In de serie: Sliedrechtse ondernemer in lockdown

SLIEDRECHT – De lockdown vanwege het coronavirus is verlengd tot en met dinsdag 9 februari 2021. Voor veel Sliedrechtse ondernemers, die de deur van hun bedrijf noodgedwongen hebben moeten sluiten, is dat een ongelooflijk nare situatie. Online krant Sliedrecht24 licht de komende weken onregelmatig een aantal ondernemers eruit in de serie ‘Sliedrechtse ondernemer in lockdown’. Hoe gaat het met ze? Wat betekent de lockdown voor hun bedrijf en het persoonlijke leven?

Vandaag: ondernemer Jolanda Dekker van schoonheidsinstituut BROWNEYES aan Thorbeckelaan 75. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Vijftien jaar geleden begon Jolanda Dekker aan haar droom ‘een eigen schoonheidssalon’. Ze was toen 19 jaar. De start was vanuit een kamertje in huis, waar ook kwaliteit en professionaliteit vanaf dag één de kernwoorden van BROWNEYES waren. “De mensen waren enthousiast en de mond-tot-mond reclame ging ontzettend snel”, herinnert Dekker zich nog. Op dit moment is BROWNEYES een schoonheidsinstituut dat zich richt op huidverbetering met een groot scala aan behandelingen en verschillende productlijnen om zo voor iedere huid een passend advies te kunnen geven. Nog altijd wordt het bedrijf geleid door Jolanda Dekker. Ze heeft inmiddels zes personeelsleden. BROWNEYES is gegroeid tot een bedrijf met een professioneel team. Ze sluiten perfect op elkaar aan, waardoor een groot scala aan behandelingen mogelijk is.

Creativiteit en nieuwe kansen
Sinds maandag 14 december 2020 ondervindt BROWNEYES hinder van de lockdown. Dekker: “December is normaal gesproken onze beste en drukste maand. Helaas werd juist deze maand van ons afgenomen. Een lockdown vraagt van een ondernemer creativiteit om nieuwe kansen te creëren. Maar ook onze branche wordt hard getroffen. Helaas zijn er vanuit de (rijks)overheid minimale maatregelen en draaien de kosten van het personeel en het pand gewoon door. We zijn met het team op de achtergrond wel druk bezig met het verbeteren van de webshop, de website, het optimaliseren van productkennis, denken we met elkaar na over leuke acties, zodra we weer open mogen om onze klanten nog meer in de watten te leggen voor de totaalbeleving. Gelukkig bestellen onze vaste klanten wel via onze webshop, al is dit een druppel op een gloeiende plaat.”

Thuisbehandeling
Jolanda Dekker is met haar medewerkers elke dag aanwezig in het instituut. “Van 10.00 – 17.00 uur kan het telefonisch een persoonlijk advies worden gegeven of per e-mail. Om zo toch onze klanten de ondersteuning te bieden en de webshoppakketjes op tijd de deur uit te doen of in Sliedrecht persoonlijk langs te brengen. We hebben ook een thuisbehandeling gecreëerd met een stappenplan, zodat de klant thuis de huid kan ondersteunen”, vertelt Dekker. Momenteel doet ze er alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Dekker: “We hopen zo snel mogelijk weer open te kunnen, want de buffer is niet oneindig. Helaas! Ik hoop dat we dinsdag 2 maart 2021 toch weer gewoon open kunnen, ook omdat we allemaal de klantcontacten missen, de blije gezichten van de klanten en gewoon ons ‘werk’, want heel de dag achter de laptop is toch echt anders.” Alles ligt klaar voor het moment dat BROWNEYES groen licht krijgen. Jolanda Dekker: “We gaan al onze vaste klanten te bellen om hen zo snel mogelijk een plekje te geven, maar uiteraard met de veilige afstand en tijd tussen de klanten door, zodat het niet te druk wordt op een punt.”

Zit je ook in lockdown? Ben je ondernemer in Sliedrecht? Wil je ook worden geïnterviewd? Stuur een e-mail naar: [email protected] o.v.v. ondernemer in lockdown

Plaats een reactie

*=Verplicht veld