Ingezonden brief: Nu stoppen met vuurwerk!

Denk je eindelijk je hondjes in stilte en rust te kunnen laten plassen, nadat ze al ruim 24 uur niet meer durven te poepen en te plassen. Kom je 3 randdebielen tegen die het toch weer leuk vonden om wat af te steken. Weer 2 hondjes over de zeik die niets meer durven te doen en alleen maar rennend naar huis willen. Bedankt!

Ik heb ze eerst erop aangesproken waarom ze dat nu nog doen. Uren hebben ze de tijd gehad, maar ja, ze zijn te dom om daar een antwoord op te geven.

Vervolgens loop je verder en steken ze gewoon verder lekker af. Sorry buurtbewoners dat ik toen even mijn mond heel hard open trok en riep: ‘Jongens, stop er nou eens mee (met een woord erachter die ik hier niet ga herhalen. Maar geloof me het kwam uit mijn tenen vandaan).

Mochten ze ooit eens opgepakt worden, dan wil ik niet dat ze een geldboete of taakstraf krijgen. Nee, laat ze maar net als mijn hondjes eens 24 uur opgesloten zitten zonder plassen en poepen. Dan zul je ze ook anders horen piepen!

Hierbij dus nogmaals de vraag om rekening met de dieren te houden en nu echt niets meer af te steken. Iedereen die dat graag doet, heeft toch echt wel genoeg tijd gehad om dat te kunnen doen.

Alvast bedankt namens alle dieren

Naam afzender bij redactie bekend.

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

26 gedachten over “Ingezonden brief: Nu stoppen met vuurwerk!”

 1. Het was toch in Sliedrecht waar een klein kind aangevallen werd door een hond enkele maanden geleden of lekker in de hondenpoep stappen voor de zoveelste keer, maar vervolgens wel janken over kinderen die overlast veroorzaken!

 2. Wat hondenbelasting hiernu mee te maken heeft?
  Ik betaal ook belasting om een wc door te trekken hoor!

  Dat is pas vuurwerk!

 3. En de volgende stap? Algemeen alcoholverbod? Daar vallen meer doden en gewonden mee en hebben meer mensen overlast van.
  Houd je nou gewoon aan de afgesproken regels. Je eigen zooi opruimen of dit nu van vuurwerk of de hond komt.

 4. Afschaffen dat rot vuurwerk!Er gebeuren zoveel ongelukken mee.Niet het gewone vuurwerk hoor, maar het moet steeds harder en gekker.Bushokjes opblazen en het zal je auto zijn die opgeblazen wordt!Hulpverleners die hun werk niet uit kunnen voeren omdat ze met vuurwerk bestookt worden????Ouderen die niet over straat durven , en beesten die echt doodsbang zijn en ga zo nog maar ff door.
  Gewoon 1 punt waar om 12 uur siervuurwerk wordt afgestoken door mensen die er verstand van hebben…… En altijd dat gezeik over hondenstront ……ik betaal belasting en ruim het netjes op…Ook een kwestie van fatsoen lijkt mij.

 5. Helemaal mee eens met de vorige reactie. Als men zich gewoon netjes aan de tjden houdt met vuurwerk afsteken, is er niks aan de hand voor de hondjes om uit te laten. Maar men moet zo nodig al dagen ervoor en erna nog bezig zijn met afsteken en vooral flink hard knallen. Wat is daar nou leuk aan?
  En niet gaan zeiken over hondenpoep mensen, want er zijn nog zat mensen die het wel netjes opruimen!

 6. Liever een aantal weken vuurwerk overlast dan 365 dagen last van hondenstront. Gewoon omdat er domweg een paar zijn die dit vies vinden of gewoon lui zijn.

  Parken, singel, haven, speeltuinen, trapveldjes.

  Kinderen willen ook kunnen spelen!

 7. Yeah! Ik vroeg mij al af hoelang zal het voordat er weer een azijnpisser een grief er uit zal gooien.Ja hoor! Nog in de eerste week van 2017!!! Jackpot!!!

  Op oudejaarsnacht zijn wij benaderd door iemand of dat wij wilde stoppen met afsteken. Mevrouw had er zelf last van en had de dierenarts gebeld voor de hond die zat te schuimbekken bla bla bla! Voordat mevrouw de mededeling deed, sprak ze eerst nog de eerste de beste aan die er niets mee te maken had (een voorbijganger). Ik heb mevrouw zelf maar aangesproken en de beste wensen gewenst en verder verteld dat wij tot 02.00 uur wettelijk mochten afsteken.(Tijdstip tot 01.15 uur). Maar voor sommige nooit goed.

  Wees gerust nog 11 maanden en dan kunt u weer gaan zeuren over de zwartepiet en het vuurwerk. Omdat dit te lang zal duren verwacht ik dat het straks over een Baggerfeest, oktoberfezt of een feestje bij de buren gaat. We moeten immers blijven zeuren, weet u nog?

 8. De overlast van hondenpoep is nog vele malen erger, het hele jaar door is deze terreur, loop eens met zonnig weer over de Havenstraat, strontlucht is niet te harden. Laat de honden in je eigen tuin poepen graag.

 9. Van mij mag er op oudjaarsdag vuurwerk gestoken tussen de tijd dat dit aangeven was. Dat was vanaf 18.00 tot 2 uur ’s ochtends. Prima als daar aangehouden wordt, zodat ik daar met uitlaten rekening mee kan houden. Maar zoals vele jaren wordt daar niet aangehouden. Onze hond is nooit bang geweest tot dit jaar nu ze door staar blind is geworden. Ze durfde tot zelfs niets meer in de tuin te doen.

 10. Idd de tijd van vuurwerk is geweest. Maar is zoveel wat je kunt doen zodat je hond minder last van de angst heeft. Waarom proberen mensen dat nou niet eerst is gewoon.

 11. Altijd maar, dat ‘ach mijn honden’. Konijnen, vogels en eenden hebben hier 24/7 last van. Die zijn namelijk altijd buiten! Vogels liggen op de bank, terwijl hun baasje extra hard Lingo kijkt.

 12. Gewoon de “bommen” in de hondenpoep… dan zijn we er direct van af en hoeven de zakjes geen 3 weken op de prullenbakken te liggen…. opgelost!

 13. Dus niemand raapt de poep op? Vandaar dat er zoveel zakjes op de prullenbakken lagen die zo ongeveer al 3weken voor de officiële afsteektijd van dat geweldige vuurwerk gesloten waren! En nee, ik gooi de zakjes thuis – of in de ondergrondse container!

 14. Wat een rare reactie.. Ik ben zelf helemaal niet bang voor vuurwerk maar heb hetzelfde met onze hondjes. De één kruipt bijna onder de bank en blijft bibberend van angst liggen terwijl de tweede wel opkijkt, het zeker niet fijn vindt maar niet zo in paniek raakt… Dezelfde opvoeding, met een totaal afwijkend resultaat. Zeg u het maar even wat we verkeerd doen!

 15. Laten we het maar niet over de overlast van hondenpoep hebben, 365 dagen per jaar…. dan vallen die paar dagen rond Oud en Nieuw nog mee… 😉

 16. Hier precies hetzelfde verhaal, onze 2 hondjes hebben er gewoon een trauma aan overgehouden, willen als het maar een beetje schemerig wordt nog steeds niet naar buiten (dank zij dat achterlijke harde vuurwerk, ’t lijkt wel oorlog) en doen weinig tot niets! En nog steeds wordt er vuurwerk afgestoken!!! En nee Tarzan ik ben niet bang van vuurwerk maar kom op voor ALLE dieren!!!

 17. Ik ben het er mee eens dat vuurwerk alleen met oud en nieuw afgestoken moet worden en dat men daar zich dan ook aan moet houden. Echter vind ik wel dat al die hondeneigenaren die daar zo graag over klagen, de rest van het jaar ook gewoon hun hond aan de lijn moeten houden op plekken die geen uitlaatveld zijn. Als je van een ander verwacht dat hij zich aan de regels houdt, doe dat dan zelf ook.

 18. Wat een walgelijke reactie. Als jou iets overkomt en mensen reageren met zo’n zelfde reactie als jij hoe zou jij dan reageren? Bah!

 19. Wat een idiote reactie Tarzan.
  Leuk willen zijn ten koste van anderen
  je kunt er beter mee stoppen want je bent niet leuk!

 20. Als jij je er niks van aantrekt, doen je honden ook niks.
  Je bent zelfs bang voor vuurwerk en dat is het probleem.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld