INGEZONDEN BRIEF: ‘Nieuwe normaal’ beu

We zijn het allemaal beu, en dat is aan alles te merken. 

(Foto Rebelyells Body Art)

Mensen willen weer “normaal”. Mensen zijn nu wel klaar met het hele Corona “gedoe”. Maar omdat mensen er klaar mee zijn, betekent nog niet dat het ook daadwerkelijk klaar is. 

Ik oefen voorzichtigheid uit. Sinds ik weer mocht gaan werken hebben wij extra maatregelen genomen. Niet veel extra’s, want in mijn branche draait het allemaal al om hygiene. Het is voor ons beroep niet vreemd om de hele dag door je handen te wassen, ontsmetten en handschoenen aan te hebben. Dit deden we al jaren, worden we ook op gekeurd, dus dat zit er goed ingebakken. 

Het enige extraatje wat wij hebben ingevoerd, zijn de mondmaskers. In sommige shops droegen ze deze voor Corona al. Wat overigens niet vreemd is, aangezien wij toch een beroep zijn wat erg moet letten op kruisbesmetting. Zowel mijn klanten als ik dragen nu mondmaskers. Dat wil ik graag zo. Ik kan immers geen 1,5 meter afstand houden, dus vind ik het voor mijzelf en de klanten ook prettig als er nog een extra barrière is om kansen op besmetting te verkleinen.  

Nu heb ik geen zin in discussies of mondmaskers wel of niet werken. Daar kunnen we urenlang over discussiëren. Wat ik meer dan zat ben, is het feit dat ik, als ik buiten een mondkapje draag, hierover op allerlei negatieve manieren bejegend wordt. Ik ben al aangehoest, uitgelachen, achter mijn rug om belachelijk gemaakt, bekritiseerd, etc, etc, etc. Ook mijn collega, die regelmatig met het OV moet en dus verplicht is om een mondmasker te dragen, heeft hier al meerdere malen mee te maken gehad. 

Zo positief als mijn klanten in mijn shop zijn, zo negatief is de wereld als ik naar buiten ga. Ik begrijp dit niet. Waarom is het zo eng, raar, gek, vreemd (vul in…) om notabene NU mensen met een mondkapje te zien? En waarom moet men daar zo vervelend over doen? Wat is het toch wat ik in een ander oproep om zulke rare dingen te zeggen/doen/roepen? Wellicht kunt u het mij uitleggen, want ik snap het echt niet.

Ja, we zijn Corona en ons ‘nieuwe normaal’ beu, we zijn het allemaal beu. Maar vervelend doen over het feit dat ik een mondmasker draag, levert verder helemaal niks op, het lost niks op, het draagt nergens toe bij. 

Doe eens lief! 

Saskia Remeijsen – van Mourik
ondernemer 

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

3 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: ‘Nieuwe normaal’ beu”

 1. “we worden in een hysterische angstmodus gehouden die volstrekt zinloos is!” waarom zouden ze dat doen denk jij?, als al deze maat regels zo zinloos zouden zijn waarom doen ze dat wie heeft daar voordeel aan?.
  Willen Engel? ik neem aan dat je Willem Engel bedoelt? google maar eens op zijn naam of zijn beweringen kloppen het zelfde geld voor de Duitse viroloog Hendrik Streeck.

 2. Beste Saskia De kans dat je buiten besmet raakt is zo goed als te verwaarlozen .
  Zoek en lees de vele goed onderbouwde artikelen van de Duitse viroloog Hendrik Streeck .Hij deed baanbrekend onderzoek Ten 1e : Het is géén contact virus!
  Je loopt in n winkel of kapsalon geen besmetting op.Dan waren we allemaal allang ziek geworden!
  Dat wordt ons nog steeds door t RIMV voorgehouden vandaar de 1.5 meter
  Het betreft aerosols! Die zijn buiten niét aanwezig maar in gebouwen die niet goed geventileerd worden!
  Zoek en lees de bevindingen van Willen Engel!
  De winkel luchten voor de opening..Ramen en deuren tegen elkaar open zetten
  Plaats een ionisator en je loopt zga geen besmetting op!
  Handen wassen is beter dan ontsmetten!
  Nogmaals: we worden in een hysterische angstmodus gehouden die volstrekt zinloos is!

 3. Helemaal met je eens Saskia, men moet er gewoon maar aan wennen.
  Toen de eerste mobieltjes in het straatbeeld verschenen werden die mensen ook uitgelachen en belachelijk gemaakt alsof ze dan onmisbaar waren of zo belangrijk… nu weten we niet beter en wordt je raar aangekeken als je geen telefoon hebt.
  In Azie is het niet meer als normaal om een mondkapje op te doen als je niet 100% fit bent om te voorkomen dat je andere mensen besmet en nu met Covid-19 dragen ze daar bijna allemaal constant een mondkapje.
  Taiwan met 23mln inwoners heeft maar 443 gevallen van besmetting en maar 7 doden en die hebben gelijk veel maatregelen getroffen waaronder dus de mondkapjes.
  Ook heel veel landen om ons heen is het heel normaal om mondkapjes te dragen en die waren sneller weer uit lockdown dan wij. ook al geeft het misschien maar 90-95% bescherming is dit nog altijd meer dan helemaal niets!!
  Hou vol en wie weet volgen nog meer mensen je goede voorbeeld!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld