INGEZONDEN BRIEF: Russische roulette

Maandagavond was ik aanwezig bij een informatiebijeenkomst in het raadhuis over het plan voor een ruiterpad in het RKS. 

De provinciale weg N482. Een deel van het gebied waar het om gaat. (© Foto RPAS Peter Donk / Sliedrecht24)

Daarbij waren aanwezig de eigenaren van de bedrijfsmatig paardenhouderijen, zoals Stal Alblas Parallelweg, Smits Parallelweg, van Es Parallelweg ,Vink Parallelweg / Kweldamweg,
Stal van Es Wijngaarden, Van de Berg Wijngaarden , Piet Smits Kweldamweg, als mede enkele klanten van betreffende bedrijven.

De avond werd voorgezeten door twee dames van de gemeente Sliedrecht. Beide hebben geen enkele ervaring met het hippische gedoe. Voorts was er een hippisch adviseur van de gemeente die het gebied nog nooit had bezocht.

Het was de bedoeling dat we allemaal blij moesten zijn met het feit dat de gemeente geld beschikbaar wilde stellen.

De strekking van de avond was dat een ruiterpad over de Kweldamweg en Parallelweg en provinciale weg N482 door alle sprekers / gebruikers als levensgevaarlijk werd ervaren. Alle ruiters hadden hinder van het verkeer, maar ook vooral het zware landbouwverkeer werd als gevaarlijk beschouwd.

Er is gesteld dat het over de Parallelweg lokken van ruiters naar het aantrekkelijke deel langs de provinciale weg levensgevaarlijk is, zelfs voor fietsers is de route gevaarlijk.

Niemand heeft bovenstaande betwist. Toch wil men een soort werkgroep, die gaat onderzoeken wat mogelijk is.

Dus € 445.000,– vragen zonder enige fatsoenlijk onderbouwd plan.

Het resultaat staat volgens mij bij voorbaat al vast als iedereen weet dat over de weg geen optie is, en dat eigenaren vrijwillig geen land afstaan. Dat laatste werd ook zeer duidelijk. Ook was duidelijk dat in de huidige structuurvisie wel een goed plan mogelijk was met wandel- , en ruiterpaden, fietspaden gescheiden van overig verkeer.

Ofwel de nieuwe structuurvisie maakt een fatsoenlijk ruiterpad onmogelijk.

Net zoals het verplaatsen van de voetbal is dit ook weer iets waar geen burger om vraagt.

Piet Smits
ondernemer / agrariër

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

1 gedachte over “INGEZONDEN BRIEF: Russische roulette

  1. Paarden en koeien horen in de wei en niet op de openbare weg. Ze passen niet in het verkeer anno 2017.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld