INGEZONDEN BRIEF: natuurspeeltuin In de Weer

Namens enkele vaders van de Prickwaert wil ik reageren op het artikel “Groep ouders spreekt met instanties over situatie rond natuurspeeltuin In de Weer” van 30 april jl. Allereerst is het natuurlijk goed om te lezen dat een groep ouders, vertegenwoordigers van de gemeente Sliedrecht, de politie en SOJS met elkaar gesproken hebben op 30 april over de vernielingen en overlast in de natuurspeeltuin In De Weer.

Maar wat er afgelopen donderdagavond 29 april is voorgevallen in onze straat is de aanleiding voor het insturen van deze brief.

Een grote groep jongeren is deze avond vanuit natuurspeeltuin In De Weer door onze straat getrokken. Daarbij zijn onder andere een steen tegen een raam aangegooid, fietsen meegenomen en iets verderop in de straat neergegooid en zijn er diverse fietsen en afvalcontainers omver gegooid. Een aantal bewoners zijn naar buiten gegaan en hebben deze jongeren met de staart tussen benen de straat uitgejaagd.

Na alles wat er in het afgelopen jaar gebeurd is, wat ook in uw artikel van 30 april te lezen valt, was deze avond voor ons het spreekwoordelijke druppeltje en was het moment gekomen om zelf te interveniëren. Daarom zijn wij afgelopen vrijdagavond 30 april naar natuurspeeltuin In De Weer gegaan en hebben wij de op dat moment 20 tot 30 aanwezige jongeren aangesproken op hun gedrag en aanwezigheid. Let wel, gedurende de gehele avond is er geen fysiek contact geweest tussen ouders en jongeren! Maar wij hebben wel de jongeren duidelijk gemaakt dat het klaar is en dat zij weg moeten blijven uit de natuurspeeltuin. En dat zij dit moesten rondvertellen aan al hun vrienden, zodat het ook voor de niet aanwezige jongeren bekend is dat de natuurspeeltuin weer van de kinderen is.

De politie is later ook ter plaatse geweest en heeft 2 jongeren bekeurd en aan deze jongeren kenbaar gemaakt dat vanaf heden bekeurd gaat worden met een boete van €150,-. Daarnaast hebben wij die avond ook een gesprek gehad met de moeder van de jongen die het jongetje van 7 jaar in het water heeft geduwd en hebben wij met haar gesproken over de situatie in de natuurspeeltuin.

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar het eerste resultaat was zaterdag al zichtbaar. Waar normaal gesproken de gehele zaterdagmiddag- en avond de natuurspeeltuin vol zit met jongeren, zijn de jongeren de gehele dag weggebleven en hebben wij alleen maar spelende kinderen gezien. Waar uiteindelijk de natuurspeeltuin voor bedoeld is!

Wij gaan ook na vandaag onze rondes lopen en de jongeren in en rond de natuurspeeltuin aanspreken op hun aanwezigheid en gedrag. Maar wij begrijpen heel goed dat onze actie het probleem zelf niet heeft opgelost, maar waarschijnlijk heeft verplaatst naar een andere straat, wijk of park. Maar wij zien het dan ook als taak van de gemeente Sliedrecht en de politie om een structurele oplossing te vinden voor de overlast van deze jongeren.

Als laatste roepen wij alle ouders uit de buurten rondom de natuurspeeltuin In De Weer op om alle misstanden die plaatsvinden in de natuurspeeltuin te blijven melden bij de politie. En loop eens regelmatig met wat andere ouders een rondje en spreek jongeren aan op hun gedrag. Samen sta je sterker!

Met vriendelijke groet,
De vaders van de Prickwaert
(naam vader bij redactie bekend)

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

4 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: natuurspeeltuin In de Weer”

 1. Tja het lost niet zoveel op gezien ze gisteren bij de rotonde nabij elektra een aantal polie busjes nodig was om het e,e,a weer recht te zetten
  Het s alleen maar het probleem verplaatsen

 2. Petje af….voor deze ouders…
  Helaas zoeken ze nu een andere plaats😪

 3. Het was inderdaad bijzonder rustig in en rond de speeltuin zaterdagavond. Ook in het speeltuintje op de Prickwaert zelf rustiger. Heel fijn. Het gaat van kwaad naar erger de laatste tijd. Bij gemeente al meldingen gemaakt van slopend gedrag jeugd. Maar wij werden aangesproken op het feit dat dat de jeugd was, en dat ze weinig konden doen.
  Hoop dat deze rust en veiligheid zich doorzet.

  Groet van ook een vader van de Prickwaert.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld