INGEZONDEN BRIEF: Ramadan en avondklok

Ik ben een Nederlander zonder geloof en ik laat een ieder met een geloof in zijn waarde. Maar als ik dan lees, dat onze demissionair-minister Grapperhaus (CDA) maandag een toezegging heeft gedaan in gesprek te gaan met religieuze organisaties, zowel van islamitische als christelijke aard, over de avondklok en andere coronabeperkingen dan zakt mijn broek af.

Een ramadan schotel. (stockfoto)

Zeker nu de ramadan en pasen er aan komen. Hoe kan een demissionair-minister, die zelf de fout is ingegaan met zijn huwelijk, nu de Nederlander zonder geloof een trap in zijn rug geven door nu de ramadan en pasen er aankomen wel in gesprek te gaan en te overwegen de avondklok een uur te verzetten?

Ook de Rotterdamse burgemeester is in de pot aan het roeren nu de ramadan er aan komt. Dat getuigt dat er wel degelijk met twee maten wordt gemeten, waarvan de islam en kerk de winnaars zijn.

Dit is een grote schande naar het volk toe. Alles en iedereen wordt beperkt. En de ramadan en pasen zetten alle deuren open. Zouden ze ook roepen ‘blijf zoveel mogelijk thuis’? Niet meer dan 1 persoon op bezoek en anderhalve meter afstand? En houden de boa’s hier ook de vinger aan de pols?

Op het nieuws van 14.00 uur is bekendgemaakt dat de avondklok een uur opschuift naar 22.00 uur. De ramadan loopt om 21.30 uur af. Ik gun iedereen zijn feest. Maar dit is een klap in het gezicht van de families die elkaar met kerst, oud en nieuw, verjaardagen, begrafenissen en noem maar op, niet met elkaar konden zijn.

Heb Wink

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

9 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Ramadan en avondklok”

 1. Grappig, ik las de kop en dacht direct aan die meneer met die leuke voornaam. HEB ik dat toch mooi goed geraden;-). Wat ik me ondertussen wel afvraag is op welke partij meneer Wink in het verleden heeft gestemd. Ik gok op een partij die de islam heeft binnengelaten.

 2. Zoek niet naar de verschillen tussen religies maar kijk waar je overeenkomsten over hebt. Zoeken naar verschillen geeft alleen maar ruzie en conflicten.

 3. Heb Wink toch! Je bent nog steeds verward! Lees eens meer, je weet heus wel het onderscheid tussen het Christendom en de Islam. Je wil alleen maar de Kerk weer een trap geven .Bah!

 4. Beste de Kroon,
  Meneer wink heeft een hekel aan de kerk en dat is keer op keer te zien aan zn zielige brieven die hij op Sliedrecht24 laat zetten.

 5. Als de angst regeert .
  Is dit om tegen alles in wel samen te kunnen komen ?
  Of zijn ze bang dat het geen Ramadan wordt maar Rammendan .
  Zeer triest wat er nog van ons land over is.

 6. Velen vragen zich nu al af of de politie tijdens de Ramadan ook streng gaat handhaven wat betreft de avondklok en het nog maar mogen ontvangen van 1 persoon . Ik persoonlijk denkt dat dit heel moeilijk gaat worden en wel om het feit dat het streng handhaven en het daarna aanschuiven aan de Iftar niet samen gaat , daar de politie zijn onafhankelijkheid dus soeverein kunnen handhaven in deze heeft ingeleverd.

 7. 1. Van de kant van de Islamitische “Blauwe Moskee”is in de pers al een verklaring gegeven,
  dat die versoepeling voor wat betreft de Ramadan niet nodig is.
  2. De minister is niet de fout ingegaan met zijn huwelijk, maar op een moment van het huwelijksfeest. Dat is niet hetzelfde!

 8. Ik ben het met de vorige schrijver eens. Maar ook ik heb nog een klein puntje. Op 31 maart gaat we naar 22.00 uur (zomertijd) volgens mijnis dat 21.00 uur ( wintertijd) ! Of heb ik het mis.

 9. WAAROM haalt u de kerken erbij? Die hebben hier niets mee te maken. Dit gaat over moslims

Plaats een reactie

*=Verplicht veld