Informatie en vragen over bloeduitslag

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Vanaf maandagmiddag 5 oktober 2015 kunnen mensen informatie krijgen en vragen stellen over bloeduitslagen en laboratoriumbepalingen. De nieuwe informatiedesk van Result Laboratorium verleent deze gratis service op de afdeling Bloedafname van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk in Dordrecht. Dat meldt de website van Result Laboratorium maandag 28 september.

Een ervaren professional in de laboratoriumgeneeskunde voert het gesprek. Dr. Iris van Vlodrop, klinisch chemicus in opleiding, benadrukt dat het bij de gesprekken niet om een spreekuur gaat. “Wij gaan geen behandelrelatie aan met de vraagsteller en we kunnen geen dossier inzien of aanvullen. Ook zullen we geen persoonlijke bloedwaarden interpreteren. Maar we kunnen wel in algemene zin vertellen: als bij u deze en die waarde verhoogd zijn, dan is in het lichaam dit chemische of dat biologische proces aan het werk.”

Behoefte
Vlodrop kwam erachter dat patiënten behoefte hebben aan deze informatie. Mensen willen begrijpen wat er gebeurt in zijn of haar lichaam. Volgens Vlodrop horen mensen van hun arts vaak alleen of de uitslag van een bloedtest ‘goed’ of ‘slecht’ is en ontbreekt het behandelend artsen vaak aan tijd en soms ook aan gedetailleerde kennis, om verder op de uitslag in te gaan.

Afspraak
Voor vragen en informatie over bloeduitslagen en laboratoriumbepalingen kunnen mensen elke maandag terecht tussen 13.00 – 14.00 uur. Van 14.00 – 15.00 uur kunnen mensen zonder afspraak binnenlopen. Volgens het laboratorium is er dan wel kans op een wachttijd. Een afspraak maken kan via tel.nr. 078 – 654 15 32.

Zelfstandig
Result Laboratorium verzorgt als zelfstandig bedrijf alle laboratoriumbepalingen binnen het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Het Albert Schweitzer Ziekenhuis heeft twee vestigingen in Dordrecht, waaronder de hoofdvestiging, en één in Sliedrecht, Zwijndrecht en Ridderkerk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld