INGEZONDEN BRIEF: Poppodium Elektra

(Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Aan het College van B & W en de politieke partijen.

Beste dames en heren,

Het poppodium Elektra is voor honderden inwoners uit Sliedrecht en ook voor inwoners uit omliggende dorpen een begrip.

Het is altijd gezellig en leuk om daar te zijn, mensen te ontmoeten en bandjes te luisteren. Gewoon gezellig samenzijn wat zeker in deze tijd zo belangrijk is. Elektra heeft hierdoor ook een maatschappelijke en sociale funktie.

Vorige week tijdens een wandeling keek ik door het raam van Elektra en ik schrok me helemaal wezenloos. De ziel is eruit. Waarom? Wie heeft dit verzonnen om dit mooie pand zo vreselijk toe te takelen? Is er overleg geweest met het bestuur van Elektra? Hebben ze inspraak gehad? Dit blijkt niet zo te zijn. Tuurlijk snap ik dat een verouderd pand soms toe is aan een opknapbeurt. Maar dit?

Of spelen hier andere belangen een rol? Zijn jullie De Bonkelaar vergeten? De inwoners in ieder geval niet en die gaan het niet accepteren als Elektra hetzelfde lot begaat als De Bonkelaar, want wij hebben daar van geleerd. Jullie toch ook?

Ikzelf ben al 45 jaar een trouwe bezoeker van Elektra, de wekelijkse bandjes, tuinfeest, bluesnacht… Het kan allemaal, omdat er tientallen vrijwilligers zich wekelijks inzetten en hard werken om dit allemaal voor elkaar te krijgen.

Ik wil dat het pand weer wordt teruggegeven aan poppodium Elektra en SOJS, zodat de mensen die hier zo lang met hart en ziel heel veel goed en mooi werk verrichten hun werkzaamheden weer op kunnen pakken.

Dit is jullie plicht als college en raad tegenover de Sliedrechtse inwoners.

Annemiek de Koning

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

11 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Poppodium Elektra”

 1. Meneer Mak ik ben het met u eens dat het veel gezelliger kan.
  Maar nepnieuws is toch wel een veel te groot woord. Ik ben zelf nooit in de Elektra geweest maar ik kan me wel voorstellen dat mensen er graag kwamen.
  Eerlijk gezegd voelde ik me het veiligst ’s avonds op straat in de buurt van de Elektra.
  Het is een begrip in Sliedrecht waar aan gesleuteld is.
  Nepnieuws is toch wel een woord wat niet passend is. Het is de kloof tussen de gemeente en burger die de boosheid geeft.

 2. Kom mededorpsbewoners, wat is de zin van nepnieuws? Wat is het doel van zo’n ingezonden brief? Je hart luchten. Dat mag maar jammer dat verschillende lezers dat voor zoete koek slikken en er nog een flink schepje bovenop doen.
  Niet alleen als het over Elektra gaat maar ook in andere commentaren wordt meer dan eens een beeld geschetst waar je, als je niet beter wist, zomaar in zou geloven. Niet doen dus. En eerst goed informeren (de plaatselijke media volgen) om dan niet op deze manier medeburgers op het verkeerde been te zetten.
  Er is persvrijheid. Als dat er niet was zou ik de redactie vragen om vaker ergens een grens te trekken, vooral waar anderen persoonlijk of in hun functie aangevallen worden. Dit laatste zou ik ondanks de persvrijheid toch in overweging willen geven. Niemand schiet er iets mee op als er op welke manier dan ook aangezet wordt tot nog grotere polarisatie dan waar we nu al (ook in ons dorp) in verzeild zijn geraakt. Dan houden we het voor iedereen gezellig, toch?

 3. De gemeente is de enige die verantwoordelijk is voor het doodmaken van Elektra. Zij veranderen stiekem contracten en zorgen er voor dat Elektra nooit meer in dit pand terecht kan zodat op zondag de kerkelijke geemenschap dit pand kan huren zodat ze hun bridge avondjes weer kunnen houden aangezien het pand naast Elektra hier eerst voor diende, maar deze is natuurlijk gesloopt.

  Het is wederom vriendjespolitiek ten behoeve van de kerkelijke gemeenschap hier in Sliedrecht. Iets wat eigenlijk al aan de gang is sinds de SGP/CDA/CU hier de macht heeft. Gemeente Sliedrecht, juliie moeten je diep schamen en ik hoop dat je doorhebt dat je je eigen gemeente kapot maakt zo.

 4. Ik ben meer dan 12 jaar vrijwilliger geweest bij Elektra en heb me altijd ingezet om het voor iedereen zo leuk mogelijk te houden. Elektra was open voor iedereen, en iedereen was welkom. Het statement dat het alleen voor drugsgebruikers is slaat kant noch wal, zeker omdat je gewoon een flinke ontzegging kreeg als je drugs gebruikt in het pand. Zelfs blowen was niet toegestaan.

  Het doet wel pijn om te zien dat zoveel mensen al het harde werk van de vrijwilligers teniet willen doen door een beeld te schetsen wat niet klopt. De gemeente heeft hier baat bij. Het is flauw dat het harde werk van alle vrijwilligers en jongerenwerkers door de gemeente te niet gedaan word omdat de gemeente het pand wilt verkopen. Waar wijken de jongeren dan heen?

  Elektra hoort bij Sliedrecht, net als de mensen die zich altijd hebben ingezet om Elektra draaiende te houden. Het is makkelijk en slecht beleid om dat nu weg te gooien, zeker omdat de gemeente andere zaken wel subsidieert, zoals de bouw van een nieuwe sporthal, waar Sliedrecht er al 3 van had. Of het subsidiëren van ontwikkelaars om de oude bieb om te toveren naar een woontoren.

  Kortom, de gemeente laat haar ware gezicht zien. Al decennia willen ze van Elektra af, en nu is het eindelijk zo ver.

 5. Heeeel jammer…het is dan wel geen monumentaal pand, maar waarom dan die achterlijke “glazen doos” als trappenhuis? Dat verpest heel het gebouw!!!! En binnen…tja…. podium lijkt een vooruitgang, de bar is t zelfde maar dan opgeknapt, de posters…wat is er van over?
  En wie bepaalt wat er gaat plaats vinden in Elektra? De gemeente? 🤣…dan denk ik dat er weinig volk meer komt🙈

 6. Ik kwam nooit in Elektra, maar begrijp van Annemiek dat er niets van over is.

  Waarom hebben al deze bouwbedrijven er iets van gemaakt wat blijkbaar niets met Elektra te maken heeft?

  Deze ingezonden brief zegt toch alles?

  Bedankt voor de opsomming Kees Visser, vreemd dat Elektra geen Elektra meer is.

 7. Verbazingwekkende reactie van Simone de Groot en getuigt niet echt van dat ze weet wat er allemaal speelt in het dorp! Er hebben oa op het bij haar geliefde nieuwskanaal Sliedrecht24 genoeg artikelen gestaan over renovatie Elektra. Verder is renovatie uitgevoerd door vrijwel allemaal Sliedrechtse bedrijven: Bouwbedrijf Visser, Van Vliet sloopbedrijf, Van der Leun elektra, loodgietersbedrijf Simon en Klimaatservice Holland uit Hardinxveld Giessendam. Van al deze bedrijven hebben er ook maanden spandoeken gehangen bij Elektra. Maar misschien dat er te veel bomen voor stonden 😉

 8. Als oud-vrijwilliger en trouwe bezoeker van Elektra mis ik in Sliedrecht enorm een plekje ter ontspanning en creativiteit die ik niet terug vind in andere plekken.

  Al voordat ik in Sliedrecht woonde voelde Elektra al als een tweede thuis en hielp het mij met het besluit om naar Sliedrecht te verhuizen. De connecties die ik daar heb gemaakt zie ik nu niet meer terug, het Tuinfeest waar ik me elk jaar met veel plezier voor inzette lijkt verleden tijd en voelt het alsof er voor mij en vele anderen geen plek meer is.

  De gemeente heeft hierin een sociale voorziening weg gehaald door Elektra in te willen zetten als openbare ruimte waar de zaal en bar gehuurd moet worden als we iets willen organiseren.

  We wisten dat Elektra een nieuw jasje ging krijgen maar hadden vertrouwen dat we de ziel weer in zouden krijgen als iedereen weer kwam buurten.. zonder de vrijwilligers vanuit SOJS en het ‘huur’ beleid zie ik niet meer dat die ziel nog terug komt.

 9. Komen er seniorenwoningen in? Het ziet eruit als De Schalm, wie is de bouwer?

  Komt zeker niet uit Sliedrecht.

  Ongelofelijk wat er allemaal aan de hand is in Sliedrecht

Plaats een reactie

*=Verplicht veld