Ingezonden brief: PFOA in bloed

Er is nog tijd tot 15 maart!

Bloedproeven blijven achter op de prognose… De opkomst van inwoners van Sliedrechters blijven achter op de prognose, zo wordt bevestigd door het bedrijf dat de bloedproef uitvoert.

Zonder uw bloed te laten analyseren, weet u dus niet of er C8 (PFOA) inzit, maar zelfs als u € 82,00 zelf betaald, kan dat wel eens een buitengewoon waardevolle investering zijn.

Wij ontvingen signalen dat twee partijen, die tegen deze proef zijn, hun achterban waarschuwen voor de mogelijke gevolgen hiervan. Immers kan het zijn dat voor het verkrijgen van een geldlening een gezondsheidsverklaring moet worden overlegd, maar indien u dan een bloedproef hebt laten uitvoeren en de resultaten zijn niet goed (teveel aan C8) vormt u een gezondheidsrisico en loopt u het risico dat het verkrijgen van een lening niet mogelijk is!

U kunt natuurlijk als een struisvogel de kop in het zand steken en menen “wat niet weet wat niet deert”! Maar ga er maar rustig vanuit dat de geldverstrekkers (banken) Sliedrecht al lang in hun risico profiel hebben opgenomen. Dus is het hebben van een verklaring dat u niets teveel in uw bloed heeft véél meer waard dan de laconieke houding “het zal wel loslopen”!

Dat zo’n verklaring, juist die van “teveel”, veel geld waard is, blijkt uit de schikking die Dupont / Chemours daar hebben getroffen met allen die aantoonbaar (d.m.v. een bloedproef en gezondheidsonderzoek) C8 in hun lichaam hebben!

Natuurlijk zijn wij nog veel verheugder als straks blijkt dat er nagenoeg geen Sliedrechters teveel C8 in hun bloed hebben, dat wij voor niets de demonstratie over de brug regelden en wij u voor niets in de zorgen hebben gepraat! Dat de VVD en SGP/ChristenUnie toch gelijk hadden! Niets liever dan dat, maar zonder deelnemers aan de bloedproeven komen we daar niet achter.

Oasen drinkwater denkt er anders over…. De vervuilers ( Dupont / Chemours) moeten betalen voor gevolgen van de oppervlakte vervuiling van de drinkwatervoorziening. Zij stoten de C8 uit die door hún toedoen in het water is gekomen en daarmee komt de Amerikaanse vervuilingsroute wel heel dicht bij! Dupont / Chemours betalen voor diegene die aantoonbaar C8 en Cholesterol in hun bloed hebben bedragen tot 1 miljoen dollar en dat doen ze niet zomaar!

Zonder uw bloed te laten analyseren, weet u dus niet of er C8 (PFOA) inzit, maar zelfs als u € 82,00 zelf betaald, kan dat wel eens een buitengewoon waardevolle investering zijn. Laat u níet gek maken, maar maak wél werk van uw gezondheid neem dus een wijs besluit en laat uw bloed NU analyseren!

Wij blijven overigens het standpunt hoog in het vaandel houden dat deze vervuilende industrietak niet thuishoort in een woongebied!

Kees van der Hel

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

13 gedachten over “Ingezonden brief: PFOA in bloed

 1. Spreek even voor u zelf, en niet voor een ander. Ik ga me geen professional noemnen, maar ervaring met de verschillen van de juridische tussen Nederland en Amerika heb ik wel degelijk, helaas…
  En als u het hele verhaal wil brengen, vergeet dan belangrijke zaken niet, ook niet als deze nadelig zijn voor uw uitspraken! Succes, maar ik kan u niet meer serieus nemen. Wat weer niet wil zeggen dat ik me geen zorgen maak om dit soort zaken.

 2. Wat een bangmakerij! Bank kan op die basis geen lening weigeren. Overlijdensrisicoverzekering kan hooguit moeilijk doen of meer premie vragen als je ergens een vinkje bij JA ipv NEE moet zetten maar dat geldt ook al voor een telefonisch consult met je huisarts.

  Wie kan mij garanderen dat de uitslagresultaten eerlijk terug komen? Ik kan mij namelijk indenken dat er zou kunnen worden geknoeid met de resultaten. Of denk ik dat maar?

 3. Dat is natuurlijk een geweldige uitslag! Zoals er staat, zijn we meer verheugd met zo’n uitslag dan met een negatieve. Proficiat!

 4. Ik vertrouw DuPont/Chemours voor geen meter.
  Ze zijn nu bezig met een charme offensief. Al die beloften en uitspraken maken me alleen maar meer wantrouwig.
  Al die jaren is gespeeld met de gezondheid van de omwonenden en met de natuur. Het is gewoonweg schandalig!

 5. Onze dochter heeft 2 a 3 maanden geleden op eigen kosten de PFOA test uit laten voeren en er is geen verhoogde C8 concentratie in haar bloed gevonden. Zij heeft 25 jaar in de “Weren” gewoond in Sliedrecht.

 6. Omdat we het hele verhaal brengen! Voor ons beeld maakt het geen verschil of je in Amerika wordt besmet met deze rotzooi of in Sliedrecht! Die troep hoort niet in ons bloed! En dankzij wat daar is gebeurd zijn we ook in Nederland eindelijk wakker geschud! Dus blijven we wat daar zich afspeelt volgen en geven dit door aan iedereen die daar wel belangstelling voor heeft. Of het wel of niet belangrijk is voor ons en of het juridisch anders ligt laten we graag over aan professionals die dat beter weten dan u en ik!

 7. Waarom haalt u het dan aan en waarom blijft u met de situatie met Amerika vergelijken terwijl deze anders is? Om uw verhaal krachtiger en/of geloofwaardiger te maken? Niet doen, werkt juist averechts….

 8. Inderdaad Erik. Deze keer ben ik het helemaal met u eens! Het gaat Niet om het geld, maar om je gezondheid. Dat hebben we ook vanaf het begin af geschreven en gezegd in interviews! Gezondheid is onbetaalbaar!!

 9. Als u zich laat testen, doe dit dan om de juiste reden, uw gezondheid. De bedragen die dhr. v.d. Hel noemt zijn in Amerika heel gewoon, maar in Nederland geheel niet van toepassing. Al was het alleen maar omdat er in Amerika veel meer uitstoot is geweest en boven de vastgestelde waarde. Laat u zich hierdoor niet misleiden!
  Het testen op zich is natuurlijk prima, u hoeft inderdaad niet bang te zijn dat dit nadelige gevolgen heeft voor een aanvraag o.i.d. Alleen als u daadwerkelijk iets onder de leden heeft, moet u dit melden.

 10. Nee! Voorzover ik weet, kunnen ze vooralsnog alleen vaststellen of de bewuste stoffen in uw bloed zitten en als dat zo is, kunt u in dat geval de veroorzaker hiervoor verantwoordelijk stellen. Maar ik ben geen arts en geen advocaat! Daarvoor moet u anderen benaderen …

 11. Als dat onverhoopt het geval zou zijn dan kan die persoon de veroorzaker verantwoordelijk stellen … Als men niets weet, kan men ook niets ondernemen!

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld