INGEZONDEN BRIEF: Riool-shitstorm gaat verder

(Foto Bert Verschoor – niet de modeondernemer)

De gemeente Sliedrecht heeft naar blijkt een andere aannemer gevonden welke de riolering- terreur per direct gaat voortzetten. Niet eens een bericht richting de plaatselijke media hieromtrent en ook de direct te treffen bewoners zijn NIET geïnformeerd.

Vanmiddag plaatste men in deze dan wel ‘doodleuk’ een aantal borden bij de inrit van de Tuifluiterstraat. Een oplettende bewoner welke toevallig in zijn garage onder de flat bezig was, ging verhaal halen. Dat werd een onduidelijke uitleg, daar de heren maar minimaal waren voorzien van de reden tot plaatsing van de borden. Een andere bewoner belde de gemeente, welke ‘wonderbaarlijk’ ook niets wist omtrent hetgeen ging komen. Even later werd betreffende mevrouw dan wel teruggebeld, met de mededeling dat het ‘wellicht iets met de riolering te maken kan hebben’. Dat dit de zoveelste shitstorm in Sliedrecht gaat worden, mag echter duidelijk zijn en de gemeente interesseert het blijkbaar niet ene mallemoer wat de omwonenden er van vinden. Burgers zijn blijkbaar maar idioten die alles maar moeten pikken.

De gehele winter dus wederom in de pleuriszooi en -naar menigeen in de straat vreest- geen parkeerplaats voor de auto.

Dank aan onze fijne wethouder Ton Spek.

Bert Verschoor
Niet de modeondernemer

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

4 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Riool-shitstorm gaat verder”

 1. Na wat speurwerk betreft het niet de rioolwerkzaamheden maar de werkzaamheden van Stedin.

 2. Ondanks de vele opmerkingen tijdens raadsvergaderingen waarbij altijd de woorden: ‘in overleg met de inwoners, in overleg met de omwonenden, participatie bij veranderingen door inwoners door B&W wordt gebezigd gaat het steeds mis met de communicatie.

  Goed geïnformeerd, met reden, de verwachte tijdsduur van het ongemak, tussentijdse voortgang en dergelijke zou het leed van omwoners ontzettend verlichten. Als iets moet, dan moet het maar leg het uit. Leg ook uit waarom alles tegelijk moet.

  Goede raad aan de Raad en B&W: huur geen marketingbureau in maar neem mensen aan die Sliedrecht kennen en die de Sliedrechtse communicatie regelen waarbij ook (bouw)bedrijven moeten accepteren dat de communicatie altijd voor gaat. Pas de begroting aan, doe iets anders niet, verzin iets maar altijd weer die slechte communicatie, laat daar een eind aan komen.

 3. We hebben toch een gemeente opzichter. Dhr. van ???????
  Je ziet hem heel de dag rijden in zijn mooie door ons betaalde elektrische gele gemeente auto.

  Ik heb een keer een melding gedaan voor een vrouw toen 83 jaar oud. (twee jaar geleden) Die in de Rembrandlaan op het trottoir over een opstaande tegel was gevallen. Ze hadden die dag een sleuf gegraven voor een kabel, en zeer professioneel de tegels teruggegooid. Deze mevrouw had een gebroken vinger, een kapotte bril. en heel haar gezicht was bont en blauw. Een bloemetje. Dat was alles wat deze mevrouw kreeg. Er zou een onderzoek worden ingesteld waarna er contact zou worden opgenomen. U begrijp het zeker wel. Nooit niks meer van vernomen. Ik heb er nog een mail tegenaan gegooid. Naderhand werd ik door de betreffende opzichter (terwijl hij achter het stuur zat, deed hij zijn zijraam open, en Riep gewoon blijven mailen hoor) Dit was bij de Rabo bank.

  Wat kan je dan van onze gemeente verwachten. Dat ze alles serieus nemen??? Neem gewoon contact met desbetreffende gemeente opzichter, en vraag waar ze mee bezig zijn!! Ik denk dat je wordt uitgelachen. Je bent immers maar een inwoner!

 4. Ah, het maakt de gemeente niet uit wat er gebeurt in ons dorp, vandaag zou om 7 uur de Merelstraat afgesloten zijn tot 5 uur. Maar de afsluiting heeft pas in de loop van de morgen plaats gevonden, met het gevolg dat de Merelstraat het gehele weekeinde afgesloten blijft. En dit werk is nog niet klaar of overal in de wijk verschijnen borden, niet parkeren, werkzaamheden. Maar niemand weet wat voor werkzaamheden. Stonden ook niet vermeld in de afsluitingen vanuit de melding van de gemeente.
  Met het gevolg dat de kwaliteit van de wegen steeds verder achteruit gaan, lopen met een rollator is niet meer veilig in de vogel buurt, rijden in een scootmobiel is beangstigend zeker met een driewielige, je hebt het idee dat je elk moment kan omvallen, door de kuilen die in de wegen zitten.
  Melding hiervan doen heeft geen zin, je krijgt een melding dat het opgelost is, maar de kuil is nog even diep en er zijn geen sporen te zien dat iemand geprobeerd heeft de kuil ondieper te maken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld