INGEZONDEN BRIEF: Bankgebouw

De Rabobank Sliedrecht ligt er al weken lang verlaten bij.

Vanaf het begin van de coronacrisis is de deur voor klanten dicht. Dat is begrijpelijk. Dagelijks zien wij vanuit onze woning mensen voor een deur staan die niet open gaat. Er hangt gelukkig voor hen een mededeling dat je kunt bellen.

De vraag die bij mij opkomt is: Hebben de inwoners van Sliedrecht nog wel een bank nodig?

Ik weet het niet, maar ik kan me voorstellen dat er voor velen toch een behoefte is om binnen wat te vragen of geholpen te worden met bepaalde handelingen. Als ik in een willekeurig klein dorp in Oostenrijk loop zie die ik meestal meerdere bankkantoren. Dan komt Sliedrecht met circa 26.000 inwoners er maar bekaaid af.

Geldautomaten zijn er gelukkig wel op een paar plaatsen.

Misschien is er na de versoepelingsregels van 6 mei weer een receptioniste in de hal achter bescherming aanwezig? Zou een goed gebaar naar de klanten kunnen zijn.

Of grijpt men misschien dit moment aan om de bank gelijk maar te sluiten? Dan moet je echt buiten de deur gaan shoppen als je een bank wilt bezoeken.

Maar geen nood. Dank zij de techniek kan je ook online bankieren toch? Wat vindt u ervan?

Fred Stuij

11 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Bankgebouw”

 1. Onlangs gehoord dat Rabobank Sliedrecht en Hardinxveld helemaal niet meer open gaan. Door corona besloten te sluiten. Iedereen moet online gaan bankieren. Geld afstorten kan alleen nog maar wanneer je herkomst contant geld aan kunt geven.
  Einde van de bank dichtbij. Ik vind het niet erg want ik kom er nooit, maar als ik ‘mijn’ Rabobank bel om een wijziging door te geven voor autoverzekering en het lokale nummer bel dan blijkt dat nummer doorgeschakeld te zijn naar Zwolle! Ik voel me dan een beetje besodemieterd. De mevrouw hielp me vriendelijk hoor.

 2. Het zou beschaafd zijn als de Rabobank hun klanten een informatie zonden dat het kantoor gesloten is. In Hardinxveld hangt een papier aan de deur, dat je in Sliedrecht moet zijn.En Sliedrecht is ook gesloten en hangt er een papier dat je in Gorinchem moet zijn. Heel erg duidelijk allemaal.

 3. Goed punt, Fred Stuij. Ik begrijp niet waarom de bank nog steeds gesloten is. Ook daar kan op anderhalve meter gewerkt worden, met klanten. Ouderen durven wel in de bank geld op te nemen, maar niet buiten de bank. Bovendien zijn er nog steeds veel mensen die grote moeite hebben om dit onder de knie te krijgen. Dat velen daar langs heen gaan is spijtig. Ben benieuwd hoe er binnenkort gereageerd gaat worden als de nieuwe geldautomaat geplaatst gaat worden. Hoeveel krijgt Sliedrecht er dan?

 4. Mensen zijn we nu helemaal digitaal van de pot gerukt
  Hangt ons leven nu helemaal af van een stukje plastic waarop de naam van de bank van keuze staat.
  En moeten we nu allemaal im leven laten afhangen van internet

  zeer fout!!!!
  Het internet is niet veilig
  Pin automaten zijn niet veilig
  oudere mensen zijn prooi van criminelen geworden
  Slechtziende mensen kunnen niet zelfstandig geld pinnen of internetbankieren hebben daar hulo bij nodig die er vaak niet is

  open die bank weg die pinautomaten!!!! (alleen bij banken afgeschermd)

 5. Welnu ik vind het heel slecht van de Rabo Bank , totaal geen affiniteit m.b.t dienstbaarheid.
  Zorg minimaal dat er een Info Balie beschikbaar is , omringd desnoods met 6 mm Plexiglas.

  Helaas heb ik meer dan 3 dagen geen geld kunnen opnemen en moeten uitwijken naar Papendrecht..
  Jammer als de bank gesloten is dat je ook geen geld op kunt nemen , gebeld met Rabo en advies gekregen dan maar bij andere Bank proberen. Zo jaag je bewust je clientele weg.
  Zorg dat die mensen van de telefonische info beter geinstrueerd worden.
  En nog een tip , zorg dat er een afvalbakje staat bij de automaat , scheelt weer een hoop troep op straat.

 6. Leuk opgemerkt dat een oudere dan maar de (klein)kinderen moeten inschakelen maar beseffen jullie ook dat er mensen zijn die om een andere reden digibeet zijn ? Mensen met een handicap, ongeacht de leeftijd. En hoe mogen de mensen die kinderloos zijn en een beperkt sociaal leven dit oplossen?
  Hulde voor een ieder die het onder de knie heeft ondanks de leeftijd en/of geestelijke capaciteit, wees dankbaar maar blijf daar ook realistisch bij.

 7. Ik ken best wat ouderen die online bankieren. En ze vinden het nog leuk ook. Taak voor de kinderen of kleinkinderen om daarin te steunen. En het is wel degelijk veilig.

 8. Ik ben ook niet zo jong meer en ik bankier online. Je moet wel willen innoveren. Je kunt tenslotte ook nergens meer turf voor je kachel kopen. Het is heel makkelijk om te zeggen dat je iets niet kunt of begrijpt. Gewoon ergens moeite voor doen!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld