INGEZONDEN BRIEF: Een plantje

(Stockfoto)

Als ik boodschappen doe bij DIRK kom ik regelmatig een mevrouw tegen, die me allerlei adviezen geeft over ouderen in Sliedrecht.

Zo ook weer jl. vrijdag. Terwijl ik lege flessen in de automaat zette, kwam ze naar me toe. En vroeg: “doet de gemeente Sliedrecht ook nog iets voor oude mensen?” De vraag overviel me; ze had blijkbaar gemist dat ik geen raadslid meer wilde zijn. En mijn tegenvraag luidde: “wat bedoel je?”. Ik dacht namelijk dat ons ouderenbeleid best aardig op orde was.

Maar daar ging het ook niet om. Mevrouw woont met haar echtgenoot in de Tuinfluiterstraat en ziet om zich heen alleenstaande ouderen, die in deze tijd coronatijd nauwelijks nog contacten hebben.

Het zou, zo vertelde mijn gesprekspartner, de gemeente sieren aandacht te besteden aan deze mensen.

“Hoe dan?”, was mijn vraag.

“Eenvoudig met een plantje en een leuk kaartje om de moed er in te houden”, was haar reactie. Ze noemde ook nog het soort plantje en wat dat zou gaan kosten. Helaas ben ik de naam daarvan vergeten, maar voor € 1,50 kwam je een heel eind.

Ach …. en waarom ook niet?

Nu de raad besloot de 23 miljoen van Eneco aan van alles en nog wat uit te geven, is er vast nog wel ergens een potje, toch Piet?

Gerrit Venis

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

1 gedachte over “INGEZONDEN BRIEF: Een plantje”

  1. Mooi Gerrit. Je hebt die mevrouw zeker wel doorverwezen, bijvoorbeeld naar Coronahulp Sliedrecht. Te bereiken bij Welzijnswerk Sliedrecht (en haar vast wel een bloemetje cadeau gedaan).

Plaats een reactie

*=Verplicht veld