IJsclub De Vriendschap opent baan zodra dat kan en uitsluitend voor leden

SLIEDRECHT – Een besluit om de ijsbaan open te doen, kan uiteraard pas worden genomen als de ijsdikte acht centimeter is. Maar voorbereiding worden wel genomen door ijsclub De Vrienschap. Maandagavond 8 februari 2021 kwam het bestuur fysiek (met alle coronamaatregelen in acht nemend) bij elkaar in het clubgebouw aan de Lijsterweg.

De ijsbaan gaat open als het ijs dik genoeg is. Maandagavond is gemeten en toen was het ijs 3.5 centimeter. Gemiddeld komt er met vorst twee centimeter ijs per dag bij. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

IJsclub De Vriendschap volgt de weersverwachting op de voet. Zoals het er nu voorstaat, dan wordt donderdagavond de baan in orde gemaakt. Dan zou theoretisch, met meerdere slagen om de arm weliswaar, vrijdag de ijsbaan open kunnen.

Corona
Vanwege het coronavirus wordt een reeks maatregelen genomen, dat schaatsen mogelijk is en ook veilig. De ijsbaan wordt – als er geschaatst kan worden – uitsluitend toegankelijk voor leden. Omkleden op de ijsbaan wordt niet mogelijk, wel komen er buiten bankjes te staan. Ook is er in alle beperktheid koek en zopie en wordt doorstroming bevorderd. Inschrijven is uitsluitend digitaal mogelijk en losse kaartjes wordt niet verkocht. Het is nu aan Koning Winter, maar het bestuur van de ijsclub hoopt van harte dat er baantjes kunnen worden geschaatst. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld