INGEZONDEN BRIEF: Oproep aan vastgoedeigenaren

Vanwege de uitbraak van het coronavirus worden we geconfronteerd met buitengewoon onzekere tijden. Met name de onzekerheid over onze gezondheid heeft een enorme impact op ons doen en laten.

(Archieffoto VSO)

Natuurlijk zijn er ook negatieve economische gevolgen, het totaal hiervan is op dit moment zeker nog niet goed in te schatten. We zien om ons heen dat, ten gevolge van de genomen maatregelen, verschillende ondernemers hun deuren al hebben moet sluiten. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld de horeca en aan kapperszaken. Anderen hebben hun openingstijden aangepast, of worden maar zeer weinig bezocht door klanten. Dit allemaal vanwege het feit dat we op dit moment in zo’n ‘spookachtige’ wereld leven en geen enkele voorspelling kunnen doen over de nabije toekomst.

Gelukkig heeft de overheid vorige week een groot pakket aan noodmaatregelen afgekondigd. We weten ook dat de overheid alles in het werk stelt om deze noodmaatregelen op korte termijn open te stellen. Maar, volkomen te begrijpen, het is nog niet zo ver.

Het is om deze reden dat ik een oproep wil doen aan alle vastgoedeigenaren om coulant op te treden bij de inning van de huurpenningen over de eerstkomende maanden. Huurders worden door de crisis hard geraakt en hun onderneming zal niet overleven wanneer deze vaste kosten niet kunnen worden ‘uitgesmeerd’. 

Ik hoop met deze oproep te bereiken dat we die geweldige ondernemers in Sliedrecht een tijdje financiële lucht kunnen geven en ze daarmee een kans te bieden voor de toekomst.

Ook doe ik een oproep aan eenieder om de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen.

Adrie Stuij
voorzitter Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen (VSO)

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

3 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Oproep aan vastgoedeigenaren”

  1. Eens met de oproep van de VSO, dit zijn zeer uitzonderlijke omstandigheden. Het geeft de ondernemers inderdaad lucht en de vastgoedeigenaren de meeste kans om in de toekomst de huur weer te kunnen innen. Als we straks deze ellende achter ons kunnen laten. Ik ga er vanuit dat de vastgoedeigenaren weliswaar beleggen in steen maar niet van steen zijn. En dat bedoel ik positief.

  2. Hele goede geste! Kijken of de verhuurders er gehoor aan gaan geven.
    Ik hoop het van harte!

  3. Hele goeie actie Adrie! Nu hopen dat er gevolg aan gegeven wordt door de vastgoed eigenaren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld