INGEZONDEN BRIEF: Reclamemast

(Foto Johan Lavooi)

Hoe kan hier een bouwvergunning voor worden gegeven ?

Bewoners van de Stormrand en andere bewoners van De Grienden zien deze reclamemast in aanbouw. Het tientallen meters hoge gevaarte staat aan de andere kant van de A15, maar de lichtreclames zullen ’s avonds en ’s nachts een enorm effect hebben op de hele wijk.

Het is een horizon- en lichtvervuiling van jewelste.

Ik volg niet iedere week de aangekondigde bouwvergunningen, maar is er nu niemand van de gemeenteraad die ons probeert te beschermen tegen dit soort besluiten van B & W?

Misschien is dat gebeurd, maar dan heb ik dat gemist.

Maar ik weet dat bijvoorbeeld het raadslid Vincent Prins van het CDA terecht heel kritisch is op de lichtsterkte van de mast op het industrietrein van Sliedrecht-Oost. Is dit hem ook ontgaan?

Ik vind het belachelijk dat er hemelsbreed zó dicht bij woonhuizen zulke vervuilende masten verrijzen.

Johan Lavooi

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

37 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Reclamemast”

 1. Ben zelf een oudgediende in Sliedrecht maar begin mij zorgen te maken na lezen van column. Ons dorp zie ik ieder jaar meer afzakken. Het lijkt wel alsof de gemeente hier alles aan doet met hun wanbestuur.
  Stop met de weekmarkt. Geef de hardwerkende mensen in Sliedrecht een parkeerplek en stop met burgertje pesten.
  Die kiosken zullen wel blijven maar heb begrepen dat er een plan is om deze lelijke krotten op te ruimen. Ik zit mijn tijd wel uit.

 2. Binnenkort krijgt dit wat mij betreft een vervolg. Minimaal 400 of meer bewoners ondervinden hiervan ernstige overlast. Smartengeld minimaal € 1.000 per huishouden. Verder een claim voor kosten van extra verduistering € 500 per huishouden. Vermindering van de verkoopwaarde van uw woning? € 10.000?h € 20.000? Wie zal het zeggen. Een collectieve claim bij de gemeente naar aanleiding van deze “geweldige prestatie” lijkt mij op zijn plaats.

 3. De gemeente heeft gezorgd voor een burn out bij mijn dochter. Wat een verziekt werkklimaat binnen de gemeente. Ikke ikke ikke en de burger kan stikken!!
  Dat mast gaat nooit weg. De gemeente vind dit alleen maar mooi, de bevolking half verdrinkend onder het licht van de mast, hebben ze geen stem meer om hun ellende te bekritiseren

 4. Gemeente Sliedrecht: IN en IN TRIEST dit.

  Blijkbaar bestaat er geen gezond verstand bij degene die hier goedkeuring voor geven.
  Het is toch duidelijk dat er vele bewoners hier last van krijgen.

  Mogen wij de rekening bij jullie gaan indienen van verduisteringsgordijnen en de artsen, omdat de mensen geen rust krijgen en overprikkeld raken door al dat licht?

 5. Vorig jaar zijn wij komen wonen in Sliedrecht. Deze lichtmast is voor ons gezin de druppel. Wat een aanfluiting dit dorp. Dit kan zich zelf geen gemeente noemen. Waar moeten we beginnen: de leegstand, de gesloten mensen, de uitstoot van giftige lucht. Dit is geen woonplek maar het putje van Nederland! Ga hier niet wonen!

 6. Ik ben het helemaal eens met Johan Lavooi, ja en dat wij als bewoners de vergunningaanvraag niet hebben gelezen in de Merwestreek is best jammer, dus voortaan goed de vergunningaanvragen uitpluizen om zulke toestanden te voorkomen.
  In de Grienden hoeven we voortaan ’s avonds geen lampen meer aan te doen er komt licht genoeg van de mast.

 7. De laatste argumenten heb ik eigenlijk nog nooit gehoord….. Sliedrecht is lelijk en daarom is het gerechtvaardigd dat je ook maar lelijke lichtmasten plaatst. Knap gevonden hoor. Heel lang over nagedacht denk ik.

 8. Er zijn vele locatie’s in Nederland waar dit nooit zal gebeuren, maar deze masten passen prima bij Sliedrecht. Een dorp met veel leegstaand beton langs een snelweg zonder sfeer. Ideaal voor reclame zuilen. Laat die klagers lekker verhuizen naar de Veluwe, dan kan de gemeente haar werk doen.

 9. Eens met Tim de Gastel. Daarbij; zo’n reclamemast fleurt het grauwe Sliedrecht gelijk op. Zo boeiend is Sliedrecht namelijk niet vanaf de snelweg. Om bewoners in de Grienden tegemoet te komen zou reclame vanaf dat straatverlichting aan gaat uit kunnen. Geeft dan meeste hinder en ’s nachts sowieso weinig rendabel.

 10. Sliedrecht is geen mooi dorp. Voor rust, natuur en gezellig wonen moet je hier niet zijn. Laat deze mast lekker staan en wat mij betreft zetten we er nog 1 bij. Deze masten zorgen voor inkomsten bij de gemeente. Dit geld kan weer gebruikt worden om de belasting omlaag te doen.

 11. Het is zeker een gevaar voor de automobilist. Op het industrieterrein bij Hardinxveld staat er ook één die als het een beetje druilerig weer is, zeer verblindend kan zijn vanuit Gorinchem. Nu één bij McDonalds bij de afslag Sliedrecht. Een paar honderd meter verder wordt de volgende verschrikking voor de automobilist geplant. Betekend verkeersveiligheid nou helemaal niets meer bij onze gemeenteraad cq regering? Denkt men nou alleen maar aan geld? Comfort van leven is voor de mensen in de Grienden op een laag pitje gezet. Verlichting moest uit op de rijksweg na elf uur vanwege lichtvervuiling en energiebesparing. Zet dan zeker om elf uur de knop om van die palen.( en als het even kan helemaal uit!!!!!!!)

 12. Het is natuurlijk triest dat dit er weer sneaky doorheengejast is, alleen maar voor geld, totaal voorbijgaand aan de ellende die het veroorzaakt en die de bestuurders hadden kunnen weten. Maar, grote vraag: net als in het verleden wordt er over allerlei belangrijke zaken gemopperd en worden onbeantwoorde vragen gesteld; gaan jullie dan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen net als de vorige keer toch maar weer op dezelfde mensen stemmen? Als je echt verandering wilt, moet je anderen een mandaat geven.

 13. Afgezien van de horizonvervuiling die deze mast veroorzaakt is inderdaad de inhoud van diverse advertenties van een zeer laag niveau. Pure bagger die wordt aangemoedigd en die zo ongevraagd jouw woon/slaapkamer/keuken/auto binnenkomt.

 14. Inderdaad, wie bedenkt dit en nog erger wie keurt zoiets goed zonder te denken aan de gevolgen hiervan. We worden bedolven onder informatie over bijvoorbeeld het warmtenet maar communiceren over dit soort zaken gaat via het “snuitertje” en de gemeentelijk website alsof het een dakkapel of een erker betreft! Nog even en Sliedrecht is van oost tot west een lichtbak. Alle bewoners, of sowieso van de Grienden moeten gaan klagen, kun je als gemeente toch niet negeren. Ombudsman inschakelen eventueel.

 15. 20 gedachten is niet niks over dit onderwerp en brobleem
  Dit roept de vraag op welke politieke partijen en of Raadsleden en toenmalige Wethouders hebben willens en wetens toestemming hebben gegeven om tot plaatsing over te gaan?
  Wie ?? Gewoon namen noemen en geen verstoppertje spelen!!
  De plaatser van de mast en of masten hebben toestemming gekregen van Wie?? B.v.b de Plaatselijke Politieke Partijen en of Bestuurders Raadsleden Wethouders?? En treffen geen enkele Blaam.
  Wie heeft dit ondertekend geef namen dan kunnen de Inwoners van Sliedrecht zich een beeld vormen wat er gedaan werd en wordt met Haar en of Zijn Stem op die Persoon en of Partij voor de toekomst 2020

 16. Het zou Ton onze patatbakker sieren met een valide beargumenteerde reactie te komen (als in elke bewoner ontvangt hiervoor 400euro, of zoiets 🙂 ), of gewoon:” wij hebben dit besloten. “(en bekostigen ons prestige project waar niemand uit Sliedrecht om gevraagd heeft mee…)
  Ook goed…. maar dan heb je een antwoord,…
  Gezien het aantal reacties, lijkt inmiddels een reactie uit de gemeente/ verantwoordelijke wel op zijn plaats.?
  Mijn input;
  Ton==>3vragen : kunnen we hier nog vanaf, zo ja wat kost dat? s.v.p. wat Eneco geld er tegen aan, en stoppen met de zooi.?

 17. Slopen dat ding! Het is levensgevaarlijk als je auto rijdt.
  Fel licht, waardoor je verblindt raakt en zo breed is de A15 niet.
  De gemeente laat keer op keer zijn burgers in de steek voor wat geld.
  De wethouders die we hebben, zijn meestal import.
  Zij bepalen!
  Net als het ziekenhuis dat momenteel al aardig wordt gesloopt, terwijl er nog procedure loopt.
  Als het te heet wordt onder de voeten, dan vertrekken ze weer.
  De zakken gevuld en op naar volgende dorp.

 18. Verschrikkelijk…dit siert Sliedrecht totaal niet, de bewoners zijn er dus Waarschijnlijk nooit bij betrokken met de vraag of ze dit wel willen, zo kort op elkaar bij de Mac.staat er toch al een
  Onbegrijpelijk dat hier toestemming voor is gegeven
  Echt , ik ben diep teleurgesteld in diegene die hier vergunning voor af heeft gegeven

 19. Ik heb eerder dit jaar formeel bezwaar gemaakt. Gebleken is dat ik meer dan 10 jaar geleden (toen er nog geen LED verlichte reklame was) bezwaar had moeten maken. Onze volksvertegenwoordigers hebben e.e.a. Juridisch zo dicht getimmerd dat de bevolking kansloos is.

 20. Volgens mij is er zelfs een flink stuk sloot voor gedempt om dat ding maar te KUNNEN plaatsen. Wij kijken er vanaf de Hoepel ook op uit vanuit ons keukenraam & slaapkamer & badkamer.

  Dankjewel, gemeente Sliedrecht….

 21. Aanvulling op procedure bouwvergunning reclamemast.

  Inmiddels ben ik wat wijzer geworden. Het CDA raadslid Vincent Prins, die meestal bij dit soort dingen als een bok op de haverkist zit, heeft hierover op 13 februari 2019 al vragen gesteld.
  Uit het antwoord blijkt echter dat B en W op 25 januari 2019 de bouwvergunning hebben verleend.
  Vincent was dus helaas te laat om nog iets te kunnen ondernemen .
  Maar we hebben allemaal zitten slapen. Want de vergunningaanvraag is blijkbaar gewoon gepubliceerd in de Merwestreek en de website van de gemeente. Iedereen had dus vooraf kunnen reageren.
  Maar ja : wie leest dat allemaal en wie had kunnen vermoeden dat het zo’n gedrocht zou zijn ?
  Feitelijk alleen de toenmalige B en W leden.

 22. Johan, dit is mij zeker niet ontgaan. Ook ik maak me zorgen over lichthinder voor omwonenden en voor het verkeer. Zoals je weet, heb ik na de verlening van de vergunning (in januari 2019) direct vragen gesteld aan burgemeester en wethouders. Ik hoopte dat voor deze reclamemast strengere eisen zouden gelden voor de verlichting. Helaas was dat volgens het college “juridisch niet houdbaar”.

 23. Ik doe graag een duit in het zakje. Dat dít anno 2021 (bijna) kan, is niet te begrijpen….. En dan de reclame die over je heen wordt gestort zonder dat je dat wilt. Ik kreeg al een mooie vraag van een van mijn kinderen: “Papa, wat doen die man en die vrouw en wat is ‘een spannende date?'”
  Op dat moment heb ik echt zin om zo’n monster omver te halen..

 24. Als je zo als Gemeente bezig bent met geld te innen , lever dan maar een Wethouder in die kost alleen geld en levert niets op

 25. De wethouder openbare ruimte is eindverantwoordelijk voor de gang van zaken. Waarschijnlijk is dit aan zijn aandacht ontschoten door andere zaken, zoals zijn stokpaardjes: “van het gas”, de wipkip (speeltoestellen) en de waterberging (filmpje maken). De klachten van inwoners over de andere lichtreclamezuil zal hij wel overheen hebben gekeken.

  Ik heb een ander artikel op sliedrecht24 over vergelijkbare horizonvervuiling teruggevonden. “Plan voor windmolens bij Sliedrecht valt niet goed bij aantal politieke partijen”. In dat zelfde artikel: “Over de haalbaarheid van windmolens is het CDA terughoudend. Windmolens aan de overkant van de Merwede vinden we géén goed idee. Daar krijgen inwoners van Sliedrecht overlast van. Bovendien kunnen windmolens een belemmering vormen voor toekomstige plannen voor woningbouw. Het college heeft net een plan gemaakt voor 1250 huizen ten noorden van de spoorlijn.”

  Waarom wil het CDA geen windmolens in verband met de toekomstige de woningbouw en wordt wel onder verantwoording van de CDA wethouder een vergunning afgegeven voor het plaatsen van een zeer overlastgevende en bovendien voor het verkeer gevaarscheppende lichtreclamezuil?

  Is het een idee de gemeente aansprakelijk stellen voor derving van het woongenot (smartengeld), aanschaf verduisteringsmaterialen (beperking overlast) en de verminderde verkoopwaarde van de woning? Planschade dus! Stoppen met de bouw van de lichtreclamezuil en afbreken is misschien een betere optie.

 26. Hier in Oost moet je een zonnebril op door de lichtmast in oost. (Mcdonalds) Ik zag zelfs overtrekkende ganzen uit Antarctica en andere vogelsoorten totaal gedesoriënteerd vliegen door het felle licht. Dit is zeer schadelijk voor de flora en fauna naast de nabijgelegen Biesbos.

 27. Schandalig iets weet nog goed dat er jaren geleden de hoogspanningsmasten is de polder vervangen moesten worden wegens horizonvervuiling waar valt dit dan onder?????????????

 28. Ik erger me er ook aan. Van de zomer in je tuin met een fel knipperlicht. Begrijp niet dat dit zo maar mag. Er staat er één bij de Kwantum 3 km verder deze en in Oost. Het is gewoon belachelijk.

 29. De mast staat bijna in me voortuin ik ben het volledig met de brief schrijver eens en ook ik vraag me af is hier een vergunning voor verleend en zo ja wie heeft deze ondertekent graag zie ik een kopie van de vergunning aanvraag om dit na te kijken of dit wel mag is namelijk een gigantisch ding wat zeer zeker overlast zal geven zal dit zeker op Social media onder de aandacht gaan brengen

 30. Johan, goede bijdrage! Ik hoop dat iemand uit de gemeenteraad jouw vraag wil beantwoorden, zo moeilijk is die vraag niet. De waanzin blijft toeslaan, helaas ook soms in Sliedrecht. Wie heeft dit geweten en waarom is dit toegestaan?

 31. Afschuwelijk gedrocht…. Andere benaming heb ik niet. Zal zelfs waardeverminderend werken op de huizenprijzen, vrees ik….

 32. Van het reclamegeld wat de mast oplevert, kan de gemeente nou eens mooi gebruiken voor een fatsoelijk herstraatprogramma en voor de realisatie van voldoende parkeergelegenheid. Het blijft een afzichtelijk ding.. ik had het liever niet gehad, maar ik vrees dat het daar te laat voor is…

 33. Het is zeker belachelijk. Sliedrecht Oost heeft er behoorlijk last van. Irritant licht met bewegende beelden. Vincent Prins heeft er vaak melding van gemaakt.
  Er schijnt er nog 1 te komen bij Baanhoek. De vraag ook van mijn kant, waarom langs het korte stukje rijksweg bij Sliedrecht 3 van die k…..dingen.
  Er zal wel veel aan verdiend worden denk ik

Plaats een reactie

*=Verplicht veld