INGEZONDEN BRIEF: Hoge walkant

(© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Hoeveel jonge eendjes moeten er in Sliedrecht nog sneuvelen voor gemeente actie onderneemt?

Ben zojuist weer getuige geweest van een drama hier in de vijver bij de Crayenstein, moedereend met nog één piepklein jong eendje, moeder op de walkant, kleintje in paniek in het water. De kanten overal te hoog om eruit te klimmen.

Er zit dus niks anders op al te blijven zwemmen tot ook de laatste verdrinkt of ten prooi valt. Alle jonkies verdwijnen op deze manier en dat zal niet alleen op de Crayenstein het geval zijn.

Gemeente Sliedrecht, het begint tijd te worden dat jullie laten zien dat het hart op de goede plaats zit en dat jullie er wat aan doen. Heb al meerdere oproepen gezien. Waarom moet het zolang duren?

Janny Redeker

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

4 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Hoge walkant”

  1. Koop of regel gerust zelf een latje/plankje, al is het ee.n stuk oude pallet. schroefje er in en klaar, wees zelf eens creatief ipv alles bij een gemeente neer te leggen , nog leuk om te doen ook en lekker dicht bij de natuur/eentjes

  2. Hier op de kopse kant van de vijver bij de Locksweer hebben we wat loopplanken gemaakt. Ook de toch wat grotere zwanenjongen kunnen anders de vijver niet uit.
    Laat staan de eenden kuikens. Gemeente kom op!! Regel het!

  3. Vroeger zag ik altijd kleinen “loopplankjes” op de houten beschoeiing getimmerd, hopelijk nemen
    bewoners dit initiatief?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld