INGEZONDEN BRIEF: Kom in actie!

Beste Sliedrechter, 

Zoals jullie waarschijnlijk gelezen hebben in de media heeft Chemours een vergunning aangevraagd voor het opnieuw kunnen lozen van de giftige stoffen PFOA en GENX. Dit deden ze al illegaal, maar door deze vergunning wordt dat straks weer legaal en zijn wij de inwoners van Sliedrecht terug bij af. De minister wil deze vergunning ook gaan verstrekken zodat er weer legaal kan worden geloosd op de Beneden Merwede.
 
(Archieffoto PvdA Sliedrecht)
 
Dit vindt de PvdA onacceptabel en is daarom begonnen met actie te voeren.  Vanaf vorige week 18-05-2019 tot wanneer het nodig is, wil de PvdA één emmer vervuilde grond van Sliedrechtse bodem voor de poort van Chemours storten. Deze actie wordt wekelijks herhaald, tot de minister haar voornemen om deze vergunning te verstrekken intrekt. Iedere week komt er een emmer bij. Dus volgende week 2, de week erop 3 enz enz.
 
Slydregt.NU maakt zich ook ernstig zorgen over onze gezondheid in Sliedrecht. Daarom hebben wij besloten deze actie te steunen. Ik ben afgelopen zaterdag als (burger)raadslid mee geweest om grond voor de poort van Chemours te storten. Omdat het niet uitmaakt welke politieke kleur je hebt, samen maken we ons juist sterk voor de gezondheid van de inwoners van Sliedrecht. Gelukkig waren we niet de enige politieke partij die deze actie steunt. PRO Sliedrecht was ook aanwezig. Maar de overige politieke partijen lieten het helaas afweten. 
 
Tevens vind ik de opkomst vanuit de bevolking van Sliedrecht teleurstellend. Maar we hebben nog hoop dat mensen “na de kat uit de boom te hebben gekeken”, zich ook hard maken voor deze actie en meefietsen de komende weken.
 
Dus kom alle voortaan iedere zaterdagmorgen mee fietsen vanaf station Baanhoek (10.00 uur vertrek) naar Chemours voor het storten van de grond! Des te meer mensen er komen, des te meer we samen een vuist kunnen maken naar de minister en Chemours.
 
Mark Jongeneel en ik zijn er zaterdag 25 mei 2019 weer bij. 
Tot dan?
 
Met vriendelijke groeten,
Cees Westerhout.
burgerraadslid Slydregt.NU
 
Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.
 
Redactie Sliedrecht24

3 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Kom in actie!”

  1. Ik ben het natuurlijk helemaal eens dat zoiets niet kan, of moet kunnen, maar of een emmertje dan helpt? We hebben het hier over een gemeenteraad die rustig inwoners voor de rechter bestrijdt. Ga als gemeente hiervoor, gezamenlijk, met alle politieke partijen, direct een rechtszaak aan, samen met Papendrecht of zo. Dan kom ik naar de uitspraak en ik denk meerdere inwoners omdat je dan echt samen met het bestuur vecht.

    Ik voel me echt zo’n ontzettende burger die tegen de staat vecht. Jullie zijn gekozen, doe er wat aan op alle fronten maar om met een emmertje te gaan lopen……

  2. Dus illegaal mogelijk vervuilde grond vervoeren en storten mag wel. Dus de pot verwijdt de ketel.

  3. Dat is nou het nieuwe Nederland, niemand boeit het iets zolang je er zelf geen last van hebt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld