INGEZONDEN BRIEF: Opslagplaats en vuilnisbelt

Geachte Lezer,

Al veertien jaar wonen wij op Stobbe 48. Een prachtig stukje woonwijk, waar onze tuin grenst aan een sloot. Tussen de Horst, Valkhof en onze straat de Stobbe. Hier werd vroeger de welbekende Griendvaart gehouden.

 
Wij wonen(den) hier altijd met veel plezier. Tot de laatste drie jaar.
 
Het gaat namelijk om het onderhoud van de tuinen aan de overkant aan de Horst, ons uitzicht. Het is schandalig en niet om aan te zien. Ons woonplezier is er niet beter op geworden, Het is zelfs zo erg, dat er ‘ongenode gasten’ (ratten) lopen. Er staan containers met hondenpoep al drie jaar langs de waterkant. Tuinen met onkruid zo hoog, dat je de aapjes nog net niet ziet slingeren. Schuttingen kapot en schots en scheef.
 
Vorig jaar hebben wij woningcorporatie Tablis Wonen hierover geinformeerd. En zijn ze komen kijken en hebben foto’s genomen. “U hoort nog van ons”, werd er gezegd. Daarna verschillende keren gebeld en gemaild. Maar Tablis gaf niet thuis.
 
En werden wij van het kastje naar de muur gestuurd met de mededeling: “We zijn er mee bezig.”
 
Tot op heden is het onderhoud van de tuinen alleen maar erger geworden. Ze worden gebruikt niet als genot, maar als opslagplaats en vuilnisbelt. Wij zijn het meer dan zat nu!

Wij willen ons zelf niet meer ergeren. Wij willen ons geen zorgen hoeven maken om de veiligheid en gezondheid van onze kinderen en kleinkinderen. Wij eisen van Tablis Wonen dat hier na jaren eens iets aan wordt gedaan.

Met vriendelijke groet
Henk en Jolanda v.d. Hel

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

7 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Opslagplaats en vuilnisbelt”

 1. Maar Tablis Wonen kan dit ook niet alleen oplossen denk ik.
  Als er overlast is van ratten en ongedierte dan hoort de gemeente zich dit ook aan te trekken. Samen het probleem aanpakken!
  Dit beeld is trouwens niet alleen bij de huurwoningen maar ook bij de koopwoningen.
  Vroeger had je een schoonheidscommissie bij de gemeente, waar zou die toch gebleven zijn? Het siert Tablis Wonen wel om te reageren vind ik.

 2. Uiteraard vindt Tablis Wonen dit ook niet wenselijk. Dit is voor niemand fijn: niet voor Tablis Wonen maar ook zeker niet voor de bewoners en de omwonenden. Het bijhouden van de tuin valt onder goed huurderschap. Dit betekent dat elke huurder een verantwoordelijkheid heeft in het netjes houden van de tuin. Uiteraard kunnen wij als verhuurder bewoners hierop aanspreken. Dat doen we ook. Maar we zijn daarin ook afhankelijk van de medewerking van bewoners. We blijven ons inspannen om bewoners hierop aan te spreken en ze ertoe te bewegen om hun tuin netjes te krijgen en te houden.

 3. Journalistiek was het geen enkel bezwaar. Het was een nieuwsfoto en daarover bestaat jurisprudentie. Er staat bovendien geen persoon op en uit de foto wordt niet direct duidelijk waar de foto is gemaakt. Praten over ‘enorme privacy schending’ is belachelijk. Waarschuw voortaan elk vliegtuig ook om om te vliegen. Er is gewoon rechtspraak over. Wij hebben na overleg met de betrokken familie er zelf een besluit in genomen. Dan kunnen er soms regels zijn, wij gaan ook op eigen gevoel af. Dat gevoel vertelde ons dat we deze foto gingen vervangen door niets. En dan verschijnt ons logo.

 4. Helaas is dit een probleem op meerdere plaatsen in Sliedrecht, eigenaren en de goede huurders zorgen voor nette voor en af achtertuinen.
  Maar klagen over niet onderhouden tuinen en kapotte tuin afscheidingen bij Tablis Wonen heeft geen enkele zin.
  Soms komt er iemand kijken, neemt soms ook foto s maar daarna gebeurt er niets.

 5. Helemaal eens met deze bewoners, wat een schandalig uitzicht op iets waar je zelf niets aan kunt doen. Op de site van Tablis staat vermeld dat de huurder de tuin moet onderhouden, onkruidvrij is, gemaaid en gesnoeid wordt. Hiervan is duidelijk geen sprake dus tijd voor actie Tablis! Anders wellicht een zaakje voor meester Frank Visser.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld