Informatieavond Diaconale Adoptie Commissie in Maranathakerk

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de Maranathakerk aan de Lijsterweg wordt donderdagavond 17 januari 2019 een informatieavond georganiseerd over financiële sponsoring van kinderen in derdewereldlanden, zoals bijv. Burkina Faso, Colombia en Haïti. De avond zal worden verzorgd door de Diaconale Adoptie Commissie van de Hervormde Gemeente in samenwerking met Stichting Woord en Daad uit Gorinchem. De avond begint om 20.00 uur, er is inloop vanaf 19.30 uur. 
 
Tijdens de avond wordt een presentatie gegeven over het sponsorprogramma en worden ook beelden van kinderen uit de diverse landen getoond. Oud-sponsorkind Kate uit de Filipijnen (foto) zal vertellen over haar ervaringen met de sponsoring en wat dit voor haar en haar familie heeft opgeleverd. Daardoor krijgen bezoekers van deze avond een beter beeld over het hoe en waarom van de sponsoring. (Foto Woord en Daad)
 
Na afloop kan er onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar van gedachten worden gewisseld. Ook is er een informatiestand van Woord en Daad aanwezig.
 
Sponsors en giftgevers
De Hervormde Gemeente steunt al meer dan 40 jaar tussen de 120 en 150 kinderen met vaste sponsors en giftengevers uit de eigen kerkelijke gemeente. Door de sponsoring ontvangen de kinderen voeding, kleding, medische zorg en christelijk onderwijs. De avond wordt niet alleen voor sponsors en giftengevers van de Hervormde Gemeente georganiseerd, maar ook vertegenwoordigers van andere Sliedrechtse kerkgenootschappen en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld