INGEZONDEN BRIEF: ‘Rioolpolitiek’

(Foto Bert Verschoor – niet de modeondernemer)

‘Drie weken per traject’, werd mij in beginsel toegezegd door een hotemetoot van van Hattum infra, welke het riool op Sliedrecht Oost vervangt. Drie weken per op te breken straatlengte dus. Maar dit klopt niet, want niet zelden stoot men op ‘tegenslag’. Zoals verleden jaar bij de Nachtegaal flat, waar zo’n ‘drie weken traject’ bijna twee maanden duurde. Wat er precies aan ‘tegenslag’ speelt, daarvan krijgt de burger niets mee. Men moet maar zien wat er gebeurt, het lawaai en de verkeer/parkeerchaos accepteren en de mond houden.

Reeds twee maanden zijn nu tussen en voor de Tuinfluiterflat en zorgcentrum Waardeburgh dagelijks twee grote graafmachines, twee kleine graafmachines, drie trilplaatmachines, twee aan- en afrijdende tractoren, een paar kleinere shovels en nog wat lawaai- gereedschap incluis luidruchtig personeel bezig om de ‘ondeugende’ riolering te vervangen door een ‘deugende’ poep en plasbuis. Het gaat hier over twee straten, met bij elkaar opgeteld een lengte van zo’n 270 meter.

Er lijkt geen enkele logica te zitten in de werkwijze: men breekt de straat open, dan graaft en bikt men wat beton en stukken pijp weg en gooit de boel weer dicht. Dit ritueel herhaalt zich zo’n drie á vier maal per stukje straat, voordat uiteindelijk de nieuwe buis de grond ingaat. Daarbij doet drinkwaterbedrijf Oasen ‘zijdelings’ mee, die breekt dan niet de straat op, maar wel de stoepen, zodat hoogbejaarde ouderen -woonachtig in de flat- steeds weer worden geconfronteerd met het uitzoeken van ‘een nieuwe route’, als zij weer eens niet een stukje straat of stoep kunnen gebruiken wanneer zij met hun rollator naar de Waardeburgh willen om te eten en te socializen.

Voor de Tuinfluiterflat geldt, dat de hulpdiensten de afgelopen twee maanden niet bij de korte zijde van de flat konden voorrijden en dat houdt ook in dat zij niet kunnen aanbellen bij een daar gehuisvest persoon welke om spoedeisende hulp vraagt, want beide zijden beschikken over een eigen -gescheiden- belboard. Ik heb een aantal ouderen gesproken welke -ook- hier irritatie en spanningen over hebben: je zult maar een beroerte of een hartinfarct krijgen! Over anderhalve maand gaat dit gelden voor de lange zijde van de flat. Dan gaat van Hattum de parkeerplaats voor de lange zijde van de Tuinfluiterflat opbreken / dichtgooien / opbreken / dichtgooien / opbreken / dichtgooien enz. enz.

Dat zou volgens de vriendelijke ‘van Hattum infra- dame’ welke op woensdagochtend altijd ‘spreekuur’ houdt, aanvankelijk helemaal niet nodig zijn (stond niet in de planning). Hier zou dan ook 13 jaar terug een compleet nieuwe riolering in gelegen zijn, welke wonderwel nu reeds lekt of zo..?

Het gaat hier dan wél om maar liefst 51 parkeerplaatsen, die zeker twee maanden onbruikbaar zullen zijn en nogmaals: ook hier kunnen de hulpdiensen dan niet kunnen komen. De parkeerproblemen welke hierdoor ontstaan, zullen zowel van Hattum of ‘ons’ dorpsbestuur worst wezen, zoveel is mij inmiddels -ook- wel duidelijk: Tuinfluiter- ouderen welke nog een autootje kunnen rijden, moeten die straks drie straten verderop parkeren en mogen dan met hun tassen boodschappen gaan lopen slepen.

Het despotisme in Sliedrecht speelt hier dan wel de hoofdrol, maar is natuurlijk de grote afwezige: men heeft immers de boel uitbesteedt aan een ‘deskundige aannemer’. De grandeur in het manische hoofd van één bepaalde hiervoor verantwoordelijke wethouder gaat steeds weer over grenzen en geeft een geheel nieuwe betekenis aan ‘begaan zijn met de burger’. Het heeft meer de insteek van ‘stik er maar in’.

Bert Verschoor
(niet de mode ondernemer)

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

2 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: ‘Rioolpolitiek’”

  1. Wat een gezeur, logisch dat niet alles goed gaat, alles is 50 jaar oud, wie ooit veel verbouwd heeft weet dat je eerst rotzooi heb voor het beter wordt, mijn idee is dat er prima gewerkt wordt, steeds kleine stukken met logische tegenslagen, niet zoveel zeuren het komt toch goed en dan kunnen we er weer jaren tegen. Aardige werklui die je alles goed uitleggen als je wat vraagt. Dus niet klagen maar dragen, er zijn ergere dingen op de wereld.

  2. Helemaal eens met de ingezonden brief. Mijn schoonmoeder die in de Ibus woont en afhankelijk is van een electrische rolstoel kan en durft haast nergens heen vanwege de vele opbrekingen waar geen eind aan lijkt te komen!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld