INGEZONDEN BRIEF: Rouwcentrum

Op dit moment ligt er een volledig ingediend plan om een nieuwbouw rouwcentrum te realiseren t.b.v. Orchis uitvaartzorg aan de Valkweg 8. Dit centrum krijgt een maximale capaciteit voor 168 rouwenden.
 
De Havikstraat met de flats. (Archieffoto Martin Dekker / Sliedrecht24)
 
Het komt klem tegen het schoolplein van obs De Willigen te liggen en aan de andere zijde de speeltuin van de Havikstraat. Schoolgaande kinderen aan de Valkweg gaan met grote regelmaat geconfronteerd worden met rouwende mensen en lijkwagens.
 
Je mag verwachten dat er extra parkeervoorzieningen gaan worden gerealiseerd. Niets is minder waar. Dit alles komt als extra belasting op de huidige parkeervoorziening bij de flats aan de Havikstraat, nog maar niet te spreken over de toenemende drukte bij de schoolgaande kinderen.
 
Ik voorzie hier om sommige tijdstippen gevaarlijke situaties ontstaan. Ik vraag mij oprecht af of dit wenselijk is!

Natuurlijk moet er ruimte zijn voor een rouwcentrum binnen de gemeente, maar om dit nu in zo’n levendige omgeving van twee basisscholen, sportschool, veel omwonenden te realiseren bevreemd mij en met mij vele bewoners.

Is dit nu de ideale plaats voor een gigantisch rouwcentrum van bijna 900m2? Een mooi staaltje “politiek” wordt er bedreven als je gaat kijken wanneer de vergunning is aangevraagd. In de eerste week van de schoolvakantie. Scholen zijn dicht, veel mensen op vakantie. Weinig mensen hebben dit dus meegekregen.

Wanneer je bij de gemeente gaat informeren en je bedenkingen uit over de datum van de aanvraag krijg je als reactie dat dit “strategisch” is gekozen. Jammer dat niemand in de directe omgeving hiervan op de hoogte is gebracht.

Bezwaar maken middels een bezwaarschrift kan tot uiterlijk morgen, vrijdag 18 augustus.

Een bezorgde bewoner en ouder van de Havikstraat.
(naam bij redactie bekend)

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

22 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Rouwcentrum

 1. Of het korfbalveld aanpassen tot begraafplaats.
  Mooi dichtbij het rouwcentrum.
  De velden naar het toekomst sportcomplex over de spoorlijn verplaatsen en de tuintjes komen mooi van pas in het Groene Hart.

 2. Beste mensen,

  Ik begrijp de gemeente Sliedrecht totaal niet! Een rouwcentrum op een hele krappe lokatie, bij scholen, sportschool, supermarkt en dan niet te vergeten de parkeerplekken die tekort zijn straks!

  Wordt er nou echt niet nagedacht?
  Wat dachten jullie van het lege terrein naast de lockhorst? Het ligt al meer dan 10 jaar braak en bedrijven zullen daar echt niet gaan komen hoor!

  Beter bereikbaar openbaar vervoer trein, bus en auto, grote diensten kunnen eventueel via de lockhorst. Een minimum van overlast en vol op parkeerplek.

  Ja, ja, de grond is te duur en levert dan minder op zeker.

  De ondernemer valt niets te verwijten. De gemeente wel! Nadenken daar worden jullie ook voor betaald!!!

 3. Een logica van nul.
  Deze locatie, maar ook begraven is super lucratief, ondanks christelijke sausjes om één en ander te rechtvaardigen.

 4. Men wist 30 jaar geleden al dat de huidige begraafplaats nu ( 2017) echt vol gaat raken.
  Men was toen en is nu besluiteloos over de locatie enz.
  En inderdaad is er toen naar achter het spoor gekeken en gewezen maar het besluit kwam er niet.
  We zitten nu dus met de gebakken peren.
  En laten we maar niet te veel schelden op Orchis.
  Zij hebben ook plaats nodig.

 5. Het is misschien handiger om te wachten tot er meer bekend is over de uitbreiding / vernieuwing van de huidige begraafplaats. Dan kan daarbij een nieuw rouwcentrum worden gerealiseerd.

 6. Het is inderdaad zo, dat de gemeentepagina van 12 juli van De Merwestreek niet goed is gelezen door omwonenden. Maar in deze situatie had een andere communicatie door de gemeente met omwonenden wel op zijn plaats geweest.
  Ik begrijp ook niet dat Orchis deze locatie uitkiest!
  Al met al een onbegrijpelijke situatie.

 7. De huidige begraafplaats is een kwestie van tijd. omdat daar geen plaats meer is.
  De meest logische plaats voor een eventuele nieuwe begraafplaats zou over het spoor zijn.
  Volgens mij heb ik namelijk gelezen dat hier al eens onderzoek naar gedaan is.
  Dit lijkt mij dan ook een betere locatie voor een rouwcentrum.
  Het is maar een idee hoor…

 8. Eèn rouwcentrum hoeft niet genoeg te zijn. Dat blijkt.
  De locatie is altijd in deze dingen een twistpunt.
  Natuurlijk wil niemand dit voor zijn of haar deur.
  Doch in de Jan Steenstraat heeft men het ook voor de deur.
  Uitbreiding van de begraafplaats is een heet hangijzer.
  U kunt de bouwontwikkeling dus nemen zoals het komt.

 9. Onzin. Niet iedereen kan het lezen in de vakantie, hè!
  En dit heeft niks met geen interesse te maken.
  Dit is een strategie, die niet volgens de regels is.

 10. De enige vraag die in mij opkomt is, waarom in een druk woongebied? Is er echt geen andere plaats m.b.t. een rouwcentrum? Laat ik duidelijk zijn: ik ben niet tegen, maar wel wat betreft de locatie.
  Inderdaad zou ’t drukker worden met parkeren als ’t terhoogte van de flats gerealiseerd wordt, ja ervaring is er al…..
  Bij activiteiten in de sporthal aan de Valkweg kunnen de bewoners van de Sperwerstraat ook niet parkeren en moeten dan ook uitwijken naar elders.

 11. Er wonen genoeg mensen in de buurt die de bekendmaking hadden moeten lezen in de plaatselijke krant maar zo blijkt maar weer eens dat er weinig mensen zijn die de gemeente pagina lezen of het niet interesseert.
  Gevolg er wordt weer onnodig geklaagd, als iemand iets had gelezen van de bouwplannen had dan gecommuniceerd met de buren en initiatief getoond.

 12. “Het komt klem tegen het schoolplein van obs De Willigen te liggen en aan de andere zijde de speeltuin”… Mag pand wel goed geïsoleerd worden… Zijn er echt geen betere (lees minder rumoerige) locaties te vinden?

 13. @Meningspreker. Er is bij de gemeente een afspraak dat dit soort aanvragen/bekendmaking niet tijdens vakanties mag. dat zie ik als strategisch inderdaad, door het toch te doen. Ik noem het dus ook een strategisch, commercieël spel. Erg egoistisch van de ondernemer ook.
  Waar is het begrip voor de inwoners van Sliedrecht.Draait alles om geld?

 14. Eén rouwcentrum dichtbij de begraafplaats lijkt mij voor Sliedrecht meer dan genoeg!
  Gewoon samenwerken!

 15. Waardeloos naar mijn mening.
  Je hebt flatbewoners, de sportschool en bezoekers van het centrum welke allemaal moeten parkeren. Wordt een chaos.

 16. Je heb zes weken de tijd gehad om te reageren, Het heeft al in Juli in de krant gestaan. Dat het ‘vakantietijd” is, is een dooddoener en tevens een zwak excuus als je het mij vraagt. Ik vind het dan ook weer jammer dat de ondernemer meteen beticht wordt van “politieke” spelletjes, wat ik overigens erg denigrerend vindt voor de Sliedrechtse politiek.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld