IJsclub De Vriendschap vergadert vanavond over verwachte ijsperiode

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Bij de schaatsliefhebbers kriebelt het al enkele dagen. Na de hevige sneeuwval mag er nu ijs komen! En goed dik, zodat er een tijdje kan worden geschaatst. Maandagavond 8 februari 2021 vergadert het bestuur van IJsclub De Vriendschap. En die komen uiteraard niet voor de gezelligheid ‘bij elkaar’! Of misschien dat ook wel. 

Kunnen we hier over een aantal dagen weer schaatsen? Op de baan aan de Lijsterweg. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Fysiek wordt het lastig om samen te komen in deze coronatijd, dus zal het een digitale vergadering moeten worden. En dan is er ook nog de avondklok vanaf 21.00 uur. 

Mogelijkheden en kansen
De weersverwachting voor de ijsliefhebber is gunstig voor de komende dagen. Het blijft de komende dagen matig tot streng vriezen in de nacht. Overdag blijft de temperatuur onder het vriespunt. Leden van de ijsclub hopen hun baantje te kunnen trekken deze winter. Maar mag dan iedereen straks schaatsen of alleen (jeugd)leden van de ijsclub? En kan de ijsbaan wel open in een tijd dat het coronavirus heerst? Of worden er eisen gesteld aan het aantal mensen op het ijs of zijn er coronaregels zoals het dragen van een mondmasker? Het bestuur buigt zich ongetwijfeld maandagavond over de vele vragen die er zijn en over een eventueel ijsprogramma en de verkoop van koek en zopie. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld