INGEZONDEN BRIEF: Handhaving

Vandaag heb ik met de nodige verbazing een aantal behoorlijk agressief rijdende autobestuurders gezien.

Het grenst bijna aan het ongelofelijke als je ziet en hoort welke snelheden op relatief korte stukjes weg gehaald worden. Het lijkt wel of een aantal bestuurders graag hun rijbewijs wil kwijtraken of een forse boete riskeren. Tenminste dat kan alleen als er een pakkans aanwezig is.

Het is bijna niet voor te stellen dat de teams die lange tijd geleden met laserapparatuur her en der controles in en rondom de gemeente hielden, verdwenen lijken te zijn.

Alle hotspots voor wat betreft het frequent overschrijden van de snelheidslimiet in onze gemeente zijn inmiddels al wel bekend. Immers bijna wekelijks zie je reacties over dit onderwerp.

Mijn beeldvorming is dat het er op lijkt dat handhaving hier ernstig te kort schiet. Kennelijk moeten er eerst slachtoffers vallen voordat aan intensieve en effectieve controles weer enige prioriteit gegeven wordt.

Deze boodschap lijkt mij duidelijk!
Burgemeester, geef opdracht tot handhaven en maak Sliedrecht nog veiliger!

Fred Stuij

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

8 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Handhaving”

 1. Al sinds 1988 verbazen wij ons over hoe de verkeersregels in Sliedrecht aan de laars gelapt worden. Vanaf het pand boven het oude postkantoor menig overtredingen gezien… En tegenwoordig overal wel. Ooit heeft mijn vader er eens een wijk agent op aangesproken… En dan heb ik het over OOIT want die beste mensen zie je nergens. Maar goed toen der tijd al was het antwoord : Bekeuren heeft geen zin Sliedrechters zijn onverbiddelijk….
  Nouja daar sta je dan… met een mond vol en met een gezicht waar het ongeloof vanaf drupt. Het is altijd waarschuwen en waarschuwen maar daarmee hou je de sliedrechters juist onverbiddelijk. Schrijven raak ze in de portemonnee dan zijn ze snel klaar ermee en gaan ze het wel leren toch?

 2. Woon hier nu 2 jaar, nog nooit politie controles gezien, wordt erg hard en asociaal gereden onnodig veel geclaxonneerd, zeker aan de Rembrandtlaan is voor de politie nog wel wat te verdienen.

 3. Totdat er handhaving volgt, dan zijn het regelmatig de klagers die in eigen wijk op de bon gaan…
  Maruh, wel mee eens hoor!

 4. Ook op de Rembrandtlaan is er jaren een probleem, klagen helpt, handhaving nog nooit gezien zolang we er wonen.
  Maar het zijn niet alleen auto,s en scooters maar ook vrachtwagens.
  Als zij een aantal keer geweest zijn weet iedereen dat je niet hoeft te remmen voor de drempel, die gevormd wordt door de pijp die de vijvers met elkaar verbindt, de helling zakt weg maar de pijp blijft liggen. Dus de drempel wordt steeds hoger. Naast de geluidsoverlast van klapperen de vrachtauto.s en aanhangers van personensuto,s ,zitten we te wachten tot dat er iemand zo hard over de drempel rijdt dat de aanhanger losschiet. Of dat door het stuiteren een klapband ontstaat met alle gevolgen van dien.
  Voor de duidelijkheid als dit gebeurt hopen wij dat de bestuurders er ongeschonden van af komen. Wij wachten niet op gewonden, maar wel dat bij de gemeente Sliedrecht de ernst van het probleem duidelijk wordt.
  Naast het gevaar geeft het heel veel geluidsoverlast.
  Hopelijk wordt er daarna iets aan gedaan, in de vorm van handhaving en/of groot onderhoud zodat de helling wordt opgeknapt.

 5. Elke oproep en constatering kan geacht worden “”een roepende in de Sliregse woestijn”” te Zijn
  HELAAS >>>>>

 6. Ook in de Thorbeckelaan racen de auto’s met een rotgang voorbij! Ik heb dikwijls het idee dat ze willen opstijgen! Er wordt nooit een contrôle gehouden ! Er moet eerst iets gebeuren voordat er wat gebeurt!

 7. Ik kan de oproep van Fred volledig ondersteunen. Ook in de nieuwe wijk Baanhoek-West (Ouverture) worden grenzen overschreden, ook door motorrijders.

 8. Dit probleem is al jaren bekend in Sliedrecht. Echter hebben we telkens te maken met een wethouder die beweert dat er geen geld voor is en dat het probleem bij de rechterbeen van de bestuurder ligt
  Maar als ik goed om mij heen kijk dan zie ik geld verdwijnen uit de Sliedrechtse kas waar ik van denk: “Daar gaat weer geld in rook op met weinig effect en nut”
  Een mooi voorbeeld van hard rijden is de racende jeugd op scooters en auto rond om het Winklerplein elke avond met de nodige geluidoverlast etc.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld