INGEZONDEN BRIEF: Pleidooi voor een zwembad

(© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Na gisteren alle politieke partijen gehoord te hebben, lijkt het voornemen nu om het huidige zwembad af te breken.

Heel jammer en spijtig, maar laat men dan van dit negatief en heel verdrietig besluit een mooi en positief project maken.

Verplaats het zwembad verder van de lawaaierige en fijnstof verspreidende A15 af.

Maak bij het nieuwe plus zwembad bijv. tezamen met Recreatiepark de Molenlanden een leuk buitengebeuren. Een buitenzwembad kan echt wel energieneutraal met zonnepanelen (‘s nachts afdekken en minder diep) worden verwarmd. 

Voor de jongere bezoekers is een weide met waterspeeltoestellen en een waterspeelplaats (bijv. thema baggeren) helemaal leuk, kijk voor inspiratie bij Neeltje Jans. Helaas moeten er behoorlijk wat bomen gekapt worden voor zo mogelijk een 100 m. brede fly-over. 

Investeer in mooie grote bomen bij het nieuwe zwembad en laat de bedachte bomen boven op de fly-over weg, want niemand gaat recreëren op een fly-over boven op de A15.

Tot slot is mijn hoop dat er ook een nieuw zalencentrum gerealiseerd wordt. 

We hebben geen Bonkelaar meer en hoe leuk is het om naar een concert, fanclub dag, tentoonstelling of een Raadsvergadering te gaan.

Dus graag weer een echt gemeenschapshuis voor Sliedrechters.

Helma Kerkhof

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

12 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Pleidooi voor een zwembad”

 1. Hebben de voorstanders van een buitenbad er wel is over nagedacht of recreëren in de buitenlucht op huidige locatie wel zo gezond is? Ik woon zelf redelijk in de buurt van snelweg, maar ook bij mij zijn kozijnen, tuintafel etc regelmatig zwart van fijnstof e.d. wat vanaf snelweg komt. Een geluidswal en toch heel wat bomen hiertussen zijn dus blijkbaar niet echt afdoende om dit tegen te houden. Buitenom of een buitenbad wel of niet rendabel (te krijgen) is, lijkt mij recreëren in buitenlucht op huidige locatie dus niets anders dan fijnstof happen. Enkel binnenbaden zouden dus ook om gezondheidsredenen helemaal niet zo gek zijn.

 2. Ik ben blij met het inhoudelijke antwoord van de heer Visser. Zoals eerder geschreven : elkaar alleen maar afserveren met kreten helpt Sliedrecht geen steek verder.
  Stel dat het viaduct er inderdaad zou komen ( wat naar mijn mening niet zou moeten gebeuren ) dan is het een interessante optie om te onderzoeken. Maar realisering van een nieuw zwembad ergens tussen Wijngaarden , Sliedrecht en Hardinxveld kost minstens 10 jaar aan tijd.
  Resteert mijn vraag over het zalencentrum

 3. Als antwoord op vragen van meneer Lavooi;

  Van mij hoeven huidige plannen van coalitie niet persé op de schop. Maar het lijkt mij wel interessant te weten hoe een Hardinxveld en/of Molenlanden erin zouden staan om gezamenlijk een nieuw regionaal zwembad te creëren. Waar/wat/hoe enz is pas relevant als ze hier voor open staan. En stel dat ze er voor open staan, dan zou er wat mij betreft uitstel van definitieve besluitvorming mogen zijn. Om dan gezamenlijk te kijken wat voor mooie alternatieven er mogelijk zijn.

  Bereikbaarheid voor met name Sliedrechters zonder auto en jongeren met een fiets vind ik niet echt een argument om zwembad niet elders te plaatsen. Een centraal punt voor zwembad heeft namelijk voor alle dorpen een gelijkwaardige bereikbaarheid, waarmee een zwembad wellicht nog aantrekkelijker wordt voor een veel grotere groep.

 4. Ik hoop dat de raad bij zichzelf te rade gaat, en geen enkele boom omkapt. Het zwembad renoveert met zalencentrum en zonnepanelen. En dat vreselijk lelijke vervuilende smerige afschuwelijk onbetaalbaar dure ecoviaduct naar het rijk der fabelen stuurt. Was een boze droom nee nachtmerrie! Gewoon n fietstunnel of brug, noord integreren in Zuid alle groen behouden sportvelden en moestuinen juist extra vertroetelen. Voetbal nieuwe kleedkamers douches etc. 66 miljoen behouden voor het hart van Sliedrecht kerkbuurt winklerplein , groen van prinstererschool etcetc. Maak dat leefbaar mooi goed super geweldig! Doe eens iets goeds voor dorp en natuur en voor de inwoners!! Raad zorg voor ons dorp!! Wie wil er nog wonen als er niets meer is…..het zal jaren duren voor dat alle rotzooi, voorbij is. Sliedrecht gaat gebukt onder heel veel nagelaten achterstallig werk, gebruik daar het geld voor!! Laat het rijk die Hugo de Jonge zn centen houden! We willen het niet eens.

 5. In antwoord van uw schrijven meneer Lavooi.
  Kijk, ik heb het liefst dat alles blijft zoals het is en dat het zwembad goed gerenoveerd wordt en dat er alleen een fietsbrug naar Sliedrecht Noord komt.
  Waarschijnlijk wordt er een andere beslissing gemaakt.
  Dan ga ik voor een mooie plek voor het nieuwe plus zwembad. Op de tekeningen van de laatste beeldvormende vergadering zag ik een mooi gearceerd gebied rechts van de te bouwen woningen in Noord. Dit is 1 van de 2 “reserve” gebieden om tegenvallende exploitatie te compenseren, hier kan dan ook het zalencentrum gebouwd worden.
  Dat de raad sinds 2021 al plannen had om de Lockhorst te vernietigen heb ik niet gelezen in de verkiezing programma van mijn partij.

 6. De voorstellen worden constructief genoemd en dat zijn deze ook wel omdat er tenminste wordt meegedacht over voor Sliedrecht buitengewoon ingrijpende plannen. Daarmee verlaat ook de heer Visser gelukkig ( definitief ? ) het pad van enkel neerbuigend commentaar ten opzichte van tegenstanders van de collegeplannen . Dat is winst . Daarnaast gaan zij er van uit dat het viaduct er moet komen. Dat vind ik niet. Maar de meerderheid van de raad wel. Dus laat ik eens meedenken met mevr Kerkhof en de heer Visser.
  Ik heb een paar vragen .
  1 Waar zou zo’n nieuw zwembad met buitenbad en ligweide moeten komen ? Hoe zit het de bouwkosten en met de grondverwerving en -kosten aldaar ? Wanneer zou dat ongeveer gebouwd kunnen worden ? Hoe zit het met de bereikbaarheid voor met name Sliedrechters zonder auto en jongeren met een fiets ?
  2. Waar zou het nieuwe zalencentrum moeten komen ? Wanneer zou dat gebouwd kunnen worden ? Wat kost dat en waar moet dat uit bekostigd worden ?
  3. De discussie is eigenlijk in 2021 al door de raad gestart en daarna steeds verder uitgerold. Hoe wilt u de meerderheid van de gemeenteraad, zo pal voor 26 april, nog op geheel andere gedachten brengen ?

 7. De voorstellen worden constructief genoemd en dat zijn deze ook wel omdat er tenminste wordt meegedacht over voor Sliedrecht buitengewoon ingrijpende plannen. Daarmee verlaat ook de heer Visser gelukkig ( definitief ? ) het pad van enkel neerbuigend commentaar ten opzichte van tegenstanders van de collegeplannen . Dat is winst . Daarnaast gaan zij er van uit dat het viaduct er moet komen. Dat vind ik niet. Maar de meerderheid van de raad wel. Dus laat ik eens meedenken met mevr Kerkhof en de heer Visser.
  Ik heb een paar vragen .
  1 Waar zou zo’n nieuw zwembad met buitenbad en ligweide moeten komen ? Hoe zit het de bouwkosten en met de grondverwerving en -kosten aldaar ? Wanneer zou dat ongeveer gebouwd kunnen worden ? Hoe zit het met de bereikbaarheid voor met name Sliedrechters zonder auto en jongeren met een fiets ?
  2. Waar zou het nieuwe zalencentrum moeten komen ? Wanneer zou dat gebouwd kunnen worden ? Wat kost dat en waar moet dat uit bekostigd worden ?
  3. De discussie is eigenlijk in 2021 al door de raad gestart en daarna steeds verder uitgerold. Hoe wilt u de meerderheid van de gemeenteraad, zo pal voor 26 april, nog op geheel andere gedachten brengen ?

 8. stemspijt.
  laat dan een les zijn voor de volgende keer.
  nu achteraan sluiten en vooral mondje toe

 9. Hier hebben de inwoners van Sliedrecht gewoon recht op en in Sliedrecht voor jong en oud, met horecagelegenheid en een prachtig Partycentrum De Lockhorst erbij. Wat zal het gezellig zijn.

  Ik hoop dat het huidige blijft dat kun je ook energieneutraal maken en dan kunnen de prachtige schaduwrijke bomen naast de vervuilende a15 blijven staan. Veel inwoners hebben stem spijt, als ze deze vreselijke plannen nauwkeurig hadden geweten hadden ze anders gestemd

 10. Aanvullend; zou een gezamenlijk zwembad met Molenlanden en Hardinxveld (ergens centraal geplaatst in Molenlanden) in veel opzichten geen ideaal alternatief zijn, ook als het gaat om (onderhouds)kosten en bezoekersaantallen? Zou wel eens willen weten hoe Molenlanden en Hardinxveld hierin zouden staan.

 11. Kijk, zo kan het ook. Je verlies nemen en positief en constructief meedenken. Elkaar versterken door samen te werken, ook met coalitie(-besluit) waar je het wellicht niet mee eens bent. Komt men er vast (al dan niet ergens in het midden) samen uit.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld