INGEZONDEN BRIEF: Graafwerkzaamheden

Wij hebben geen enkel bericht gekregen van werkzaamheden aan de Zwaluwstraat.

Op 26 februari stonden er plots acht borden naast ons huis dat we niet meer mochten parkeren in de vakken naast ons huis. Op dinsdag 2 maart is de boel opgebroken en is er grond weggegraven en is er een middenspanningstation geplaatst.

Dat er een middenspanningstation geplaatst werd, was bekend bij ons, maar niet dat er bijbehorend rakelings langs onze schutting gegraven werd. De werklui hebben vanochtend gezegd dat ze de schutting recht zouden zetten en weer in orde zouden maken, maar dat was nog voordat ze een meter dieper gingen graven en vervolgens ook nog een aggregaat met pomp voor mijn privé-parkeerplaats hadden gezet.

Dat ik mijn eigen parkeerplaats niet kan gebruiken is niet zo heel erg, maar wel dat mijn schutting vernield is, mijn garage dreigt weg te zakken en dat er nu een herrie makend en erg stinkend aggregaat op 2 meter naast mijn huis staat. Het gedreun gaat door het hele huis heen.

Hoe moeten we zo slapen? Er is hiervan helemaal niks aangekondigd of overlegd.

Maurice Sas

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

6 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Graafwerkzaamheden”

 1. Heel erg dat dit gebeurd.
  Meteen de burgemeester op de hoogte stellen en de wethouders die in sliedrecht wonen …kunnen ze komen kijken en zelf zien hoe dat dit is gedaan!!

  R de groot

 2. Volgens de gemeente moet er een extra distributie station/ ruimte komen voor het warmtenet.
  Daarvoor zijn er ook mooie bomen gekapt. Er is dinsdag 23 maart ook van 8:00 tot ca. 16:00 uur geen stroom in de Tuinfluiter.

 3. Is een distributie station. Heeft niets van doen met warmtenet.

  Klachten behoren op de juiste plaats te worden gedeponeerd en op adequate wijze te worden opgelost.

  Ben benieuwd of en hoe dit wordt aangepakt.

  MVG

 4. De Zwaluwstraat zijn koopwoningen die niet voor het warmtenet hoeven te kiezen zoals ik begrijp. Ook dit huis betreft een koophuis. De informatie van de gemeente voor de omgeving was en blijft beperkt. Hoe krijgen bewoners nu op deze manier vertrouwen?
  Totaal geen respect voor een andermans z’n bezittingen. Écht een proeftuin/speeltuin.
  Huurders hebben geen keus, wat meer als jammer is. Maar de gemeente geeft vergunningen voor de werkzaamheden. De gemeente had meer zichtbaar moeten zijn vanaf het begin. En allert moeten zijn of de warmtewet wel goed in elkaar zat voor burgers. Had uw burgers eens beter beschermd en niet vooraan gelopen. Met nu vooraan lopen is straks achteraan lopen. Had eens aan de draagkracht gedacht in de wijk. Waarom in een oudere wijk? Had dit eens beter doordacht en begin met betere informatie. U had op een betere wet moeten letten!

 5. De gemeente Sliedrecht is gewoon aan het doordraaien. Ze hebben geen zicht meer met het geen waar ze met Tablis wonen en de HVC aan zijn begonnen. En als er dan mensen door gedupeerd worden, dan liggen zij daar niet van wakker. De bewoners worden 3 x belazerd. Ze zitten met de ellende, ze hebben straks geen zeggenschap meer over vrijheid van keuze. En er is geen zekerheid dat ze goedkoper uit zijn. En dan is het nog de vraag; Krijgen ze het nog wel warm genoeg. Voorlopig komen er gas slurpende units te staan. En we moeten van het gas af???? De rest vraag is; Wanneer denken de ambtenaren en Tablis wonen een aansluiting op het HVC net te kunnen realiseren. Ik denk persoonlijk over een jaar of 4 a 5. Als je de herbestrating ziet na het graven. Gewoon een groot drama. En waar is dan onze gemeente opzichter? Net even ergens anders koffie drinken. Naar de bewoners zitten diep in de nesten. Heel de wereld gaat aan het GAS. Nederland heeft zoveel gas uit Groningen verkocht. Dat ze het nu niet kunnen maken om gas uit Rusland te gaan kopen. Vandaar dat wij van het gas af moeten. En het gelach moeten betalen.
  GEWOON EEN GROTE SCHANDE HOE DE GEMEENTE SLIEDRECHT EN TABLIS WONEN MET DE BEWONERS VAN SLIEDRECHT OMGAAN.

 6. Ik zag het en ik heb zó te doen met deze mensen. Het zal je maar gebeuren! Er is al wat gesneuveld en beschadigd door de werkzaamheden omtrent het warmtenet. Maar het gaat gewoon door met de duimen omhoog, dat heet wegkijken.
  Ze hadden beter eerst aan de bijbehorende wet kunnen sleutelen!
  Het is te triest.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld