INGEZONDEN BRIEF: Chemours / DuPont

Wij zijn blij met alle onpartijdige onderzoeken die nu lopen. Het zijn allemaal onderdelen in de zoektocht naar de echte waarheid.  Al geruime tijd lopen wij rond met het verzoek om een aantal onderzoeken op te starten, dit tot in Den Haag toe.

Het chemiebedrijf Chemours / DuPont in Dordrecht. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Altijd weer ontvingen wij berichten dat alles duidelijk en helder is, en conform de verstrekte vergunningen er geen noodzaak is om zaken verder te onderzoeken. Dit terwijl tal van berichten uit de wetenschap binnen en buiten onze grenzen aangeven dat beter en meer onderzoek noodzakelijk is.

Nu onze overheid niet wenst te luisteren naar hun bevolking en het verzoek om tal van zaken te onderzoeken consequent worden afgewezen, is het logisch dat er gezocht gaat worden naar onafhankelijke onderzoekers die ook liever werken met een gefinancierde opdracht. Zij zien echter wel het maatschappelijke belang voor de inwoners van deze regio en inmiddels ver daar buiten.

Wij hopen dat onze overheid nu echt opdrachten gaat verstrekken aan alle wetenschappers die zich met deze zaak bezig houden Prof. De Boer( VU), Prof.Van den Berg (UU), Prof. Van Vollenhoven SM&V (UT) zodat wij alle uitslagen op kunnen slaan in een openbare databank zodat eenieder bij de gegevens kan komen en niets meer onvindbaar zal zijn. Ook  kunnen zaken, zoals nu,  niet meer verdwijnen in het niets.

Alles moet boven tafel komen om te voorkomen dat het vandaag of morgen echte verkeerd gaat aflopen op deze locatie van dit inmiddels zéér verouderde bedrijf (50 jr) gevestigd op een uiterst kwetsbare locatie tussen Groene Hart en het nationale park de Biesbosch. Na meer dan drie jaar zijn wij als bezorgde bewoners er achter gekomen dat het produceren met 0-uitstoot elders al heel normaal word gevonden, dus een opdracht aan dit bedrijf ga zo snel mogelijk te rade bij uw collega’s en pas uw productielijn aan, zonder verdere aantasting van ons kostbare milieu.

En dat de burgemeester van Dordrecht woest is begrijpen wij helemaal niet want deze gemeenteraadsleden hebben het allemaal laten gebeuren en hebben in het verleden getekend bij het kruisje. Voorkom een ramp en ga met elkaar aan de slag is de wens van uw bezorgde inwoners.

De tijd van verstoppen en afwachten is voorbij, u allen heeft een zorgplicht toon dit aan ons.

Hans van der Slot uit Dordrecht
Merwedepolder
Drechtsteden Schoon
C8claim  

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

6 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Chemours / DuPont

 1. Dat zeg ik ook niet Cor. Maar die van der Slot beweert dus dat er bedrijven zijn die dat wel claimen.

 2. Jan, hoe kom je er nu weer bij dat DuPont beweert dat hij 0 uitstoot heeft?
  Ik heb dat nergens gelezen.

 3. Je kan als bedrijf wel beweren dat je 0 uitstoot hebt, maar een beetje techneut prikt daar zo doorheen. Een lage uitstoot kan, geen uitstoot bestaat niet.

 4. Dhr van der Slot kan vast wel namen van bedrijven noemen die 0 uitstoot hebben. Dat het bedrijf er al 50 jaar staat wil niet zeggen dat het verouderd is.

 5. Dus omdat het bedrijf er meer dan 50 jaar staat is het zeer verouderd?
  Wat een onzin.
  En produceren met 0 uitstoot.
  Uitgesloten.
  Wie dat beweert, houdt zichzelf voor de gek.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld