INGEZONDEN BRIEF: Asielzoekerscentrum

(Foto gemeente Sliedrecht)

Beste inwoners,

Net als u hebben ook wij kennisgenomen van het nieuwsbericht dat de gemeente Sliedrecht overweegt om medewerking aan het COA (Centraal Opvang Asielzoekers) te verlenen om een opvanglocatie van minimaal 100 tot maximaal 250 personen te realiseren. Onderzocht wordt of deze opvang voor asielzoekers in Sliedrecht-Noord gerealiseerd kan worden voor een minimale periode van vijf jaar.

Het is wellicht goed om te benoemen dat het college van B&W (Burgemeester en Wethouders) hierover besluiten en niet de gemeenteraad. De gemeenteraad kan/mag alleen wensen of bedenkingen uiten.

De Gemeente Sliedrecht organiseert op donderdag 16 februari om 20:30 uur in de Lockhorst een beeldvormende vergadering waarbij alle belangstellenden welkom zijn. Maak gebruik van deze vergadering om meer te horen over de plannen, maar ook om uw vragen te stellen of uw steun te uiten.

De SGP-ChristenUnie steunt de beantwoording aan de landelijke opgave om mensen in nood een plaats te bieden. We worden in Bijbel opgeroepen om barmhartigheid te tonen. Als fractie hebben ook wij nog wensen en bedenkingen, welke we de komende dagen nader gaan formuleren.

Als u over dit voornemen van het college met ons in gesprek wilt, stuur dan een bericht naar fractie@sliedrecht.sgp-christenunie.nl.

Namens de fractie van SGP-ChristenUnie,

Kees Ippel
Fractievoorzitter

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

5 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Asielzoekerscentrum”

 1. Goede avond ik ben geboren en getogen sliedrechter ik woon nu in het oosten van het land en daar wordt in ieder geval nog geluisterd naar de burgers maar wat ik van mijn familie hoor die allemaal inwoners van sliedrecht zijn en wat nu op het gemeentehuis zit aan Alzheimer lijd en dat geldt ook voor den haag ga zo door 😡😡😡

 2. Dhr Kees Ippel

  Als u schrijf we worden in de Bijbel opgeroepen om barmhartigheid te tonen dan zak mijn broek als een speer daar vanaf.In de afgelopen jaren heeft uw Partij samen met hypocriet Segers en dit afbraak kabinet Nederland naar de afgrond gebracht van de ene crisis naar de andere crisis en oplossen ho maar .Zal er een paar opnoemen ons pensioen wat verkwanselt word energie en wooncrisis toeslagen affaire mensen die daar door onnodig in grote problemen zijn gekomen kinderen die daardoor uit huis zijn geplaatst en nog steeds spoorloos zijn boeren crisis,asiel crisis en
  zo kan ik nog wel even door blijven gaan en dan noemt u het woord barmhartigheid schaam u diep.
  En het ergste nog uw oud leider dhr Segers steunt eerst nog een motie van wantrouwen tegen Pinokio de grootste leugenaar die Nederland ooit heeft gehad als MP maar gaat toch samen met hem regeren hoe hypocriet
  en hoe geloofwaardig ben je dan als mens en als partij u verloochend uw geloof. Weet u wat u moet doen kijk eens in de spiegel en zeg spiegeltje spiegeltje aan de wand zijn wij nu zo barmhartig en eerlijk naar ons Nederlands volk toe .

 3. Dankuwel Kees Ippel voor deze gelegenheid. Ik zal u morgen mailen en hoop met u in gesprek te kunnen gaan. Het klopt dat barmhartigheid van ons gevraagd wordt. Maar draagkracht en barmhartigheid tegenover onze eigen mensen hoort ook niet vergeten te worden. Burgemeester en wethouders wonen zelf niet in huurwoningen maar die worden straks wel toegewezen aan deze groep die in de toekomst huisvesting nodig hebben. Burgemeester en wethouders hebben geen flauw idee over de woonomstandigheden. Ik zal u een schrijnende situatie schrijven die onze ouderen al jaren overkomt. Dan hoop ik wel op een gesprek met u zodat we met elkaar dit probleem kunnen inzien en er eindelijk iets aan kunnen doen.

 4. Het is opnieuw duidelijk. Het college van B&W besluit dit en negeert daarmee een groot aantal andersdenkende inwoners. Het initiatief komt dus, al dan niet indirect, van het college van B&W. Het duo Jan en Ton, met instemming van Cees en Roelant.

  De burgers weten dus wie ze straks persoonlijk verantwoordelijk mogen houden wanneer het college het AZC idee doordrukt: Jan de Vries, Ton Spek, Roelant Bijderwieden en Cees Paas.
  Deze heren vertrekken straks waarschijnlijk naar een goedbetaalde functie elders en laten de inwoners in Sliedrecht met problemen achter.

  Geen AZC in Sliedrecht. Laten het college van B&W eerst de eigen problemen hier eens oplossen. Daar blijkt het college niet tot nauwelijks de competentie voor te hebben.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld