektra. Het zorgde voor nogal wat beroering. Dat kwam vooral, omdat mensen geen informatie krijgen vanuit de gemeente. Deze informatie had de gemeente moeten delen met de inwoners.

Het doel om deze informatie niet te delen is om de mensen rustig te houden. De plannen om Elektra te transformeren zijn al een paar jaar oud en komt van oud-PvdA-wethouder Ed Goverde, toen woonachtig in Rotterdam.

We worden bestuurd door mensen die niet allemaal in Sliedrecht woonachtig zijn, die geen binding hebben met Sliedrecht en niets van de historie van Sliedrecht weten, dat is best een enge gedachte.

Het pand Elektra is inmiddels meer dan een jaar dicht, de meeste inwoners gingen er vanuit dat SOJS en poppodium Elektra er na de verbouwing weer gewoon in konden onder dezelfde voorwaarden. Helaas blijkt dit niet het geval want in de laatste editie van Het Kompas staat bij de raadspagina ‘beeldvormende vergadering’ van aanstaande dinsdag 28 november met betrekking tot Stationsweg 4 (lees Elektra) beheer en exploitatie MFA. Dat betekent dat Elektra een multifunctioneel centrum gaat worden.

Dat is niet best, want bij nader onderzoek blijkt uit openbare stukken uit september 2020 onder leiding van Ed Goverde dat dit hele plan er al doorgedrukt was. Daarmee is de toekomst van de stichting onzeker en dat is ook best eng.

We hebben allemaal zitten slapen, zeg maar.

Het is zo ontzettend jammer voor iedereen, die SOJS en het poppodium een warm hart toedraagt. Er staat in de openbare stukken dat er plannen uitgewerkt zijn, die zijn nog niet inzichtelijk. Maar ook de buitenruimte wordt heringericht. De buitenruimte is de ruimte tussen de hervormde kerk en het oorlogsmonument. Bomen zullen verdwijnen?

Dat plan is in ieder geval al heel lang bekend bij de gemeente, maar niet gecommuniceerd naar de inwoners maar heeft wel grote gevolgen. Hoe kan dit?

Kortom, er zijn veel vragen en onduidelijkheid.

Wil je weten wat dit betekent voor SOJS en poppodium Elektra? Kom dan alsjeblieft aanstaande dinsdag 28 november 2023 om 19.30 naar de raadsvergadering in partycentrum De Lockhorst. Inspreken kan, graag zelfs.
Dat dien je dinsdag 28 november 2023 voor 12.00 uur door te geven aan de griffie: griffie@sliedrecht.nl

Annemiek de Koning

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

2 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: SOJS en poppodium Elektra”

  1. Neeeee…..En ik was nog wel zo blij dat het gebouw behouden zou worden en het niet gesloopt werd , maar verwachtte niet dat er zo’n “vies” spelletje gespeeld zou worden. Schande !(alwéér, Sliedrechtse gemeente ) geef dit unieke Elektra terug aan de (oudere) jongeren !!

  2. Weer zo’n geintje uit de gemeente Sliedrecht desbetreffende ambtenaren direct uit functie zetten zonder uitkering. Dat is de beste les voor dit gedrag. Elektra hoort weer zo snel als het mogelijk is terug te keren in haar oude rol. Mensen zoals Ed Goverde zouden rechtelijk gestraft moeten kunnen worden net als Mark Rutte om hun wangedrag. Dan waren deze domme acties snel afgelopen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld