INGEZONDEN BRIEF: Geen AZC in onze achtertuin! Kom naar de vergadering!

(Archieffoto ArieJan van Termeij / Sliedrecht24)

Beste mede Sliedrechters,

Het is tijd om op te staan en uw stem te laten horen! Maandagavond is er een belangrijke vergadering over de komst van een asielzoekerscentrum (AZC) in Sliedrecht Noord. Dit is uw kans om de gemeente te vertellen wat u hiervan vindt. De vergadering is in partycentrum De Lockhorst van 19.30 tot 21.00 uur.

We hopen dat wethouder Ton Spek ons kan vertellen dat, nu de spreidingswet misschien verdwijnt, de plannen voor het AZC niet doorgaan. Laat u niet tegenhouden door mensen die zeggen dat het geen zin heeft om te komen omdat “alles al is beslist”. Deze mensen willen dat u denkt dat uw stem niet belangrijk is. Ze willen dat u thuis blijft, zodat zij beslissingen kunnen nemen zonder u.

Het is belangrijk dat we maandag met veel mensen komen. Alleen samen kunnen we de gemeenteraad laten zien dat ze naar ons moeten luisteren. Meedoen is belangrijk voor een gezonde democratie, en dit is het moment om te laten zien dat we serieus genomen willen worden.

Slydregt.NU roept alle Sliedrechters op om naar de vergadering te komen. Dit is het moment om de gemeenteraad te laten weten dat we geen AZC willen in ons dorp. De nieuwe regering wil misschien de spreidingswet afschaffen, wat betekent dat een AZC in Sliedrecht niet nodig is.

We moeten dit nu benadrukken en laten zien dat we bereid zijn om voor ons dorp te vechten.

Tijdens de vergadering zal projectleider Kors van der Wolf uitleg geven over de stand van zaken. Dit is uw kans om vragen te stellen en uw zorgen te delen. We moeten duidelijk maken dat we geen AZC in onze buurt willen en dat de gemeenteraad naar ons moet luisteren.

Veel gemeentes zeggen de opvangplaatsen af vanwege de afschaffing van de spreidingswet. Sliedrecht moet dit voorbeeld volgen. Het aantal asielzoekers in onze buurt zal niet bijdragen aan onze veiligheid en welzijn. We moeten onze belangen verdedigen en zorgen dat de gemeenteraad de juiste beslissing neemt.

Dus, Sliedrechters, zorg dat u er bent. Kom naar partycentrum De Lockhorst en laat uw stem horen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze wensen niet worden genegeerd en dat de plannen voor het AZC van tafel gaan. Zo kunnen we ons dorp in de toekomst leefbaar en veilig houden.

Mark Jongeneel
Fractievoorzitter Slydregt.NU

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

8 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Geen AZC in onze achtertuin! Kom naar de vergadering!”

 1. Welke van de Sliedrechtse partijen hadden iets over de komst van een a.z.c. naar Sliedrecht in hun verkiezings programma staan?
  Je kunt als burger voor of tegen de komst van een a.z.c. zijn maar we hebben niet kunnen stemmen op een partij die voor of tegen de komst van een a.z.c is.
  Ik zie dit weer als een dikke middelvinger van de politiek naar de burger.

 2. Lees net stuk in Metro. Brein van narcist werkt anders als niet narcist. Goed stuk voor de sliedrechters om te lezen. Of komt het door de pfas lucht.

 3. Links wil graag een multiculturele samenleving .
  De normale burger wil een aangename leefomgeving .
  Dat gaat niet samen .

  Had onlangs nog een inbraakpoging door een hoogstwaarschijnlijke Poolse immigrant , dankzij een waakzame hond voorkomen !
  Een junk , die ik daarna niet meer aangetroffen heb .
  Willen we in zo’n maatschappij leven ?
  De echte Nederlanders , die dit land opgebouwd hebben , dag en nacht geploeterd ,
  Staan nu in de rij bij de voedselbank !
  En lui die nog nooit een cent bijgedragen hebben , krijgen alles gratis !
  Worden we collectief gek , of gaan we actie ondernemen ?

 4. Laurens Koppelaar,
  Gelukkig wil iedere inwoner het beste voor een ander maar ook voor zichzelf en z’n eigen gezin.
  Onbeperkt azc’s bijbouwen is niet de oplossing. De instroom moet stoppen. Als de overheid de spreidingswet niet intrekt zullen gemeentes zelf een azc tegen moeten houden. Een azc heeft verstrekkende gevolgen, zowel financieel, qua veiligheid en demografisch gaat dit enorme gevolgen hebben voor alle inwoners.
  En dan heb ik het nog niet gehad over de lange wachtlijsten bij alle sociale voorzieningen.
  Ons land is vol!

 5. Als er buiten Meneer Koppelaar nog meer mensen deze mening delen kunnen ze beter allen een geluk zoekende asielzoeker in huis nemen. Het is toch maar voor een bepaalde periode. En is de discussie over een AZC van de baan. Ze kunnen er dan tevens goed op toe zien dat deze groep niet in de fout gaat. Win win situatie.

 6. Gemeente Sliedrecht moet zelf eens wijs gaan worden. Het standpunt van de landelijke SGP is letterlijk “het huidige asielsysteem is onmenselijk en moet nodig op de schop. Smokkelaars verdienen grof geld, terwijl veel migranten verdrinken bij hun oversteek”
  Ze pleiten voor een centrumrechts kabinet.
  Deze woorden zou in Sliedrecht ter harte moeten worden genomen.
  Mensenhandel wordt in stand gehouden door wel een AZC door te laten gaan. Er zijn al problemen genoeg in Sliedrecht.
  Ga voor mensen helpen in hun regio. Het is nu een verdienmodel.

 7. Gelukkig wil de meerderheid van de partijen in Sliedrecht wel hun verantwoordelijkheid nemen, ook al zijn ze niet persee een voorstander van de komst van een AZC. En ja dat standpunt hadden zij al voor dat de spreidingswet überhaupt is ingevoerd. Zolang de instroom nog niet omlaag is kun je niet geen verantwoordelijkheid nemen en gemeentes als Ter Apel in de kou laten staan. Dit een landelijk iets en dus moet iedereen daarin zijn verantwoordelijkheid nemen. Ook Sliedrecht. Laat de nieuwe regering eerst maar zorgen dat ze met oplossingen komen die de instroom daadwerkelijk omlaag brengen, maar zolang dat nog niet is gebeurd moet je dit samen opvangen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld