INGEZONDEN BRIEF: Niet gehoord!

Verschillende bewoners van de Antony van Leeuwenhoekstraat voelen zich niet gehoord door zowel de gemeente Sliedrecht als woningcorporatie Tablis wonen. Met een waslijst aan klachten worden ze keer op keer met een kluitje het riet ingestuurd.

Een straat met achterstallig onderhoud. Weggezakte stoepen, hobbels, bobbels en donkere brandgangen. Bewoners vrezen voor hun veiligheid. Bij de gemeente Sliedrecht en woningcorporatie Tablis Wonen vinden ze geen luisterend oor. (Foto briefschrijver)

Sommige buurtbewoners díe bellen naar Tablis Wonen krijgen te horen dat ze moeten e-mailen. Als je e-mailt krijg je het standaard het antwoord dat je binnen 5 werkdagen een reactie krijgt. Dit is zeker in ons geval nooit nagekomen, maar ook met de bewoners waar wij mee praten niet.

Het gaat om klachten als overlast door alcohol en drugs gebruik, bedreigingen, illegale bewoning, verpaupering en achteruitgang van het wooncomfort en genot door oa.de slechte integratie van asielzoekers díe voor veel geluidsoverlast zorgen en waar helemaal niet mee te communiceren valt. Wateroverlast in de brandgangen is ook één van die problemen, waarvan al jaren door Tablis Wonen wordt beloofd daar wat aan te doen.

Ook bij de gemeente Sliedrecht is er sprake van ernstige nalatigheid. Bovenstaande klachten en het feit dat na de riolering lantaarnpalen verkeerd zijn herplaatst, er zeer slecht is bestraat, zijn er beloftes gedaan niet nog steeds niet ingevuld zijn. Daardoor is het vertrouwen in beide partijen nul geworden.

De verpaupering komt voornamelijk door de leegstand. Verhuur die al niet meer tijdelijk is wat ook één van die vele beloftes is, zowel van de gemeente als van Tablis Wonen. Als je door de straat loopt naar de Albert Heijn breek je je benen over de zinkgaten. Dat kan duiden op een lekke nieuwe riolering of dat het zand niet goed om de pijpen is gestampt.

Wij hebben met een ingenieur gesproken. Hij zegt dat bij de gemeente niemand werkt die een kwaliteitscontrole kan uitvoeren. Dat blijkt ook wel. Hoe in slechte staat de straat, trottoir en sommige parkeervakken al zijn.

De ouderen voelen zich extra onveilig in de buurt er is de laatste tijd veel vluchtgedrag in de tóch al donkere brandgangen. Of dat het dezelfde jeugd is als die het Burgemeester Feitsmapark onveilig maken laat zich raden. Ook schijnt het tegenwoordig nodig te zijn om een vechthond aan te schaffen, want die hebben ze steeds vaker bij zich. Dat er nog steeds niets is gebeurd, lijkt ons een kwestie van tijd.

In onze straat woont een pool die zijn eigen moeder slaat. Soms tot bloedens toe. Kinderen hebben deze vrouw gillend zien lopen. Deze man vindt het ook nodig om met een mes bij mensen aan te bellen, omdat hij ruzie wil. Inmiddels is hij naar drie maanden ontwennen weer teruggeweest in zijn huis ondanks vele verzoeken om het niet te doen, omdat kinderen bang waren en bewoners zich onveilig voelden.

We zeggen teruggeweest, want hij is alweer uit huis geplaatst door dezelfde problemen. Dat dit zonder schade aan mens of dier is gegaan, is zeker niet aan onze beleidsmedewerkers te danken maar aan puur geluk. Het is de vraag of wij dit de volgende keer weer hebben. Een buurman is een half jaar geleden bedreigd. Even zo lang wacht hij al op een beloofd contact. Nog steeds hebben we last van de overlast van de bedreiger.

Ook rijst de vraag onder de leegstandhuurders hoe het mogelijk is dat een asielzoekers eerder een vaste verblijfplaats hebben als zij. Op de website van Sliedrecht 24 heeft de directrice van Tablis Wonen gemeld dat onze huren veel te hoog zijn voor wat de huizen waard zijn en dat de huren omlaag zouden gaan. Maar in plaats daarvan zijn ze voor de werkenden juist omhoog gegaan behalve bij één. En volgens zeer betrouwbare informatie verdient deze ook nog het meeste. Dat neigt naar diversiteit en dus discriminatie.

Ook is het vreemd te noemen dat onze Iraakse asielzoekers in onze straat alle toeslagen krijgen en op vakantie gaan in Irak, een nieuwe auto of auto’s in bezit hebben die voor de rest niemand in zo’n situatie zou kunnen aanschaffen. Dat is ook weer vreemd te noemen en neigt naar diversiteit.

Wij zijn op zoek naar huurders bij Tablis Wonen die zich hierin herkennen en dit ook gearchiveerd hebben net als wij dat ook hebben. Wij willen u vragen zich te melden bij Sliedrecht24. Het is overbodig om te zeggen dat wij zowel in de serviceafdeling van Tablis Wonen als de burgemeester geen enkele vertrouwen hebben.

Ook de politie waar genoeg aangiftes zijn binnengekomen, blijkt zich van ons onveilig gevoel niets aan te trekken. We hebben al gemeld dat de dossiers van deze criminelen niet dik genoeg zijn. Dus deze bewoners mogen gewoon doorgaan, tot dat het echt een keer misgaat.

Ik las ook in de media dat het beter in de Vogelbuurt gaat met dezelfde delicten. Nu denken wij waar zouden deze criminelen heen zijn verhuisd? Hier lijkt het steeds harder achteruit te gaan.

Inwoner Antony van Leeuwenhoekstraat
(naam bij redactie bekend)

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

15 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Niet gehoord!”

 1. Hier zou ik graag op reageren.
  Wij moesten maar verhuizen!
  Hetzelfde verhaal!
  Dreigementen, slaan, doodsbedreigingen en ga zo maar door.
  Dit allemaal omdat ik een klacht had ingediend bij Tablis Wonen, omdat bewooners hun hond 24/7 op het balkon laten liggen in hun behoefte.
  Wij kregen dat alles op ons balkon.
  Drie maanden in de hondenpoep…

 2. Dus de waarheid mag niet verteld worden. Echt wel. De verhuurder van deze krotten is een corrupte organisatie. Of je (ej) het er nu mee eens bent of niet.

 3. Verpaupering in sliedrecht….herkenbaar. Er loopt tuig rond wat van alles uit kan vreten….Er is geen handhaving, niet of nauwelijks politie ’s avonds.Spreek ze aan en je krijgt eieren tegen je raam. Gaat er nog wat gebeuren vanuit lokale politiek of blijven we gezellig in dat gemeentehuis achter dat bureau hangen.
  Geïrriteerde bewoner!!

 4. Jij bent zeker getrouwd met een Pool en zelf een vluchteling.
  Woon jij in deze straat. of ben jij gewoon iemand die niets te doen heeft en werkeloos thuis zit met een Pool.
  Ga wat nuttigs doen dan hier op reageren!

 5. Ik snap dat het frustrerend is om te wonen in een gevaarlijk huis.
  Maar dat is de schuld van Tablis Wonen en de gemeente Sliedrecht.

  Een vechthond schaf je niet aan. Een vechthond word gecreëerd door mensen. Honden worden zo niet geboren!

  Dit is geen klachtbrief van een bewoner in een slechte wijk. Dit is een verbloemde brief van een ik-zit-nog-in-de-kast-racist.

  Het probleem van de wijk is al een tijd bekend. Zoals iemand eerder zei in een reactie dit is geen nieuws. Een vriendin van mij woont er. En ik vind het rot voor haar dat er niks aan wordt gedaan.

  Maar de briefschrijver gebruikt de slechte behuizing om zijn / haar haat tegen buitenlanders te verspreiden. Triest!

 6. En wat maakt het precies uit dat meneer Pools is? Natuurlijk willen voormalige vluchteling op bezoek bij familie die daar nog woont. Jammer dat de schrijver van deze brief zijn/haar mening zo goedkoop tentoonstelt i.p.v. in gesprek te gaan met de mensen om zich heen.

 7. Pannekoek uit de straat, als je het niet naar je zin hebt… dan ga je toch weg. Met zo’n voortuin zou ik ook niets aan de wijk doen, misschien moet je daar eens aan beginnen i.p.v. over mensen te zeiken.

 8. De Vogelbuurt is niet de enige wijk waar dit aan de hand is.
  Het snel achteruit gaan van de kwaliteit van wonen in een een gebied wordt niet serieus genomen.
  De melder krijgt geen bericht of de klachten wel zijn opgelost.

 9. Het is niet alleen de Vogelbuurt.
  In meerdere wijken is verpaupering aan de gang.
  Dit is bekend bij de woningbouwcorporatie.
  Bij een melding hoort de melder er niets meer.
  Tablis Wonen, doe er iets aan voor het te laat is.

 10. Indien dit betoog waar is wens ik de inwoners erg veel sterkte. De opmerking over asielzoekers (in dit geval zal het om statushouders gaan) die op vakantie gaan naar het land waaruit ze gevlucht zijn wordt door wijkagent Klaas Blokland bevestigd. Zie daarvoor zijn column in De Merwestreek van afgelopen week over een Somalisch gezin in ons dorp. Het zijn ook wat dat betreft verwarrende tijden. Je ontvlucht een land om er vervolgens op vakantie te gaan?

 11. Beste mensen. Dit is toch een nieuws rubriek? Waarom lees ik hier dan geen nieuws? Dit is oud en bestaande berichtgeving. Zolang er niets aan de bestaande situatie gedaan wordt (wie de schoen past trek hem aan) blijft het zoals het nu is.

 12. Nieuws in deze gemeente?
  Als ze naast burgemeester Bram van Hemmen wonen, wordt er wel direct opgetreden!

 13. Huizen die (te) weinig huur opbrengen kun je laten verrotten door geen onderhoud te plegen.
  Dan kun je als eigenaar na tien jaar zeggen dat renovatie niet meer de moeite waard is en kun je overgaan tot sloop om er nieuwe (lees: veel duurdere) panden neer te zetten.
  Waar hebben we dat eerder gezien?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld