IJzig stil rond watertoren en ontwikkelingen rond watertorenterrein

SLIEDRECHT – Naar verwachting pas begin maart 2019 is er iets meer duidelijk over de plannen, dan wel mogelijkheden, rond het object watertoren.

Eind november 2018 nam de gemeenteraad de motie ‘En nu de watertoren nog’ aan.. Daarin wordt het College van B & W gevraagd de watertoren tot gemeentelijk monument te verklaren. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl) 

“Inmiddels is gebleken dat het in de motie aangegeven tijdsbestek onvoldoende is om de daarvoor geldende processtappen naar behoren uit te voeren. Uiterlijk maandag 11 maart 2019 zult u door middel van een College Informatiebrief (CIb) over deze processtappen en het daarvoor benodigde tijdsbeslag worden geïnformeerd”, schrijft het college aan de raad.

Nemen contact op
De redactie van Sliedrecht24 peilde woensdag 13 februari 2019 nog eens de stand van zaken. Daar kwam een kort antwoord op via de afdeling communicatie van de gemeente Sliedrecht van verantwoordelijk wethouder Ben van der Plas (PvdA) van de gemeente Sliedrecht. “Hij laat weten dat er op dit moment geen ontwikkelingen zijn. Zodra dat wel het geval is, dan nemen we contact met je op”, reageert woordvoerder Ferdinand Koppejan van de gemeente Sliedrecht. Hier geldt mogelijk het verhaal van de ‘broedende kip en niet storen’. 

Watertoren conserveren
In de motie van eind november 2018 werd toen verder opgeroepen om de Monumentencommissie Sliedrecht een advies uit te brengen, uiterlijk per dinsdag 1 januari 2019 over het doen opnemen van de watertoren op de lijst van gemeentelijke monumenten. Er werd geschreven in de motie: “In overleg met de projectontwikkelaar op korte termijn te bezien welke maatregelen nodig zijn om de watertoren te conserveren en daarmee verder verval te stoppen. De raad uiterlijk 1 februari 2019 te informeren over de uitkomsten van dat overleg en daarbij zo nodig een voorstel te doen voor de gemeentelijke betrokkenheid daarbij.” Dat alles is het niet geworden en pas volgende maand wordt meer duidelijkheid verwacht. 

1 gedachte over “IJzig stil rond watertoren en ontwikkelingen rond watertorenterrein”

  1. Nee niet wegdoen, mijn vader heeft er nog administratief werk in de watertoren gedaan..dus voor mij is het een emotioneel monument.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld