IHC Dredging en Cochin Shipyard ondertekenen contract voor sleephopperzuiger

KINDERDIJK / SLIEDRECHT – IHC Dredging en Cochin Shipyard hebben een overeenkomst getekend voor een ontwerp- en engineering-, hardware- en servicepakket voor de bouw onder licentie van een Beagle® 12 sleephopperzuiger (TSHD). De sleephopperzuiger wordt gebouwd door Cochin Shipyard voor de Dredging Corporation of India (DCI). Met de bouw van deze Beagle® 12, een baggerschip met grote capaciteit (12.000 m3), breidt DCI haar vloot sleephopperzuigers uit.

Het nieuw te bouwen schip maakt deel uit van de Beagle®-serie middelgrote sleephopperzuigers. Deze sleephopperzuigers hebben een hoppervolume variërend van 4.000 tot 12.000 m3, zijn ontworpen voor een breed scala aan baggerwerkzaamheden en staan bekend om hun hoge efficiëntie en maximale inzetbaarheid. (Afbeelding via Royal IHC)

Ronald van Son, Director Dredging Custom Vessels bij IHC Dredging: “We zijn er trots op om door de samenwerking met DCI en Cochin Shipyard, de beste scheepswerf van India, en met het eerste in India gebouwde baggerschip van deze omvang en capaciteit deel uit te maken van het ‘Make in India’- initiatief. Met ondersteuning vanuit ons lokale kantoor en werkplaats in Mumbai.”

Tien
IHC Dredging is al bijna 100 jaar actief in India en bouwde het eerste baggerschip in 1926. Ronald van Son: “Deze nieuwe order onderstreept de goede en langdurige relatie met DCI. We hebben al hun tien sleephopperzuigers in de vloot gebouwd. Onze ambitie is om sterke relaties op te bouwen met onze klanten, nu en in de toekomst. Daarom zijn we erg enthousiast om dit nieuwe pad van voortdurende samenwerking binnen het Atmanirbhar-initiatief te beginnen.”

Lokaal gebouwd
Met de bouw van deze nieuwe sleephopperzuiger voor DCI kijkt IHC Dredging ernaar uit om de technische partner van Cochin Shipyard te worden. Ronald van Son: “Deze samenwerking is het gevolg van onze expertise en ervaring in het ontwerpen en engineeren van sleephopperzuigers en state-of-the-art equipment, deels ook lokaal gebouwd bij IHC Dredging in Mumbai. We kunnen DCI zo blijven ondersteunen met duurzame oplossingen in de groeiende vraag naar (haven)onderhoud en baggerdiensten.” Het nieuwe baggerschip zal door DCI worden ingezet voor het verbeteren van de bereikbaarheid van de havens en waterwegen van India.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld