INGEZONDEN BRIEF: Open dag basisscholen

Op woensdag 29 januari is het weer tijd voor de open dagen van de basisscholen in Sliedrecht. Vele ouders staan weer voor de moeilijke beslissing welke school te kiezen voor hun kind. Wij als ouders van OBS De Wilgen hebben ook voor deze moeilijke schoolkeuze gestaan. 

OBS De Wilgen. Hier doen de kinderen mee aan een activiteit. (Archieffoto Martin Dekker / Sliedrecht24)

In Sliedrecht hebben we de luxe dat we kunnen kiezen uit verschillende scholen met goede leerresultaten en mooie uitstroomcijfers. Tijdens het rondkijken op websites waar cijfers te vinden zijn over basisscholen, viel ons oog op de mooie resultaten van OBS De Wilgen en werden we nieuwsgierig naar deze school. 

Je wilt het beste voor je kind, maar welke factoren zijn nu doorslaggevend in de schoolkeuze? Geloof, cultuur, resultaten, activiteiten, vriendjes en vriendinnetjes voor mijn kind, contact met andere ouders, de afstand van huis naar school, verkeersveiligheid,… Alles gaat door je hoofd. Uiteindelijk bleek er één welbekend cliché de doorslag te geven: ga op je gevoel af!

Zoals één van ons zegt: “ik voelde dat ik hier mezelf kon zijn, als ik dat voel dan is er een grote kans dat dit ook voor mijn kind geldt”. 

Het blijkt dat weinig ouders gebruik maken van de gelegenheid om de scholen te bezoeken. Tijdens de open dag kunnen ouders zowel overdag als ‘s avonds diverse scholen bezoeken om te kijken en te vergelijken. Bovendien kunnen ouders ook op andere dagen een afspraak maken of gewoon even binnenlopen! Wij, als ouders van De Wilgen, hebben de ervaring dat het fijn is om het schoolgebouw, de leerkrachten en andere ouders te zien en te spreken, en juist ook de sfeer te “voelen”. Uiteindelijk geeft dat de doorslag bij de keuze van de juiste school. 

We willen andere ouders dan ook graag uitnodigen om onze school te komen bezoeken. Wees nieuwsgierig en spreek ons aan! We vertellen graag waarom wij tevreden zijn met onze keuze! 

Wij staan op woensdag 29 januari voor jullie klaar!

Namens de ouders van OBS De wilgen,
Ilona van Genen

1 gedachte over “INGEZONDEN BRIEF: Open dag basisscholen”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld